Начало Сфера Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона
11299
България

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона, в който се рекламира енергиен продукт на прах. Това съобщи говорителят на институцията Николай Николаев.Проверката е възложена на Националната полиция, като ще се проверява дали има извършено престъпление срещу здравето.

| 29 Август 2024, 13:52 ч.
Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона
Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона
Снимка © Христо Касабов / БТА

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона, в който се рекламира енергиен продукт на прах. Това съобщи говорителят на институцията Николай Николаев.

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Проверката е възложена на Националната полиция, като ще се проверява дали има извършено престъпление срещу здравето.

По-рано днес служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди на Регионалните здравни инспекции да извършат проверки в спешен порядък във физически обекти, за които има информация, че може да се предлагат т.нар. енергиен сниф.

Проверките ще се реализират съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите.

Общо 900 хил. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и такива от предишни периоди, са изплатени след намесата на Дирекция „Инспекция по труда“ (ДИТ) - Враца, от началото на годината до края на август, казаха от дирекцията.

От тези средства 650 хил. лв. са забавени заплати от тази година, а останалите 250 хил. лв. – от предишни.

От ДИТ - Враца обясниха, че тези суми са наполовина по-малко сравнено с изплатените за същия период през 2023 година. Тогава през първите осем месеца са били издължени забавени през годината заплати в размер на 1 млн. и 400хил. лева. За периода са изплатени и други 400 хил. лв., дължими от работодателите от по-стари периоди. 

В страната от началото на настоящата година до края на август над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са били изплатени след нам

Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата.

Според предложението цените на административни услуги по електронен път ще бъдат намалени с десет процента, като същите няма да надвишават 20 лева. 

По време на общественото обсъждане директорът на Международния младежки център (ММЦ) Радостина Раданова внесе предложение, с което бе подложено на обсъждане и изменението на Наредба №2 във връзка с определянето на цените за наемане и настаняване на външни ползватели на центъра. 

Така за предоставяне на нощувки настаняването в двойна стая ще струва 80 лв., а единичното 50 лв. Фиксирани са и такси за наемане и на озвучителна техника, възлизаща на 60 лв. (за 60 мин.). ММЦ предлага използването и на допълнителни услуги и приспособления, сред които шатра, маса за кетъринг, стативи за изложби, лапто

С тържествен ритуал ще започне празничният 22 септември в Плевен, когато ще се честват 116 години от обявяването на Независимостта на България. Това става известно от програмата с културни събития, публикувана на официалния сайт на Общината.

Ритуалът ще се състои пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България ще произнесе кметът д-р Валентин Христов. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Празникът ще продължи с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Припомняме, че паметният знак, пред който се провеждат честванията на 22 септември в Плевен, бе осветен на площад "Стефан Стамболов" по повод 100 години от обявяване на Независимостта на България. На монолитен блок от гранит е изобразен лъв,

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 03:07 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
11299
България

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона, в който се рекламира енергиен продукт на прах. Това съобщи говорителят на институцията Николай Николаев.Проверката е възложена на Националната полиция, като ще се проверява дали има извършено престъпление срещу здравето.

| 29 Август 2024, 13:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона
Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона
Снимка © Христо Касабов / БТА

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод публикувания видеоклип от певицата Диона, в който се рекламира енергиен продукт на прах. Това съобщи говорителят на институцията Николай Николаев.

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Проверката е възложена на Националната полиция, като ще се проверява дали има извършено престъпление срещу здравето.

По-рано днес служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди на Регионалните здравни инспекции да извършат проверки в спешен порядък във физически обекти, за които има информация, че може да се предлагат т.нар. енергиен сниф.

Проверките ще се реализират съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите.

Общо 900 хил. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и такива от предишни периоди, са изплатени след намесата на Дирекция „Инспекция по труда“ (ДИТ) - Враца, от началото на годината до края на август, казаха от дирекцията.

От тези средства 650 хил. лв. са забавени заплати от тази година, а останалите 250 хил. лв. – от предишни.

От ДИТ - Враца обясниха, че тези суми са наполовина по-малко сравнено с изплатените за същия период през 2023 година. Тогава през първите осем месеца са били издължени забавени през годината заплати в размер на 1 млн. и 400хил. лева. За периода са изплатени и други 400 хил. лв., дължими от работодателите от по-стари периоди. 

В страната от началото на настоящата година до края на август над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са били изплатени след нам

Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата.

Според предложението цените на административни услуги по електронен път ще бъдат намалени с десет процента, като същите няма да надвишават 20 лева. 

По време на общественото обсъждане директорът на Международния младежки център (ММЦ) Радостина Раданова внесе предложение, с което бе подложено на обсъждане и изменението на Наредба №2 във връзка с определянето на цените за наемане и настаняване на външни ползватели на центъра. 

Така за предоставяне на нощувки настаняването в двойна стая ще струва 80 лв., а единичното 50 лв. Фиксирани са и такси за наемане и на озвучителна техника, възлизаща на 60 лв. (за 60 мин.). ММЦ предлага използването и на допълнителни услуги и приспособления, сред които шатра, маса за кетъринг, стативи за изложби, лапто

С тържествен ритуал ще започне празничният 22 септември в Плевен, когато ще се честват 116 години от обявяването на Независимостта на България. Това става известно от програмата с културни събития, публикувана на официалния сайт на Общината.

Ритуалът ще се състои пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България ще произнесе кметът д-р Валентин Христов. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Празникът ще продължи с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Припомняме, че паметният знак, пред който се провеждат честванията на 22 септември в Плевен, бе осветен на площад "Стефан Стамболов" по повод 100 години от обявяване на Независимостта на България. На монолитен блок от гранит е изобразен лъв,

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.