Начало Сфера Областният управител започва консултации за съставяне на Районна избирателна комисия - Монтана
9499
България

Областният управител започва консултации за съставяне на Районна избирателна комисия - Монтана

Областният управител на Монтана Калин Хайтов свиква парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание на консултации за определяне на състава на Районна избирателна комисия (РИК), съобщиха от Областната управа.Срещата за избор на РИК - Монтана във връзка с провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 година ще се проведе на първи септември в сградата на Областната администрация в Монтана.

| 28 Август 2024, 14:09 ч.
Областният управител започва консултации за съставяне на Районна избирателна комисия - Монтана
Областният управител започва консултации за съставяне на Районна избирателна комисия - Монтана
Снимка © БТА

Областният управител на Монтана Калин Хайтов свиква парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание на консултации за определяне на състава на Районна избирателна комисия (РИК), съобщиха от Областната управа.

Разград ще участва в националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от общинската администрация.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Предвидените дейности, които се реализират в партньорство с общините в страната, са четири вида, като Община Разград ще участва в три от тях, посочиха от Общината. 

Кампанията ще започне със спортен празник - развлекателно състезание по народна топка за деца и възрастни. То ще се състои на 30 септември пред сцената "Ронда" в Градския парк. Ще участват шест отбора, съставени от деца и възрастни. Всеки от отборите ще се състои от пет деца и петима възрастни. Разпределението по отбори и графикът на срещите ще се извърши непосредствено преди началото на състезанието. 

Община Разград и ДАЗД ще осигурят спец

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг.

В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на страницата си във Фейсбук. Това стана след среща, организирана от председателя на ДПС Джевдет Чакъров днес в София, на която беше обсъдена актуалната политическа обстановка в партията и в страната.

„Ние учредителите и строителите на структурите на Движението за права и свободи, подтикнати от ситуацията в нашата партия и в страната, изразяваме своето притеснение от завладяната държава. Споделяме тревогата на обществото от дейността на правораздавателните органи и намесата им в политическия живот“, се казва в декларацията.

Според подкрепилите документа, гражданите губят доверието си към политическата система и държавните институции, за което способствала и пасивността на останалите пол

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по българо-румънската граница. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. Движението е натоварено на пунктовете „Никопол“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. От „Гранична полиция“ препоръчват да се използват алтернативни маршрути.

От дирекцията припомнят, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Нормално се осъществява движението през граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ посочват, че заради значителното увел

Срещата за избор на РИК - Монтана във връзка с провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 година ще се проведе на първи септември в сградата на Областната администрация в Монтана.

В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 50-ото Народно събрание, уточниха от Областната управа.

За предишните парламентарни избори на 9 юни 2024 година назначиха служебно РИК - Монтана, тъй като представителите на партиите не постигнаха съгласие за разпределение на ръководните постове в комисията. 

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

На днешното заседание на Общинския съвет осем от десет присъстващи съветници гласуваха с „въздържал се“ и така отчетът на бюджета на община Ново село за 2023 г. не беше приет. Според общинския съветник Антоанетка Станева има много неточности, както и некоректно отнасяне на разходи по параграфи.

Общинските съветници подкрепиха предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти в Ново село; за продажба на имот в село Винарово; за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година. 

На заседанието беше избрана и временна комисия, която да определи предс

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 03:30 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
9499
България

Областният управител започва консултации за съставяне на Районна избирателна комисия - Монтана

Областният управител на Монтана Калин Хайтов свиква парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание на консултации за определяне на състава на Районна избирателна комисия (РИК), съобщиха от Областната управа.Срещата за избор на РИК - Монтана във връзка с провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 година ще се проведе на първи септември в сградата на Областната администрация в Монтана.

| 28 Август 2024, 14:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Областният управител започва консултации за съставяне на Районна избирателна комисия - Монтана
Областният управител започва консултации за съставяне на Районна избирателна комисия - Монтана
Снимка © БТА

Областният управител на Монтана Калин Хайтов свиква парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание на консултации за определяне на състава на Районна избирателна комисия (РИК), съобщиха от Областната управа.

Разград ще участва в националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от общинската администрация.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Предвидените дейности, които се реализират в партньорство с общините в страната, са четири вида, като Община Разград ще участва в три от тях, посочиха от Общината. 

Кампанията ще започне със спортен празник - развлекателно състезание по народна топка за деца и възрастни. То ще се състои на 30 септември пред сцената "Ронда" в Градския парк. Ще участват шест отбора, съставени от деца и възрастни. Всеки от отборите ще се състои от пет деца и петима възрастни. Разпределението по отбори и графикът на срещите ще се извърши непосредствено преди началото на състезанието. 

Община Разград и ДАЗД ще осигурят спец

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг.

В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на страницата си във Фейсбук. Това стана след среща, организирана от председателя на ДПС Джевдет Чакъров днес в София, на която беше обсъдена актуалната политическа обстановка в партията и в страната.

„Ние учредителите и строителите на структурите на Движението за права и свободи, подтикнати от ситуацията в нашата партия и в страната, изразяваме своето притеснение от завладяната държава. Споделяме тревогата на обществото от дейността на правораздавателните органи и намесата им в политическия живот“, се казва в декларацията.

Според подкрепилите документа, гражданите губят доверието си към политическата система и държавните институции, за което способствала и пасивността на останалите пол

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по българо-румънската граница. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. Движението е натоварено на пунктовете „Никопол“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. От „Гранична полиция“ препоръчват да се използват алтернативни маршрути.

От дирекцията припомнят, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Нормално се осъществява движението през граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ посочват, че заради значителното увел

Срещата за избор на РИК - Монтана във връзка с провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 година ще се проведе на първи септември в сградата на Областната администрация в Монтана.

В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 50-ото Народно събрание, уточниха от Областната управа.

За предишните парламентарни избори на 9 юни 2024 година назначиха служебно РИК - Монтана, тъй като представителите на партиите не постигнаха съгласие за разпределение на ръководните постове в комисията. 

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

На днешното заседание на Общинския съвет осем от десет присъстващи съветници гласуваха с „въздържал се“ и така отчетът на бюджета на община Ново село за 2023 г. не беше приет. Според общинския съветник Антоанетка Станева има много неточности, както и некоректно отнасяне на разходи по параграфи.

Общинските съветници подкрепиха предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти в Ново село; за продажба на имот в село Винарово; за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година. 

На заседанието беше избрана и временна комисия, която да определи предс

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.