Начало Сфера Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия за парламентарните избори на 27 октомври ще се проведе днес
10171
България

Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия за парламентарните избори на 27 октомври ще се проведе днес

Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК) във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври, ще се проведе днес. Това съобщиха от комисията.Припомняме, че вчера ЦИК прие хронограма за изборите, след като президентът Румен Радев подписа укази за назначаване на служебно правителство и насрочване на избори за Народно събрание на 27 октомври.

| 29 Август 2024, 06:30 ч.
Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия за парламентарните избори на 27 октомври ще се проведе днес
Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия за парламентарните избори на 27 октомври ще се проведе днес
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК) във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври, ще се проведе днес. Това съобщиха от комисията.  

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението е във връзка с направено искане от кмета на София и решение на Столичния общински съвет (СОС), с което се дава съгласие Общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху имотите.

На 25 април СОС одобри доклад относно безвъзмездно прехвърляне от държавата на Столична община на правото на собственост върху недвижими имоти в районите "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец". В доклада беше предложено Столична община да стане собственик на комплекс "Герена" и стадионите "Георги Аспарухов", "Септември" и "Юнак".

Тогава от Министерство на младежта и спорта обявиха, че не са били уведомени от страна на Столична община за намеренията да придобие в собственост СК "Септември" и стадион "Юнак",

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

Припомняме, че вчера ЦИК прие хронограма за изборите, след като президентът Румен Радев подписа укази за назначаване на служебно правителство и насрочване на избори за Народно събрание на 27 октомври. 

Според хронограмата до днес, 29 август, областните управители изпращат покани до парламентарно представените партии и коалиции за консултации за състав на Районните избирателни комисии (РИК). До утре, 30 август, ЦИК определя условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната, включително условията, реда и организацията за гласуване на българските граждани извън страната и изпраща информация на Министерството на външните работи (МВнР).

До 1 септември ЦИК определя броя на мандатите за всеки многомандатен изборен район, както и възнагражденията на членовете на избирателните комисии и на специалистите към тях.

ЦИК обявява списък на местата извън страната, в които на произведени до пет години преди изборния ден избори, е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели, до 6 септември. До тази дата ЦИК назначава РИК.

Всеки работен ден от 2 септември до 11-ти - от 9:30 ч. до 17:00 ч. партиите и коалициите подават заявление в ЦИК за регистрация за участие в изборите. Според документа до 11 септември ЦИК регистрира партиите и коалициите за участие в изборите.

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов думите в телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ ) Александър Николоски по повод липсата на знамето на страната му при неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Ескалацията в реториката на Скопие стигна дотам, че да се говори по такъв непристоен начин, добави Митов. Според него министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи по отношение не просто на съседна, но и на която и да било друга европейска държава, европейски народ. Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, е изводът на Даниел Митов. Според н

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

ЦИК обяви преди два дни и обществена поръчка за осигуряване на машинното гласуване на изборите през октомври.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал То ...
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на се ...
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на М ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 03:14 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
10171
България

Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия за парламентарните избори на 27 октомври ще се проведе днес

Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК) във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври, ще се проведе днес. Това съобщиха от комисията.Припомняме, че вчера ЦИК прие хронограма за изборите, след като президентът Румен Радев подписа укази за назначаване на служебно правителство и насрочване на избори за Народно събрание на 27 октомври.

| 29 Август 2024, 06:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия за парламентарните избори на 27 октомври ще се проведе днес
Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия за парламентарните избори на 27 октомври ще се проведе днес
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК) във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври, ще се проведе днес. Това съобщиха от комисията.  

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението е във връзка с направено искане от кмета на София и решение на Столичния общински съвет (СОС), с което се дава съгласие Общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху имотите.

На 25 април СОС одобри доклад относно безвъзмездно прехвърляне от държавата на Столична община на правото на собственост върху недвижими имоти в районите "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец". В доклада беше предложено Столична община да стане собственик на комплекс "Герена" и стадионите "Георги Аспарухов", "Септември" и "Юнак".

Тогава от Министерство на младежта и спорта обявиха, че не са били уведомени от страна на Столична община за намеренията да придобие в собственост СК "Септември" и стадион "Юнак",

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

Припомняме, че вчера ЦИК прие хронограма за изборите, след като президентът Румен Радев подписа укази за назначаване на служебно правителство и насрочване на избори за Народно събрание на 27 октомври. 

Според хронограмата до днес, 29 август, областните управители изпращат покани до парламентарно представените партии и коалиции за консултации за състав на Районните избирателни комисии (РИК). До утре, 30 август, ЦИК определя условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната, включително условията, реда и организацията за гласуване на българските граждани извън страната и изпраща информация на Министерството на външните работи (МВнР).

До 1 септември ЦИК определя броя на мандатите за всеки многомандатен изборен район, както и възнагражденията на членовете на избирателните комисии и на специалистите към тях.

ЦИК обявява списък на местата извън страната, в които на произведени до пет години преди изборния ден избори, е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели, до 6 септември. До тази дата ЦИК назначава РИК.

Всеки работен ден от 2 септември до 11-ти - от 9:30 ч. до 17:00 ч. партиите и коалициите подават заявление в ЦИК за регистрация за участие в изборите. Според документа до 11 септември ЦИК регистрира партиите и коалициите за участие в изборите.

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов думите в телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ ) Александър Николоски по повод липсата на знамето на страната му при неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Ескалацията в реториката на Скопие стигна дотам, че да се говори по такъв непристоен начин, добави Митов. Според него министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи по отношение не просто на съседна, но и на която и да било друга европейска държава, европейски народ. Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, е изводът на Даниел Митов. Според н

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

ЦИК обяви преди два дни и обществена поръчка за осигуряване на машинното гласуване на изборите през октомври.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.