Начало Сфера Областният управител на Шумен насрочи за 31 август консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия
9628
България

Областният управител на Шумен насрочи за 31 август консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед насрочи консултации за определяне на състава на Районна избирателна комисия (РИК) за провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври.За участие са поканени представители на парламентарно представените партии и коалиции.

| 28 Август 2024, 16:23 ч.
Областният управител на Шумен насрочи за 31 август консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия
Областният управител на Шумен насрочи за 31 август консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия
Снимка © БТА

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед насрочи консултации за определяне на състава на Районна избирателна комисия (РИК) за провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври. Консултациите ще се състоят на 31 август, от 10:00 часа, в заседателната зала на областната администрация в Шумен, съобщиха от пресцентъра . 

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца. Мъжът е на 29 години, жител е на Враца, и е задържан след оперативно-следствени действия заради три случая на телефонни измами, извършени в периода 5–8 септември.

Според информацията задържаният е направил самопризнания за извършените престъпления, а в хода на разследването е установено, че е съпричастен и към престъпление на територията на РУ Берковица. Повдигнато му е обвинение за по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, според който, ако някой с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години. 

С

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

За участие са поканени представители на парламентарно представените партии и коалиции. Могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 50-ото Народно събрание, отбелязват от пресцентъра на областната администрация.  

Оттам уточняват, че при провеждане на консултациите, партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на РИК -Шумен, заверено копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, както и копие от диплома за завършено висше образование.

Пълният текст на съобщението е публикувано на официалната страница на Областната администрация в Шумен.

Вчера ЦИК прие хронограма за изборите за народни представители. Предстоящият предсрочен вот ще бъде шести след редовните парламентарни избори на 4 април 2021 година. Последните предсрочни избори бяха на 9 юни тази година.  

За Ден без загинали на пътя тази година бе определен 18 септември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

По този повод е планирана 24-часова специализирана полицейска операция на пътя. В рамките на цялото денонощие, ще има засилено присъствие на униформени, каза говорителят на МВР – Перник Венцислав Алексов. 

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-и и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ (Stay Alive and Save Lives), допълниха от областната дирекция.

Целта на кампанията е да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на страната. 

Активностите от традиционната кампания на Roadpol се обединяват с дейностите, посветени на

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри). Това съобщиха от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От агенцията допълват, че не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

В съобщението е допълнено, че ДАНС извършва съвместни проверки с Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

При две вълни от експлозии на безжични комуникационни устройства в Ливан и Сирия 

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Тер ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 03:41 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
9628
България

Областният управител на Шумен насрочи за 31 август консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед насрочи консултации за определяне на състава на Районна избирателна комисия (РИК) за провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври.За участие са поканени представители на парламентарно представените партии и коалиции.

| 28 Август 2024, 16:23 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Областният управител на Шумен насрочи за 31 август консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия
Областният управител на Шумен насрочи за 31 август консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия
Снимка © БТА

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед насрочи консултации за определяне на състава на Районна избирателна комисия (РИК) за провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври. Консултациите ще се състоят на 31 август, от 10:00 часа, в заседателната зала на областната администрация в Шумен, съобщиха от пресцентъра . 

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца. Мъжът е на 29 години, жител е на Враца, и е задържан след оперативно-следствени действия заради три случая на телефонни измами, извършени в периода 5–8 септември.

Според информацията задържаният е направил самопризнания за извършените престъпления, а в хода на разследването е установено, че е съпричастен и към престъпление на територията на РУ Берковица. Повдигнато му е обвинение за по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, според който, ако някой с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години. 

С

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

За участие са поканени представители на парламентарно представените партии и коалиции. Могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 50-ото Народно събрание, отбелязват от пресцентъра на областната администрация.  

Оттам уточняват, че при провеждане на консултациите, партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на РИК -Шумен, заверено копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, както и копие от диплома за завършено висше образование.

Пълният текст на съобщението е публикувано на официалната страница на Областната администрация в Шумен.

Вчера ЦИК прие хронограма за изборите за народни представители. Предстоящият предсрочен вот ще бъде шести след редовните парламентарни избори на 4 април 2021 година. Последните предсрочни избори бяха на 9 юни тази година.  

За Ден без загинали на пътя тази година бе определен 18 септември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

По този повод е планирана 24-часова специализирана полицейска операция на пътя. В рамките на цялото денонощие, ще има засилено присъствие на униформени, каза говорителят на МВР – Перник Венцислав Алексов. 

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-и и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ (Stay Alive and Save Lives), допълниха от областната дирекция.

Целта на кампанията е да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на страната. 

Активностите от традиционната кампания на Roadpol се обединяват с дейностите, посветени на

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри). Това съобщиха от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От агенцията допълват, че не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

В съобщението е допълнено, че ДАНС извършва съвместни проверки с Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

При две вълни от експлозии на безжични комуникационни устройства в Ливан и Сирия 

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.