Начало Сфера На 1 септември ще се проведат консултациите между партиите и коалициите за определяне състава на РИК – Видин за предстоящите парламентарни избори
9432
България

На 1 септември ще се проведат консултациите между партиите и коалициите за определяне състава на РИК – Видин за предстоящите парламентарни избори

Със заповед на областния управител на Видин за 1 септември (неделя) са насрочени консултациите между парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание.Консултациите ще се проведат от 16:00 часа в Конферентния център в сградата на Областната управа.

| 28 Август 2024, 15:51 ч.
На 1 септември ще се проведат консултациите между партиите и коалициите за определяне състава на РИК – Видин за предстоящите парламентарни избори
На 1 септември ще се проведат консултациите между партиите и коалициите за определяне състава на РИК – Видин за предстоящите парламентарни избори
Снимка © БТА

Със заповед на областния управител на Видин за 1 септември (неделя) са насрочени консултациите между парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание. Консултациите ще се проведат от 16:00 часа в Конферентния център в сградата на Областната управа. Това сочи информация на сайта на Областната администрация в крайдунавски град.

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите, свикани от кмета Дарин Димитров на 19 септември, участваха представители на всички парламентарно представени политически сили, информират от пресцентъра на общинската администрация. 

Общо 844 ще са членовете на всички 105 секционни избирателни комисии в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция "ГЕРБ – СДС" – 250, от които 104 са на ръководни позиции в комисиите. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ има 143 места. От тях 61 са на ръководни позиции. „Възраждане“ е със 139 места, от които 60 са ръководни. С по 104 места в комисиите са ДПС, Коалиция „БСП за България“ и партия „И

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Съставът на РИК – Видин е от 13 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели, и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите. В комисията коалиция „ГЕРБ-СДС“ има право на четирима представители, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и партия „Възраждане“ – по трима членове. Партия „Движение за права и свободи”, коалиция „БСП за България” и партия „Има такъв народ“ са с по един представител в комисията.

Предсрочните избори за 51-о Народно събрание са насрочени за 27 октомври 2024 година с Указ на президента Румен Радев.

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изключителни заслуги в развитието и надграждането на двустранните отношения и по повод приключването на неговия мандат. Това съобщиха от МВнР на сайта си.

Министърът изтъкна приноса на посланик Чебук, който със своята работа даде важен принос за новия импулс в развитието на отношенията между България и Молдова през последните години. В резултат на това двустранният политически диалог на високо равнище се утвърди като особено интензивен и носещ постигнати конкретни резултати и решения на важни и за двете страни въпроси, посочват от МВнР.

Предприети са решителни стъпки в подкрепа на българската общност в Молдова посредством различни финансови инструменти по линия на официалната българска помощ за разв

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов думите в телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ ) Александър Николоски по повод липсата на знамето на страната му при неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Ескалацията в реториката на Скопие стигна дотам, че да се говори по такъв непристоен начин, добави Митов. Според него министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи по отношение не просто на съседна, но и на която и да било друга европейска държава, европейски народ. Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, е изводът на Даниел Митов. Според н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и конце ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 03:33 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
9432
България

На 1 септември ще се проведат консултациите между партиите и коалициите за определяне състава на РИК – Видин за предстоящите парламентарни избори

Със заповед на областния управител на Видин за 1 септември (неделя) са насрочени консултациите между парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание.Консултациите ще се проведат от 16:00 часа в Конферентния център в сградата на Областната управа.

| 28 Август 2024, 15:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
На 1 септември ще се проведат консултациите между партиите и коалициите за определяне състава на РИК – Видин за предстоящите парламентарни избори
На 1 септември ще се проведат консултациите между партиите и коалициите за определяне състава на РИК – Видин за предстоящите парламентарни избори
Снимка © БТА

Със заповед на областния управител на Видин за 1 септември (неделя) са насрочени консултациите между парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание. Консултациите ще се проведат от 16:00 часа в Конферентния център в сградата на Областната управа. Това сочи информация на сайта на Областната администрация в крайдунавски град.

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите, свикани от кмета Дарин Димитров на 19 септември, участваха представители на всички парламентарно представени политически сили, информират от пресцентъра на общинската администрация. 

Общо 844 ще са членовете на всички 105 секционни избирателни комисии в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция "ГЕРБ – СДС" – 250, от които 104 са на ръководни позиции в комисиите. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ има 143 места. От тях 61 са на ръководни позиции. „Възраждане“ е със 139 места, от които 60 са ръководни. С по 104 места в комисиите са ДПС, Коалиция „БСП за България“ и партия „И

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Съставът на РИК – Видин е от 13 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели, и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите. В комисията коалиция „ГЕРБ-СДС“ има право на четирима представители, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и партия „Възраждане“ – по трима членове. Партия „Движение за права и свободи”, коалиция „БСП за България” и партия „Има такъв народ“ са с по един представител в комисията.

Предсрочните избори за 51-о Народно събрание са насрочени за 27 октомври 2024 година с Указ на президента Румен Радев.

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изключителни заслуги в развитието и надграждането на двустранните отношения и по повод приключването на неговия мандат. Това съобщиха от МВнР на сайта си.

Министърът изтъкна приноса на посланик Чебук, който със своята работа даде важен принос за новия импулс в развитието на отношенията между България и Молдова през последните години. В резултат на това двустранният политически диалог на високо равнище се утвърди като особено интензивен и носещ постигнати конкретни резултати и решения на важни и за двете страни въпроси, посочват от МВнР.

Предприети са решителни стъпки в подкрепа на българската общност в Молдова посредством различни финансови инструменти по линия на официалната българска помощ за разв

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов думите в телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ ) Александър Николоски по повод липсата на знамето на страната му при неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Ескалацията в реториката на Скопие стигна дотам, че да се говори по такъв непристоен начин, добави Митов. Според него министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи по отношение не просто на съседна, но и на която и да било друга европейска държава, европейски народ. Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, е изводът на Даниел Митов. Според н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.