Начало Сфера Четири села в община Троян са с въведен воден режим
11643
България

Четири села в община Троян са с въведен воден режим

Четири села от община Троян са с въведен воден режим. Това се посочва в информация, публикувана на официалната страница на ВиК "Стенето" ЕООД – Троян. Става въпрос за селата Белиш, Балабанско, Горно Трапе и Терзийско.На среща в Община Троян между кмета Донка Михайлова, заместник-председателя на Общински съвет инж. Младен Богдански, председателите на групи в Общинския съвет и управителя на ВиК "Стенето" инж. Тонимир Гечев е обсъдено нарушеното водоснабдяване, породено както от засушаване, така и заради поливни дейности и повишено потребление през последните месеци, съобщават от местната администрация.

| 29 Август 2024, 17:12 ч.
Четири села в община Троян са с въведен воден режим
Четири села в община Троян са с въведен воден режим
Снимка © БТА

Четири села от община Троян са с въведен воден режим. Това се посочва в информация, публикувана на официалната страница на ВиК "Стенето" ЕООД – Троян. Става въпрос за селата Белиш, Балабанско, Горно Трапе и Терзийско. 

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Условията в планините днес могат да се определят като подходящи за туризъм, но да се има предвид, че температурите са по-скоро зимни, отколкото летни. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите в планинските райони варират между 1 и 10 градуса, като е  облачно с преминаваща мъгла на много места.

Няма инциденти с туристи, допълниха от ПСС.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочи, че на места днес главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. 

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умере

Този ден е наш професионален празник като общински съветници. За първи път го отбелязваме в така фрагментиран общински съвет, но въпреки различията си, доказахме, че можем да се обединим в името на важните за града решения. Това заяви в слово пред общинските съветници председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по време на тържествената сесия по повод 17 септември, празник на София.

В началото на заседанието общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите офицери пилоти при инцидента на авиобаза "Граф Игнатиево" на 13 септември.

Петров заяви, че различните политически възгледи не са пречка, когато като приоритет стои общата кауза - развитието на София. Хората не се интересуват много от това кой общински съветник от коя партия е, те се интересуват от важните неща – да ползват удобен и редовен градски транспорт, да се ра

На среща в Община Троян между кмета Донка Михайлова, заместник-председателя на Общински съвет инж. Младен Богдански, председателите на групи в Общинския съвет и управителя на ВиК "Стенето" инж. Тонимир Гечев е обсъдено нарушеното водоснабдяване, породено както от засушаване, така и заради поливни дейности и повишено потребление през последните месеци, съобщават от местната администрация.

Инж. Гечев увери, че към настоящия момент няма опасност за режим на водата в Троян. От днес започват засилени проверки по населени места, които ще се осъществят съвместно с водомайсторите, кмет или кметски наместник и контрольор от Община Троян за разходване и ползването на питейна вода за непитейни нужди. Ще се прилагат предупреждения, а при необходимост ще бъдат санкционирани граждани и бизнеса.

Припомняме, че в Ловеч и Плевен бе въведен режим на водата. Причината е трайното засушаване и значително намалелият дебит на водоснабдителната група „Черни Осъм“, която осигурява питейна вода на Ловеч и част от Плевен. На режимно водоподаване са и жителите в Тетевен. 

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

С парад на бойни знамена и историческа възстановка ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България и годишнина от Горноджумайското въстание. Това казаха на пресконференция в Националния пресклуб в Благоевград председателят на регионален клуб „Традиция“ Васил Багашки и главният секретар Милчо Стоименов. Събитията са организирани съвместно с Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Багашки разказа, че в събота е предвиден парад на реплики на бойни знамена - нещо, което до сега не е правено в такъв мащаб в Благоевград, ще участват над 120 човека от цяла България от 22 различни града. Очаква се да бъдат показани над 20 броя знамена, като започнем от 1876-а до 1919 година, посочи той. Зрителите ще имат възможност да видят знамето на Ботевата чета, знамето на четата на Филип Тотю, доста знамена от Македоно-Одринското опълчение, знамена от Междусъюзническат

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 05:00 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11643
България

Четири села в община Троян са с въведен воден режим

Четири села от община Троян са с въведен воден режим. Това се посочва в информация, публикувана на официалната страница на ВиК "Стенето" ЕООД – Троян. Става въпрос за селата Белиш, Балабанско, Горно Трапе и Терзийско.На среща в Община Троян между кмета Донка Михайлова, заместник-председателя на Общински съвет инж. Младен Богдански, председателите на групи в Общинския съвет и управителя на ВиК "Стенето" инж. Тонимир Гечев е обсъдено нарушеното водоснабдяване, породено както от засушаване, така и заради поливни дейности и повишено потребление през последните месеци, съобщават от местната администрация.

| 29 Август 2024, 17:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Четири села в община Троян са с въведен воден режим
Четири села в община Троян са с въведен воден режим
Снимка © БТА

Четири села от община Троян са с въведен воден режим. Това се посочва в информация, публикувана на официалната страница на ВиК "Стенето" ЕООД – Троян. Става въпрос за селата Белиш, Балабанско, Горно Трапе и Терзийско. 

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Условията в планините днес могат да се определят като подходящи за туризъм, но да се има предвид, че температурите са по-скоро зимни, отколкото летни. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите в планинските райони варират между 1 и 10 градуса, като е  облачно с преминаваща мъгла на много места.

Няма инциденти с туристи, допълниха от ПСС.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочи, че на места днес главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. 

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умере

Този ден е наш професионален празник като общински съветници. За първи път го отбелязваме в така фрагментиран общински съвет, но въпреки различията си, доказахме, че можем да се обединим в името на важните за града решения. Това заяви в слово пред общинските съветници председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по време на тържествената сесия по повод 17 септември, празник на София.

В началото на заседанието общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите офицери пилоти при инцидента на авиобаза "Граф Игнатиево" на 13 септември.

Петров заяви, че различните политически възгледи не са пречка, когато като приоритет стои общата кауза - развитието на София. Хората не се интересуват много от това кой общински съветник от коя партия е, те се интересуват от важните неща – да ползват удобен и редовен градски транспорт, да се ра

На среща в Община Троян между кмета Донка Михайлова, заместник-председателя на Общински съвет инж. Младен Богдански, председателите на групи в Общинския съвет и управителя на ВиК "Стенето" инж. Тонимир Гечев е обсъдено нарушеното водоснабдяване, породено както от засушаване, така и заради поливни дейности и повишено потребление през последните месеци, съобщават от местната администрация.

Инж. Гечев увери, че към настоящия момент няма опасност за режим на водата в Троян. От днес започват засилени проверки по населени места, които ще се осъществят съвместно с водомайсторите, кмет или кметски наместник и контрольор от Община Троян за разходване и ползването на питейна вода за непитейни нужди. Ще се прилагат предупреждения, а при необходимост ще бъдат санкционирани граждани и бизнеса.

Припомняме, че в Ловеч и Плевен бе въведен режим на водата. Причината е трайното засушаване и значително намалелият дебит на водоснабдителната група „Черни Осъм“, която осигурява питейна вода на Ловеч и част от Плевен. На режимно водоподаване са и жителите в Тетевен. 

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

С парад на бойни знамена и историческа възстановка ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България и годишнина от Горноджумайското въстание. Това казаха на пресконференция в Националния пресклуб в Благоевград председателят на регионален клуб „Традиция“ Васил Багашки и главният секретар Милчо Стоименов. Събитията са организирани съвместно с Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Багашки разказа, че в събота е предвиден парад на реплики на бойни знамена - нещо, което до сега не е правено в такъв мащаб в Благоевград, ще участват над 120 човека от цяла България от 22 различни града. Очаква се да бъдат показани над 20 броя знамена, като започнем от 1876-а до 1919 година, посочи той. Зрителите ще имат възможност да видят знамето на Ботевата чета, знамето на четата на Филип Тотю, доста знамена от Македоно-Одринското опълчение, знамена от Междусъюзническат

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.