Начало Сфера Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес
9546
България

Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес

Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес, каза говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.Гасенето продължава, като се прави оптималното, съобщи заместник областният управител Георги Джоглев.

| 28 Август 2024, 16:32 ч.
Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес
Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес
Снимка © DFA

Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес, каза говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Шофьорът на буса не се е подчинил на полицейска заповед и е започнала гонка. Бусът се е ударил в друг автомобил, допълниха от СДВР. Транспортното средство е с румънска регистрация.

Една жена е откарана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ с контузия на главата след удар между автомобила, който е управлявала и другия, в който е имало 11 мигранти, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София.

В превозното средство с незаконните мигранти медицинският екип е установил, че 17-годишно момиче е с оплаквания, наподобяващи паник атака, както и хипертонична криза. Оказана му е помощ на място. Нито един от мигрантите не е хоспитализиран.

Авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) е превозила над 12 милиона пътници през летище София от 2016 г. насам, откакто извършва полети от и до българската столица. Това съобщиха от пресцентъра на летище София. 

„Райънеър“ изпълнява най-голямото си лятно разписание досега с четири базирани самолета и 40 маршрута, включително пет нови дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Компанията инвестира сериозно в региона, включително в четирите си базирани в София самолета - инвестиция на стойност 400 млн. долара и подкрепа за над 1300 местни работни места, включително 120 високоплатени работни места в авиацията“, посочиха от столичния аеропорт.

Мениджърът на компанията за Централна и Източна Европа, и Прибалтика, Алисия Войчик-Голебиовска, заяви: „Радваме се, че отбелязваме над 12 милиона пътници на „Райънеър&ldquo

Гасенето продължава, като се прави оптималното, съобщи заместник областният управител Георги Джоглев. Той съобщи, че към мястото на пожара и днес е отишъл директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) гл. комисар Александър Джартов.

Огънят към този момент е овладян от едната страна и е ограничен от река, като не му е позволено да я прехвърли, каза още Георги Джоглев. Този пожар възникна в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила планина на 23 август.

Пожарът в гората над с. Пастра – под връх Калин, който възникна на 24 август, е локализиран на площ от 350 дка низово в иглолистна гора, доугасяването в периметъра на пожара продължава днес от пожарникари и служители на горските стопанства, казаха още от полицията в Кюстендил.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

С тържествен ритуал ще започне празничният 22 септември в Плевен, когато ще се честват 116 години от обявяването на Независимостта на България. Това става известно от програмата с културни събития, публикувана на официалния сайт на Общината.

Ритуалът ще се състои пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България ще произнесе кметът д-р Валентин Христов. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Празникът ще продължи с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Припомняме, че паметният знак, пред който се провеждат честванията на 22 септември в Плевен, бе осветен на площад "Стефан Стамболов" по повод 100 години от обявяване на Независимостта на България. На монолитен блок от гранит е изобразен лъв,

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 05:04 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9546
България

Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес

Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес, каза говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.Гасенето продължава, като се прави оптималното, съобщи заместник областният управител Георги Джоглев.

| 28 Август 2024, 16:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес
Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес
Снимка © DFA

Военният хеликоптер, който помага за овладяването на пожара в Рила, е направил 16 облитания днес, каза говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Шофьорът на буса не се е подчинил на полицейска заповед и е започнала гонка. Бусът се е ударил в друг автомобил, допълниха от СДВР. Транспортното средство е с румънска регистрация.

Една жена е откарана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ с контузия на главата след удар между автомобила, който е управлявала и другия, в който е имало 11 мигранти, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София.

В превозното средство с незаконните мигранти медицинският екип е установил, че 17-годишно момиче е с оплаквания, наподобяващи паник атака, както и хипертонична криза. Оказана му е помощ на място. Нито един от мигрантите не е хоспитализиран.

Авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) е превозила над 12 милиона пътници през летище София от 2016 г. насам, откакто извършва полети от и до българската столица. Това съобщиха от пресцентъра на летище София. 

„Райънеър“ изпълнява най-голямото си лятно разписание досега с четири базирани самолета и 40 маршрута, включително пет нови дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Компанията инвестира сериозно в региона, включително в четирите си базирани в София самолета - инвестиция на стойност 400 млн. долара и подкрепа за над 1300 местни работни места, включително 120 високоплатени работни места в авиацията“, посочиха от столичния аеропорт.

Мениджърът на компанията за Централна и Източна Европа, и Прибалтика, Алисия Войчик-Голебиовска, заяви: „Радваме се, че отбелязваме над 12 милиона пътници на „Райънеър&ldquo

Гасенето продължава, като се прави оптималното, съобщи заместник областният управител Георги Джоглев. Той съобщи, че към мястото на пожара и днес е отишъл директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) гл. комисар Александър Джартов.

Огънят към този момент е овладян от едната страна и е ограничен от река, като не му е позволено да я прехвърли, каза още Георги Джоглев. Този пожар възникна в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила планина на 23 август.

Пожарът в гората над с. Пастра – под връх Калин, който възникна на 24 август, е локализиран на площ от 350 дка низово в иглолистна гора, доугасяването в периметъра на пожара продължава днес от пожарникари и служители на горските стопанства, казаха още от полицията в Кюстендил.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

С тържествен ритуал ще започне празничният 22 септември в Плевен, когато ще се честват 116 години от обявяването на Независимостта на България. Това става известно от програмата с културни събития, публикувана на официалния сайт на Общината.

Ритуалът ще се състои пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България ще произнесе кметът д-р Валентин Христов. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Празникът ще продължи с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Припомняме, че паметният знак, пред който се провеждат честванията на 22 септември в Плевен, бе осветен на площад "Стефан Стамболов" по повод 100 години от обявяване на Независимостта на България. На монолитен блок от гранит е изобразен лъв,

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.