Начало Сфера Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за изборите
9533
България

Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за изборите

Корнелия Нинова е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите.Това обяви Нинова на брифинг пред централата на партията.

| 28 Август 2024, 14:45 ч.
Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за изборите
Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за изборите
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Корнелия Нинова е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите. Това обяви Нинова на брифинг пред централата на партията. 

Новият, четвърти, сезон на „БНР подкасти“ започва днес - в Деня на столицата и на празника на светите великомъченици Вяра, Надежда и Любов, и майка им София. В него Българското национално радио (БНР) представя нови поредици видеокаст, съобщават от медията.

„Говори Дора Габе“ е първият епизод, част от новия сезон на „БНР подкасти“, и ще бъде достъпен за гледане тази вечер. Той е с гласа на писателката и представя малко известни факти за нейното творчество.

Сред новите поредици е DamaCast, който се реализира съвместно с Българската национална телевизия (БНТ). Водещи са Анелия Мангърова и Бисерка Граматикова от БНР и Антоанета Данаилова и Паола Арсова от БНТ, които ще говорят на „женски теми“, разказват от радиото. Премиерата е на 19 септември.

„Тегава раб

При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

В лек автомобил, спрян на Околовръстното шосе на Пловдив са били открити 44  плочки с изотоп на америций 241. При последващи претърсвания в Карлово са открити още 35 плочки америций, и в къща в Първенец още една плочка от йонизиращото вещество. Действията по разследването продължават, допълниха от Окръжната прокуратура. Двама души са арестувани за 72 часа, като срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение, чиято цел са незаконни дейности с източници на йонизиращо лъчение. Това са тежки умишлени престъпления, за които е предвиден затвор над пет години, тъй като засягат и здравето на хората. Продължава работата с други двама души, арестувани по случая.

Взети са всички н

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

„Наближават изборите, времето си тече, има нужда от много формалности – знаете, регистрация на партии, коалиции, списъци за подкрепа и т.н. Временното ръководство на БСП не може да се справи с този проблем, нямат и легитимация да го направят, тъй като по актуално състояние на партията аз я представлявам все още като председател в оставка. Притеснени сме за това, че има риск БСП да не може да участва в изборите, затова предприемаме мерки, които са по закона и по Изборния кодекс, за да гарантираме на партията пълноценно участие в изборите“, посочи тя.

 В същото време като председател в оставка няма да участвам в тези процеси, отбеляза Нинова. 

„Вчера, днес го изведох и нотариално, дадох пълномощно с пълни права на Георги Свиленски и Иван Ченчев, те да ръководят този процес по регистрацията на партията, регистрация на листи, редене и т.н.“, заяви тя. 

От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициативата „На базар сме!" В Белоградчик", каза организаторът Белла Антова.

По думите повечето участници са нови, като някои от тях идват за първи път със своите произведения в Северозападна България. 

Всички посетители имат възможност да разгледат и си закупят различни изделия, дрехи, бижута, нови артикули с шевици, играчки, сувенири, декорации за дома, а също мед, вино, сладкиши, ръкоделия, натурална козметика.

„На базар сме! В Белоградчик” се организира за втора поредна година със съдействието на Община Белоградчик.

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

В петък в Министерството на електронното управление ще се теглят номерата на машините за гласуване, които предстои да бъдат удостоверени, съобщи преди началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

По традиция то ще бъде публично, прозрачно, за да покажем нашите намерения да изпълним всичките си задължения, посочи Главчев.

Изпратихме писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което направихме свои предложения, отбеляза премиерът и допълни, че като продължение на това действие в понеделник шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК, където проведоха ползотворни разговори. Засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес, тъй като основният организатор и орган, който провежда изборите е ЦИК, каза Главчев.

Той припомни, че орга

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 03:33 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
9533
България

Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за изборите

Корнелия Нинова е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите.Това обяви Нинова на брифинг пред централата на партията.

| 28 Август 2024, 14:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за изборите
Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за изборите
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Корнелия Нинова е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите. Това обяви Нинова на брифинг пред централата на партията. 

Новият, четвърти, сезон на „БНР подкасти“ започва днес - в Деня на столицата и на празника на светите великомъченици Вяра, Надежда и Любов, и майка им София. В него Българското национално радио (БНР) представя нови поредици видеокаст, съобщават от медията.

„Говори Дора Габе“ е първият епизод, част от новия сезон на „БНР подкасти“, и ще бъде достъпен за гледане тази вечер. Той е с гласа на писателката и представя малко известни факти за нейното творчество.

Сред новите поредици е DamaCast, който се реализира съвместно с Българската национална телевизия (БНТ). Водещи са Анелия Мангърова и Бисерка Граматикова от БНР и Антоанета Данаилова и Паола Арсова от БНТ, които ще говорят на „женски теми“, разказват от радиото. Премиерата е на 19 септември.

„Тегава раб

При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

В лек автомобил, спрян на Околовръстното шосе на Пловдив са били открити 44  плочки с изотоп на америций 241. При последващи претърсвания в Карлово са открити още 35 плочки америций, и в къща в Първенец още една плочка от йонизиращото вещество. Действията по разследването продължават, допълниха от Окръжната прокуратура. Двама души са арестувани за 72 часа, като срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение, чиято цел са незаконни дейности с източници на йонизиращо лъчение. Това са тежки умишлени престъпления, за които е предвиден затвор над пет години, тъй като засягат и здравето на хората. Продължава работата с други двама души, арестувани по случая.

Взети са всички н

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

„Наближават изборите, времето си тече, има нужда от много формалности – знаете, регистрация на партии, коалиции, списъци за подкрепа и т.н. Временното ръководство на БСП не може да се справи с този проблем, нямат и легитимация да го направят, тъй като по актуално състояние на партията аз я представлявам все още като председател в оставка. Притеснени сме за това, че има риск БСП да не може да участва в изборите, затова предприемаме мерки, които са по закона и по Изборния кодекс, за да гарантираме на партията пълноценно участие в изборите“, посочи тя.

 В същото време като председател в оставка няма да участвам в тези процеси, отбеляза Нинова. 

„Вчера, днес го изведох и нотариално, дадох пълномощно с пълни права на Георги Свиленски и Иван Ченчев, те да ръководят този процес по регистрацията на партията, регистрация на листи, редене и т.н.“, заяви тя. 

От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициативата „На базар сме!" В Белоградчик", каза организаторът Белла Антова.

По думите повечето участници са нови, като някои от тях идват за първи път със своите произведения в Северозападна България. 

Всички посетители имат възможност да разгледат и си закупят различни изделия, дрехи, бижута, нови артикули с шевици, играчки, сувенири, декорации за дома, а също мед, вино, сладкиши, ръкоделия, натурална козметика.

„На базар сме! В Белоградчик” се организира за втора поредна година със съдействието на Община Белоградчик.

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

В петък в Министерството на електронното управление ще се теглят номерата на машините за гласуване, които предстои да бъдат удостоверени, съобщи преди началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

По традиция то ще бъде публично, прозрачно, за да покажем нашите намерения да изпълним всичките си задължения, посочи Главчев.

Изпратихме писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което направихме свои предложения, отбеляза премиерът и допълни, че като продължение на това действие в понеделник шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК, където проведоха ползотворни разговори. Засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес, тъй като основният организатор и орган, който провежда изборите е ЦИК, каза Главчев.

Той припомни, че орга

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.