Начало Сфера С над 5,3 млн. лева осем общини от област Видин осигуряват грижи в дома за хора с увреждания и възрастни
11887
България

С над 5,3 млн. лева осем общини от област Видин осигуряват грижи в дома за хора с увреждания и възрастни

Осем общини от област Видин осигуряват здравно-социални услуги за хора с увреждания и възрастни хора по процедурата "Грижа в дома" на Програма „Развитие на човешките реурси“ 2021-2027 (ПРЧР).За осигуряване на устойчивост на услугата „Грижа в дома“ се разработва нова операция по ПРЧР с включени иновативни методи за подкрепа като телеасистенция и телекеър с координационен център и следене на здравни показатели дистанционно.

| 29 Август 2024, 14:45 ч.
С над 5,3 млн. лева осем общини от област Видин осигуряват грижи в дома за хора с увреждания и възрастни
С над 5,3 млн. лева осем общини от област Видин осигуряват грижи в дома за хора с увреждания и възрастни
Снимка © БТА

Осем общини от област Видин осигуряват здравно-социални услуги за хора с увреждания и възрастни хора по процедурата "Грижа в дома" на Програма „Развитие на човешките реурси“ 2021-2027 (ПРЧР). Общата стойност на проектите на общините Видин, Белоградчик, Брегово, Грамада, Димово, Макреш, Ружинци и Чупрене е 5 314 767,57 лв., като се осигурява обслужване на 552 потребители (по данни от Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз - ИСУН). Това сочи информация на фейсбук страницата на Областния информационен център във Видин.

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ беше представена в село Шишковци, община Кюстендил. Организатор е  Борислав Крумов от Сдружение „Роден край“. Експозицията е тазгодишният акцент в Международния фестивал „Балканска черга“.

В изложбата може да се види, че тогава са се носили не само потури и саи, а и европейски модерни дрехи. По думите на Крумов промяната се дължи главно на отварянето на региона към света с построяването на железопътната линия София - Кюстендил след 1909 г. Инфраструктурата дава възможност местните хора да продават плодовете си в София, а оттам - и в Европа, обясни Борислав Крумов и допълни, че това носи печалба за местните, но и позволява навлизането на модерни за началото на 20 век дрехи. 

За осигуряване на устойчивост на услугата „Грижа в дома“ се разработва нова операция по ПРЧР с включени иновативни методи за подкрепа като телеасистенция и телекеър с координационен център и следене на здравни показатели дистанционно. Очаква се операцията ще бъде обявена за кандидатстване през октомври 2024 г. и да стартира от началото на 2025 г.

По данни на общинската администрация близо 3 млн. лева е стойността на проекта „Грижа в дома“ в община Видин. Срокът му е удължен до 17 януари 2025 г. По него са заети 108 лица, от които 90 домашни помощници. Фокусът е поставен върху предоставянето на помощ за възрастни хора в домашна среда с невъзможност за самообслужване и на хора с увреждания.

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда.

Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен отказ от субективното право на ДПС да участва в коалиционното споразумение и в състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, прави изрично заявление за оттегляне на ДПС от решението за образуване на коалицията, и оттегля пълномощията за представителство на партията в коалицията. 

Другата жалба е срещу решението на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите.

Според магистратите, фактите по делото показ

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, зая ...
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на ...
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село ...
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кмет ...
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:21 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11887
България

С над 5,3 млн. лева осем общини от област Видин осигуряват грижи в дома за хора с увреждания и възрастни

Осем общини от област Видин осигуряват здравно-социални услуги за хора с увреждания и възрастни хора по процедурата "Грижа в дома" на Програма „Развитие на човешките реурси“ 2021-2027 (ПРЧР).За осигуряване на устойчивост на услугата „Грижа в дома“ се разработва нова операция по ПРЧР с включени иновативни методи за подкрепа като телеасистенция и телекеър с координационен център и следене на здравни показатели дистанционно.

| 29 Август 2024, 14:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С над 5,3 млн. лева осем общини от област Видин осигуряват грижи в дома за хора с увреждания и възрастни
С над 5,3 млн. лева осем общини от област Видин осигуряват грижи в дома за хора с увреждания и възрастни
Снимка © БТА

Осем общини от област Видин осигуряват здравно-социални услуги за хора с увреждания и възрастни хора по процедурата "Грижа в дома" на Програма „Развитие на човешките реурси“ 2021-2027 (ПРЧР). Общата стойност на проектите на общините Видин, Белоградчик, Брегово, Грамада, Димово, Макреш, Ружинци и Чупрене е 5 314 767,57 лв., като се осигурява обслужване на 552 потребители (по данни от Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз - ИСУН). Това сочи информация на фейсбук страницата на Областния информационен център във Видин.

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ беше представена в село Шишковци, община Кюстендил. Организатор е  Борислав Крумов от Сдружение „Роден край“. Експозицията е тазгодишният акцент в Международния фестивал „Балканска черга“.

В изложбата може да се види, че тогава са се носили не само потури и саи, а и европейски модерни дрехи. По думите на Крумов промяната се дължи главно на отварянето на региона към света с построяването на железопътната линия София - Кюстендил след 1909 г. Инфраструктурата дава възможност местните хора да продават плодовете си в София, а оттам - и в Европа, обясни Борислав Крумов и допълни, че това носи печалба за местните, но и позволява навлизането на модерни за началото на 20 век дрехи. 

За осигуряване на устойчивост на услугата „Грижа в дома“ се разработва нова операция по ПРЧР с включени иновативни методи за подкрепа като телеасистенция и телекеър с координационен център и следене на здравни показатели дистанционно. Очаква се операцията ще бъде обявена за кандидатстване през октомври 2024 г. и да стартира от началото на 2025 г.

По данни на общинската администрация близо 3 млн. лева е стойността на проекта „Грижа в дома“ в община Видин. Срокът му е удължен до 17 януари 2025 г. По него са заети 108 лица, от които 90 домашни помощници. Фокусът е поставен върху предоставянето на помощ за възрастни хора в домашна среда с невъзможност за самообслужване и на хора с увреждания.

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда.

Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен отказ от субективното право на ДПС да участва в коалиционното споразумение и в състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, прави изрично заявление за оттегляне на ДПС от решението за образуване на коалицията, и оттегля пълномощията за представителство на партията в коалицията. 

Другата жалба е срещу решението на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите.

Според магистратите, фактите по делото показ

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.