Начало Сфера Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци чрез мобилни събирателни пунктове
11842
България

Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци чрез мобилни събирателни пунктове

Община Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове.Това става възможно, след като на днешното си заседание Общинският съвет подкрепи предложението за участие на Общината в междуобщинско сътрудничество в организираната от Община Левски система за събиране на опасни отпадъци.

| 29 Август 2024, 15:58 ч.
Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци чрез мобилни събирателни пунктове
Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци чрез мобилни събирателни пунктове
Снимка © БТА

Община Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове. Това става възможно, след като на днешното си заседание Общинският съвет подкрепи предложението за участие на Общината в междуобщинско сътрудничество в организираната от Община Левски система за събиране на опасни отпадъци.

На официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора по повод професионалния празник на пожарникарите, 14 септември, днес бяха отличени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Такова натоварено лято не сме имали от много години, заяви по време на церемонията старши комисар Стоян Колев, директор Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН)-Стара Загора. Той посочи, че от началото на годината до момента на територията на област Стара Загора има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. От тях само за месеците юли и август са станали над 700 инцидента. Леко намаление има на пожарите с материални загуби - 245 за 2024 година и 249 за 202

Във Видин се провежда трудова борса, чиято цел е осъществяване на контакти на търсещите работа с работодатели. Това каза Иван Иванов - директор на дирекция „Бюро по труда“ в дунавския град.

Задачата е да бъдат намерени подходящи безработни за обявени от работодателите длъжности и след това да насочим за последващо събеседване и евентуално сключване на трудови договори, допълни Иванов. Подобни инициативи са полезни, защото се осъществява трудово посредничество на терен. Утре, 19 септември, трудова борса ще се проведе и в град Белоградчик, уточни директорът.

На събитието присъстват работодатели от различни сфери - ресторантьорство, производство на облекла, от транспортния сектор, монтаж на дограма и други. 

В плана за дейността на Агенцията по заетостта за 2024 г. е посочено, че провеждането на общи и специализирани трудови борси е сред основни дей

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

При реализирането на проект "Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци от домакинства" по Българо-швейцарската програма за сътрудничество, в град Левски е изграден Център за събиране и временно съхранение на опасни отпадъци от домакинства. По проекта са предоставени специализирани мобилни пунктове за събиране от населените места на община Левски и включените в проекта общини Никопол, Белене и Пордим. Левски е получила необходимите разрешителни документи по Закона за управление на отпадъците (ЗУО) и извършва услугата и на територията на други общини.

До момента, посочи в коментара си по предложението кметът д-р Валентин Христов, в Плевен не се събират отделно опасни битови отпадъци. 

С днешното си решение общинските съветници одобриха договора, чрез който трябва да се организира система за събиране на опасни отпадъци в мобилни събирателни пунктове. Той ще бъде подписан между кметовете на общините Плевен и Левски. Опасни отпадъци са бои, лакове, разредители, грундове, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти и други.

Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) подкрепи с общо 32 500 лева 13 домакинства от Община Болярово, чиито домове пострадаха при пожарите през юли, съобщиха от министерството.

Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили десет семейства от село Воден и три от село Крайново. На всички пострадали е отпусната и еднократната помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности.

Средствата от Фонд „Социална закрила“ могат да бъдат използвани само за ново оборудване и обзавеждане, когато то е било унищожено в резултат на бедствие, припомнят от ведомството.

От началото на 2024 г. са подадени 35 заявления за еднократна помощ от ФСЗ. Отпуснати са общо над 70 600 лв. на 31 домакинства, пострадали при бедствията в общините Царево, Самоков, Велики П

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Стара Загора ще отбележи годишнината от обявяването на независимостта на България на 22 септември с полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци. Ритуалът в парк „Александър Стамболийски“ ще започне в 10:30 часа. Това съобщиха от местната администрация на официалния си сайт. 

В ритуала ще участват почетният караул и знаменната група от Втора Тунджанска механизирана бригада, както и Общинският духов оркестър. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Ивелин Керанов.

По повод празника на площада пред общината ще има празничен концерт на творчески формации при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.

Припомняме, че на 16 септември с поднасяне на венци и цветя старозагорци отбелязаха 149-ата годишнина от Старозагорското въстание.

На извънредно заседание днес от 13:00 часа депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, се съобщава на сайта на парламента. 

Поправките бяха внесени миналата седмица от депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Предвижда се да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци.  

Действащите текстове предвиждат от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

Като втора точка в програмата е записано изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Национа

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 05:01 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11842
България

Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци чрез мобилни събирателни пунктове

Община Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове.Това става възможно, след като на днешното си заседание Общинският съвет подкрепи предложението за участие на Общината в междуобщинско сътрудничество в организираната от Община Левски система за събиране на опасни отпадъци.

| 29 Август 2024, 15:58 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци чрез мобилни събирателни пунктове
Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци чрез мобилни събирателни пунктове
Снимка © БТА

Община Плевен се включва в система за събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове. Това става възможно, след като на днешното си заседание Общинският съвет подкрепи предложението за участие на Общината в междуобщинско сътрудничество в организираната от Община Левски система за събиране на опасни отпадъци.

На официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора по повод професионалния празник на пожарникарите, 14 септември, днес бяха отличени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Такова натоварено лято не сме имали от много години, заяви по време на церемонията старши комисар Стоян Колев, директор Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН)-Стара Загора. Той посочи, че от началото на годината до момента на територията на област Стара Загора има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. От тях само за месеците юли и август са станали над 700 инцидента. Леко намаление има на пожарите с материални загуби - 245 за 2024 година и 249 за 202

Във Видин се провежда трудова борса, чиято цел е осъществяване на контакти на търсещите работа с работодатели. Това каза Иван Иванов - директор на дирекция „Бюро по труда“ в дунавския град.

Задачата е да бъдат намерени подходящи безработни за обявени от работодателите длъжности и след това да насочим за последващо събеседване и евентуално сключване на трудови договори, допълни Иванов. Подобни инициативи са полезни, защото се осъществява трудово посредничество на терен. Утре, 19 септември, трудова борса ще се проведе и в град Белоградчик, уточни директорът.

На събитието присъстват работодатели от различни сфери - ресторантьорство, производство на облекла, от транспортния сектор, монтаж на дограма и други. 

В плана за дейността на Агенцията по заетостта за 2024 г. е посочено, че провеждането на общи и специализирани трудови борси е сред основни дей

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

При реализирането на проект "Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци от домакинства" по Българо-швейцарската програма за сътрудничество, в град Левски е изграден Център за събиране и временно съхранение на опасни отпадъци от домакинства. По проекта са предоставени специализирани мобилни пунктове за събиране от населените места на община Левски и включените в проекта общини Никопол, Белене и Пордим. Левски е получила необходимите разрешителни документи по Закона за управление на отпадъците (ЗУО) и извършва услугата и на територията на други общини.

До момента, посочи в коментара си по предложението кметът д-р Валентин Христов, в Плевен не се събират отделно опасни битови отпадъци. 

С днешното си решение общинските съветници одобриха договора, чрез който трябва да се организира система за събиране на опасни отпадъци в мобилни събирателни пунктове. Той ще бъде подписан между кметовете на общините Плевен и Левски. Опасни отпадъци са бои, лакове, разредители, грундове, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти и други.

Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) подкрепи с общо 32 500 лева 13 домакинства от Община Болярово, чиито домове пострадаха при пожарите през юли, съобщиха от министерството.

Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили десет семейства от село Воден и три от село Крайново. На всички пострадали е отпусната и еднократната помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности.

Средствата от Фонд „Социална закрила“ могат да бъдат използвани само за ново оборудване и обзавеждане, когато то е било унищожено в резултат на бедствие, припомнят от ведомството.

От началото на 2024 г. са подадени 35 заявления за еднократна помощ от ФСЗ. Отпуснати са общо над 70 600 лв. на 31 домакинства, пострадали при бедствията в общините Царево, Самоков, Велики П

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Стара Загора ще отбележи годишнината от обявяването на независимостта на България на 22 септември с полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци. Ритуалът в парк „Александър Стамболийски“ ще започне в 10:30 часа. Това съобщиха от местната администрация на официалния си сайт. 

В ритуала ще участват почетният караул и знаменната група от Втора Тунджанска механизирана бригада, както и Общинският духов оркестър. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Ивелин Керанов.

По повод празника на площада пред общината ще има празничен концерт на творчески формации при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.

Припомняме, че на 16 септември с поднасяне на венци и цветя старозагорци отбелязаха 149-ата годишнина от Старозагорското въстание.

На извънредно заседание днес от 13:00 часа депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, се съобщава на сайта на парламента. 

Поправките бяха внесени миналата седмица от депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Предвижда се да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци.  

Действащите текстове предвиждат от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

Като втора точка в програмата е записано изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Национа

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.