Начало Сфера РИОСВ – Благоевград извършва проверка днес в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“
9751
България

РИОСВ – Благоевград извършва проверка днес в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“

Регионалната инспекция по околната среда и водите извършва днес проверка в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“.съучредителят на сдружението проф. Стоян Бешков каза, че в сигнала са посочени две места на границата на защитена територия, на които работи тежка техника.

| 29 Август 2024, 12:31 ч.
РИОСВ – Благоевград извършва проверка днес в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“
РИОСВ – Благоевград извършва проверка днес в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“
Снимка © БТА

Регионалната инспекция по околната среда и водите извършва днес проверка в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“. съучредителят на сдружението проф. Стоян Бешков каза, че в сигнала са посочени две места на границата на защитена територия, на които работи тежка техника. Проф. Бешков посочи и трето място, за което ще настояват да се провери. Едното от местата, посочени в сигнала, е при заустяването на Влахина река в река Струма, другото е в района на Влашка чешма. Мястото, за което от сдружението също ще настояват да бъде извършена проверка, но не е посочено в сигнала, е на границата на защитената територия НАТУРА 2000 към Горна Брезница. 

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков обяви пред медии, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Коментарът си той направи след учредяването на "Младежи за Промяната". 

Вместо джентълменско споразумение, ще им напишем днес джентълменско писмо. В това джентълменско писмо ще кажем - има три закона, които разделят България от десет милиарда, посочи Петков. Ако ни отговорите на това писмо, че няма как да приемете тези три закона, явно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики, продължи за писмото той. 

Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. Ако няма да ги приемем, всички да излезем пред българските граждани и да кажем

Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регулярна среща във връзка организацията на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

На срещата е станало ясно, че продължават срещите на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов с областните управители по региони, като предстоят разговори във Велико Търново и Варна. В петък публично ще бъдат изтеглени номерата на машините, които ще минат удостоверяване на типа на техническите устройства на машинното гласуване. По график вървят и дейностите за осигуряване на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна твърдия ангажимент на минис

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Имам опасения, че се строят подходи там, където ще се работи по трасето на АМ „Струма“, каза още екологът. Сигналът на сдружението цели да се установи кой работи на тези места и защо, както дали се уврежда защитена зона. Природозащитниците искат да знаят и дали са налице необходимите документи за извършване на дейности в тези участъци. 

главният архитект на Община Кресна Росен Чанков каза, че в РИОСВ – Благоевград е получен сигнал за нарушение, като предстои да се установи тепърва дали посочените в сигнала места са в защитени зони. Длъжни сме да отидем на място и да проверим дали има нарушение, ако се констатира таковаq ще представим нужната документация, каза главният архитект на Кресна. Той посочи, че ще се установи и дали дейностите са във връзка с изграждането на бъдещо трасе на АМ „Струма“ в този участък. Община Кресна е общинска администрация, която не участва пряко в изграждането на проект като този за АМ „Струма“, тъй като заповеди, разрешителни и т.н. се са на областно ниво или на ниво министерство, така че ние ще предоставим това, което имаме като документация на жалбоподателите. 

Служителите на РИОСВ – Благоевград, които днес бяха на място в Община Кресна, посочиха, че резултатите от проверката ще бъдат оповестени в законоустановения срок след нейното приключване и ще бъдат публикувани на сайта на инспекцията. 

България и Франция отбелязаха 145 години дипломатически отношения между двете страни с коктейл във Резиденцията на Посолството на Франция в София. На събитието присъстваха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, посланикът на Франция в България Жоел Мeйер, Лоик Ерве, зам.-председател на Сената на Франция и председател на групата за приятелство Франция-България, Оливие Кадик, сенатор на Франция, представляващ французите, живеещи в чужбина, кметът на София Васил Терзиев, български народни представители, политици и представители на бизнеса. 

„Позволете ми да ви поздравя с един чудесен празник 145 години от българо-френските дипломатически отношения. За нас българите тази дата е от особено значение и предизвиква особено вълнение. Като си спомним за началото на тези отношения, винаги помним началото на новата българска държава. За избавлението на един народ, който току

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Доброволци в област Разград събраха 41,68 тона отпадъци рамките на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от областната администрация в града. В рамките на 12-ото издание на националната доброволческа инициатива се включи и Областна администрация - Разград. Екипът на администрацията организира в петък в късния следобед почистване в местността Пчелина, в района около втория язовир. В инициативата участва и ръководството – областният управител Владимир Димитров и двамата заместник областни управители Надя Йорданова и Назиф Зюлкяр, така и голяма част от областната администрация, добавиха от институцията. 

В чистенето участват и  големите предприятия в Разград. Днес в цялата област Разград чистиха близо 1500 доброволци, като до 14:30 часа бяха събрани и депонирани 41,68 тона отпадъци, посочиха от областната администрация.

Тази г

С урок по безопасност на движението и велопоход Община Бургас насърчава използването на електрически велосипеди като средство за придвижване. Дейностите са част от инициативата „Байк хъб Бургас“, която ще се състои на 20 септември в Експозиционен център „Флора“ по повод Европейската седмица на мобилността. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, която е организатор на събитието.

Кампанията с наслов „Споделени обществени пространство“ има за цел да насърчи обществото към толерантност и безопасност на пътя, за ограничаване на шума и замърсяването на въздуха в населените места, както и за по-добро качество на живота, посочиха от Общината.

Инициативата ще бъде открита на пространството пред Експоцентър „Флора“ с урок по безопасност на движението. Лектор ще бъде Марин Димитров от Областната дирекция на МВР в Бу

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време ...
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана. На общ ...
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, ка ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:36 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9751
България

РИОСВ – Благоевград извършва проверка днес в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“

Регионалната инспекция по околната среда и водите извършва днес проверка в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“.съучредителят на сдружението проф. Стоян Бешков каза, че в сигнала са посочени две места на границата на защитена територия, на които работи тежка техника.

| 29 Август 2024, 12:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
РИОСВ – Благоевград извършва проверка днес в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“
РИОСВ – Благоевград извършва проверка днес в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“
Снимка © БТА

Регионалната инспекция по околната среда и водите извършва днес проверка в Община Кресна по сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“. съучредителят на сдружението проф. Стоян Бешков каза, че в сигнала са посочени две места на границата на защитена територия, на които работи тежка техника. Проф. Бешков посочи и трето място, за което ще настояват да се провери. Едното от местата, посочени в сигнала, е при заустяването на Влахина река в река Струма, другото е в района на Влашка чешма. Мястото, за което от сдружението също ще настояват да бъде извършена проверка, но не е посочено в сигнала, е на границата на защитената територия НАТУРА 2000 към Горна Брезница. 

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков обяви пред медии, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Коментарът си той направи след учредяването на "Младежи за Промяната". 

Вместо джентълменско споразумение, ще им напишем днес джентълменско писмо. В това джентълменско писмо ще кажем - има три закона, които разделят България от десет милиарда, посочи Петков. Ако ни отговорите на това писмо, че няма как да приемете тези три закона, явно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики, продължи за писмото той. 

Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. Ако няма да ги приемем, всички да излезем пред българските граждани и да кажем

Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регулярна среща във връзка организацията на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

На срещата е станало ясно, че продължават срещите на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов с областните управители по региони, като предстоят разговори във Велико Търново и Варна. В петък публично ще бъдат изтеглени номерата на машините, които ще минат удостоверяване на типа на техническите устройства на машинното гласуване. По график вървят и дейностите за осигуряване на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна твърдия ангажимент на минис

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Имам опасения, че се строят подходи там, където ще се работи по трасето на АМ „Струма“, каза още екологът. Сигналът на сдружението цели да се установи кой работи на тези места и защо, както дали се уврежда защитена зона. Природозащитниците искат да знаят и дали са налице необходимите документи за извършване на дейности в тези участъци. 

главният архитект на Община Кресна Росен Чанков каза, че в РИОСВ – Благоевград е получен сигнал за нарушение, като предстои да се установи тепърва дали посочените в сигнала места са в защитени зони. Длъжни сме да отидем на място и да проверим дали има нарушение, ако се констатира таковаq ще представим нужната документация, каза главният архитект на Кресна. Той посочи, че ще се установи и дали дейностите са във връзка с изграждането на бъдещо трасе на АМ „Струма“ в този участък. Община Кресна е общинска администрация, която не участва пряко в изграждането на проект като този за АМ „Струма“, тъй като заповеди, разрешителни и т.н. се са на областно ниво или на ниво министерство, така че ние ще предоставим това, което имаме като документация на жалбоподателите. 

Служителите на РИОСВ – Благоевград, които днес бяха на място в Община Кресна, посочиха, че резултатите от проверката ще бъдат оповестени в законоустановения срок след нейното приключване и ще бъдат публикувани на сайта на инспекцията. 

България и Франция отбелязаха 145 години дипломатически отношения между двете страни с коктейл във Резиденцията на Посолството на Франция в София. На събитието присъстваха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, посланикът на Франция в България Жоел Мeйер, Лоик Ерве, зам.-председател на Сената на Франция и председател на групата за приятелство Франция-България, Оливие Кадик, сенатор на Франция, представляващ французите, живеещи в чужбина, кметът на София Васил Терзиев, български народни представители, политици и представители на бизнеса. 

„Позволете ми да ви поздравя с един чудесен празник 145 години от българо-френските дипломатически отношения. За нас българите тази дата е от особено значение и предизвиква особено вълнение. Като си спомним за началото на тези отношения, винаги помним началото на новата българска държава. За избавлението на един народ, който току

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Доброволци в област Разград събраха 41,68 тона отпадъци рамките на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от областната администрация в града. В рамките на 12-ото издание на националната доброволческа инициатива се включи и Областна администрация - Разград. Екипът на администрацията организира в петък в късния следобед почистване в местността Пчелина, в района около втория язовир. В инициативата участва и ръководството – областният управител Владимир Димитров и двамата заместник областни управители Надя Йорданова и Назиф Зюлкяр, така и голяма част от областната администрация, добавиха от институцията. 

В чистенето участват и  големите предприятия в Разград. Днес в цялата област Разград чистиха близо 1500 доброволци, като до 14:30 часа бяха събрани и депонирани 41,68 тона отпадъци, посочиха от областната администрация.

Тази г

С урок по безопасност на движението и велопоход Община Бургас насърчава използването на електрически велосипеди като средство за придвижване. Дейностите са част от инициативата „Байк хъб Бургас“, която ще се състои на 20 септември в Експозиционен център „Флора“ по повод Европейската седмица на мобилността. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, която е организатор на събитието.

Кампанията с наслов „Споделени обществени пространство“ има за цел да насърчи обществото към толерантност и безопасност на пътя, за ограничаване на шума и замърсяването на въздуха в населените места, както и за по-добро качество на живота, посочиха от Общината.

Инициативата ще бъде открита на пространството пред Експоцентър „Флора“ с урок по безопасност на движението. Лектор ще бъде Марин Димитров от Областната дирекция на МВР в Бу

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.