Начало Сфера Община Смолян предостави терен за хеликоптерна площадка за областната болница
11821
България

Община Смолян предостави терен за хеликоптерна площадка за областната болница

Община Смолян предостави терен за болнично вертолетно летище.С решение на Общинския съвет днес бе одобрено предоставянето на 1355 кв. метра общински имот, върху който да бъде изградена хеликоптерна площадка на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян.

| 29 Август 2024, 16:47 ч.
Община Смолян предостави терен за хеликоптерна площадка за областната болница
Община Смолян предостави терен за хеликоптерна площадка за областната болница
Снимка © БТА

Община Смолян предостави терен за болнично вертолетно летище. С решение на Общинския съвет днес бе одобрено предоставянето на 1355 кв. метра общински имот, върху който да бъде изградена хеликоптерна площадка на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян. 

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

Мястото за изграждане на болничното летище е определено след проучване на терена и съгласуване с Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“,  информира д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ – Смолян. Площадката ще се намира до сградата на болницата и изграждането ще започне веднага след приключване на процедурите около строителни разрешителни и обществени поръчки. Теренът се предоставя от Община Смолян чрез учредяване на безвъзмездно право на строеж, след като  имотът бе преобразуван от публична общинска в частна общинска собственост. 

Два случая на транспортиране на тежко болни пациенти с медицински хеликоптер бяха изпълнени през последните месеци в Смолян. Поради липса на болнична хеликоптерна площадка,  въздушната линейна използва за приземяване стадиона в кв. "Райково". Изключително важно е площадката за излитане на хеликоптери да бъде до самото болнично заведение, уточняват от ръководството на МБАЛ – Смолян. В миналото областната болница разполагаше с вертолетна площадка, която по-късно бе реституирана. 

Със заповед на кмета на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков са определени отговорници и срокове за преброяване на безстопанствените кучета, става известно от интернет страницата на администрацията. В документа е записано, че процесът ще продължи до 30 септември.

Двама експерти от администрацията ще отговарят за преброяването в Бяла Слатина, а в населените места грижа ще имат кметовете на кметства, казва кметът на общината в административния акт. 

Всяка община, в периода март – юни или септември – ноември, следва да организира преброяване на безстопанствените кучета и в срок до 20 дни след приключване на процеса да състави протокол, се казва в писмо на заместник-министъра на земеделието, изпратено през месец януари до Националното сдружение на общините в Република България. Преброяването започва с уведомление от министъра на земеделието, храните и

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от местната администрация.

Мостовете ще бъдат възстановени с 1,2 милиона лева от държавата. Те бяха разрушени от придошлите води на Ботуня на 11 юни 2022 г., когато във Вършец и в Стара планина над града продължително валя пороен дъжд и реката излезе от коритото си, разрушавайки мостове и корекцията си, и носейки бетонни блокове, автомобили, контейнери за смет.

Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вто

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време ...
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана. На общ ...
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, ка ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:48 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11821
България

Община Смолян предостави терен за хеликоптерна площадка за областната болница

Община Смолян предостави терен за болнично вертолетно летище.С решение на Общинския съвет днес бе одобрено предоставянето на 1355 кв. метра общински имот, върху който да бъде изградена хеликоптерна площадка на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян.

| 29 Август 2024, 16:47 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Смолян предостави терен за хеликоптерна площадка за областната болница
Община Смолян предостави терен за хеликоптерна площадка за областната болница
Снимка © БТА

Община Смолян предостави терен за болнично вертолетно летище. С решение на Общинския съвет днес бе одобрено предоставянето на 1355 кв. метра общински имот, върху който да бъде изградена хеликоптерна площадка на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян. 

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

Мястото за изграждане на болничното летище е определено след проучване на терена и съгласуване с Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“,  информира д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ – Смолян. Площадката ще се намира до сградата на болницата и изграждането ще започне веднага след приключване на процедурите около строителни разрешителни и обществени поръчки. Теренът се предоставя от Община Смолян чрез учредяване на безвъзмездно право на строеж, след като  имотът бе преобразуван от публична общинска в частна общинска собственост. 

Два случая на транспортиране на тежко болни пациенти с медицински хеликоптер бяха изпълнени през последните месеци в Смолян. Поради липса на болнична хеликоптерна площадка,  въздушната линейна използва за приземяване стадиона в кв. "Райково". Изключително важно е площадката за излитане на хеликоптери да бъде до самото болнично заведение, уточняват от ръководството на МБАЛ – Смолян. В миналото областната болница разполагаше с вертолетна площадка, която по-късно бе реституирана. 

Със заповед на кмета на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков са определени отговорници и срокове за преброяване на безстопанствените кучета, става известно от интернет страницата на администрацията. В документа е записано, че процесът ще продължи до 30 септември.

Двама експерти от администрацията ще отговарят за преброяването в Бяла Слатина, а в населените места грижа ще имат кметовете на кметства, казва кметът на общината в административния акт. 

Всяка община, в периода март – юни или септември – ноември, следва да организира преброяване на безстопанствените кучета и в срок до 20 дни след приключване на процеса да състави протокол, се казва в писмо на заместник-министъра на земеделието, изпратено през месец януари до Националното сдружение на общините в Република България. Преброяването започва с уведомление от министъра на земеделието, храните и

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от местната администрация.

Мостовете ще бъдат възстановени с 1,2 милиона лева от държавата. Те бяха разрушени от придошлите води на Ботуня на 11 юни 2022 г., когато във Вършец и в Стара планина над града продължително валя пороен дъжд и реката излезе от коритото си, разрушавайки мостове и корекцията си, и носейки бетонни блокове, автомобили, контейнери за смет.

Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вто

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.