Начало Сфера Комисията за защита на потребителите може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов
11555
България

Комисията за защита на потребителите може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов

От КЗП съобщиха вчера, че след сигнал са извършили проверка, при която е установено, че в нелицензирана онлайн аптека, управляваща уебсайт, се продават неразрешени за употреба лекарства.Със съдействието на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е сезиран доставчикът на хостинг услугата, който деактивира достъпа до сайта и премахна незаконното съдържание.

| 29 Август 2024, 17:21 ч.
Комисията за защита на потребителите може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов
Комисията за защита на потребителите може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов
Снимка © БТА

Комисията за защита на потребителите (КЗП) може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов, директор на дирекция „Защита на потребителите при продажба от разстояние“ в КЗП. 

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Във връзка с провеждането на благотворителния мач между Григор Димитров и Новак Джокович днес от 20:00 часа в зала “Арена София” Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

По тролейбусни линии № 4, 5 и 11 движението ще е с намален интервал, ще бъдат осигурени допълнителни автобуси по линии № 76, 204, 213 и 604. Автобусите спират и на „Площад на Авиацията“.

От 10:00 часа до 24:00 часа на 17 септември се забранява движението и се разрешава паркирането на пътни превозни средства в крайната дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов“ в участъка между бул. „Шипченски проход“ и пл. „Площад на авиацията“, без да се засягат спирките на градския транспорт.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при Столичнат

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

Мобилен събирателен пункт за опасни битови отпадъци ще бъде на територията на Перник на 30 септември, съобщиха от общината. Жителите на града ще могат да предадат без заплащане опасни отпадъци, като фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

Пунктът ще бъде разположен в центъра на миньорския град на ул. "Физкултурна" (паркингът до Регионалния исторически музей) в периода между 10:00 ч. до 13:00 ч.. И от 13:30 ч. до 16:30 ч. пред административната сграда на кметството в най-големия квартал "Изток".

Инициативата се организира от фирма "БалБок Инженеринг". Перник е една от българските общини, присъединили се към Националната система за опасни битови отпадъци, която работи от 2014 г.

Общо два пъти годишно мобилен пункт събира

В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция. Ваксини могат да си поставят всички, навършили 12-годишна възраст. 

Ваксинацията ще се извършва всеки понеделник, сряда и петък от 8:30 до 12:30 часа, както и вторник и четвъртък от 13:00 до 17:00 часа в сградата на РЗИ. Имунизация на деца от 6 месеца до 11 години ще се провежда всяка сряда от 14:00 до 16:00 часа след предварителна заявка.

От РЗИ уточниха, че пунктове за ваксинация срещу COVID-19 са и практиките на общопрактикуващите лекари. Всеки, който желае да се ваксинира срещу COVID-19, трябва да заяви желанието си на своя личен лекар. Ваксинация ще се извършва и от мобилен екип в отдалечени райони или на трудноподвижни хора, след предварително записване в РЗИ-Стара Загора на телефо

От КЗП съобщиха вчера, че след сигнал са извършили проверка, при която е установено, че в нелицензирана онлайн аптека, управляваща уебсайт, се продават неразрешени за употреба лекарства. Със съдействието на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е сезиран доставчикът на хостинг услугата, който деактивира достъпа до сайта и премахна незаконното съдържание. По думите на Трендафилов в сайта са се продавали лекарства по лекарско предписание, което е забранено. В този сайт нямаше никаква информация кой го стопанисва и е трудно да се установи кой е търговецът, допълни той. 

КЗП би могла да наложи санкция, достигаща до 30 хил. лв., на сайта, от който се продаваха прахообразни вещества, рекламирани в социална мрежа като „алтернатива на енергийна напитка“. Размерът на санкцията зависи от решението на председателя на КЗП. Глобата, която ще наложи КЗП, е заради липса на информация, от която потребителите да могат да направят информиран избор, а по закон тя трябва да е публикувана, посочи още той. По думите му мотив за санкцията е и липсата на информация за търговеца, липса на право на отказ, както и информация за начина на доставка. 

В комисията са постъпили повече от 10 сигнала за този сайт. Сигнали за други подобни сайтове не са получавани в КЗП, каза още Трендафилов. 

Министерството на здравеопазването (МЗ) започна незабавна проверка на продуктите, определени като "алтернатива на енергийна напитка" и "енергиен сниф". Продуктите не са разрешавани от МЗ. Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди на регионалните здравни инспекции да проверят физически обекти, за които има информация, че може да се предлагат т.нар. „енергиен сниф“.

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са откарани двама мъже и една жена. 

Участъкът е затворен за  движение, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има обходен маршрут през Микре - пътен възел „Абланица“ - Ловеч и обратно.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенцията. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Това е един ресор точно подходящ за това, което пишем за България в нашите програми, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с определения за Екатерина Захариева ресор в Европейската комисия (ЕК). 

На първо място и в нейната предизборна кампания се говореше, че конкурентоспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор, допълни Борисов. 

Голяма благодарност, защото в тези пет години, които идват, при една добра работа с редовни правителства, България може да направи много. Тук се отчита, че суперкомпютърът е в България, че има огромна ИТ общност и това, което направихме в институтите и образованието, е нещо изключително важно, каза още Бойко Борисов. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 00:32 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
11555
България

Комисията за защита на потребителите може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов

От КЗП съобщиха вчера, че след сигнал са извършили проверка, при която е установено, че в нелицензирана онлайн аптека, управляваща уебсайт, се продават неразрешени за употреба лекарства.Със съдействието на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е сезиран доставчикът на хостинг услугата, който деактивира достъпа до сайта и премахна незаконното съдържание.

| 29 Август 2024, 17:21 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Комисията за защита на потребителите може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов
Комисията за защита на потребителите може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов
Снимка © БТА

Комисията за защита на потребителите (КЗП) може да глоби сайт за нерегламентирана продажба на лекарства с до 15 хил. лв., каза Христо Трендафилов, директор на дирекция „Защита на потребителите при продажба от разстояние“ в КЗП. 

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Във връзка с провеждането на благотворителния мач между Григор Димитров и Новак Джокович днес от 20:00 часа в зала “Арена София” Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

По тролейбусни линии № 4, 5 и 11 движението ще е с намален интервал, ще бъдат осигурени допълнителни автобуси по линии № 76, 204, 213 и 604. Автобусите спират и на „Площад на Авиацията“.

От 10:00 часа до 24:00 часа на 17 септември се забранява движението и се разрешава паркирането на пътни превозни средства в крайната дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов“ в участъка между бул. „Шипченски проход“ и пл. „Площад на авиацията“, без да се засягат спирките на градския транспорт.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при Столичнат

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

Мобилен събирателен пункт за опасни битови отпадъци ще бъде на територията на Перник на 30 септември, съобщиха от общината. Жителите на града ще могат да предадат без заплащане опасни отпадъци, като фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

Пунктът ще бъде разположен в центъра на миньорския град на ул. "Физкултурна" (паркингът до Регионалния исторически музей) в периода между 10:00 ч. до 13:00 ч.. И от 13:30 ч. до 16:30 ч. пред административната сграда на кметството в най-големия квартал "Изток".

Инициативата се организира от фирма "БалБок Инженеринг". Перник е една от българските общини, присъединили се към Националната система за опасни битови отпадъци, която работи от 2014 г.

Общо два пъти годишно мобилен пункт събира

В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция. Ваксини могат да си поставят всички, навършили 12-годишна възраст. 

Ваксинацията ще се извършва всеки понеделник, сряда и петък от 8:30 до 12:30 часа, както и вторник и четвъртък от 13:00 до 17:00 часа в сградата на РЗИ. Имунизация на деца от 6 месеца до 11 години ще се провежда всяка сряда от 14:00 до 16:00 часа след предварителна заявка.

От РЗИ уточниха, че пунктове за ваксинация срещу COVID-19 са и практиките на общопрактикуващите лекари. Всеки, който желае да се ваксинира срещу COVID-19, трябва да заяви желанието си на своя личен лекар. Ваксинация ще се извършва и от мобилен екип в отдалечени райони или на трудноподвижни хора, след предварително записване в РЗИ-Стара Загора на телефо

От КЗП съобщиха вчера, че след сигнал са извършили проверка, при която е установено, че в нелицензирана онлайн аптека, управляваща уебсайт, се продават неразрешени за употреба лекарства. Със съдействието на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е сезиран доставчикът на хостинг услугата, който деактивира достъпа до сайта и премахна незаконното съдържание. По думите на Трендафилов в сайта са се продавали лекарства по лекарско предписание, което е забранено. В този сайт нямаше никаква информация кой го стопанисва и е трудно да се установи кой е търговецът, допълни той. 

КЗП би могла да наложи санкция, достигаща до 30 хил. лв., на сайта, от който се продаваха прахообразни вещества, рекламирани в социална мрежа като „алтернатива на енергийна напитка“. Размерът на санкцията зависи от решението на председателя на КЗП. Глобата, която ще наложи КЗП, е заради липса на информация, от която потребителите да могат да направят информиран избор, а по закон тя трябва да е публикувана, посочи още той. По думите му мотив за санкцията е и липсата на информация за търговеца, липса на право на отказ, както и информация за начина на доставка. 

В комисията са постъпили повече от 10 сигнала за този сайт. Сигнали за други подобни сайтове не са получавани в КЗП, каза още Трендафилов. 

Министерството на здравеопазването (МЗ) започна незабавна проверка на продуктите, определени като "алтернатива на енергийна напитка" и "енергиен сниф". Продуктите не са разрешавани от МЗ. Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди на регионалните здравни инспекции да проверят физически обекти, за които има информация, че може да се предлагат т.нар. „енергиен сниф“.

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са откарани двама мъже и една жена. 

Участъкът е затворен за  движение, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има обходен маршрут през Микре - пътен възел „Абланица“ - Ловеч и обратно.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенцията. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Това е един ресор точно подходящ за това, което пишем за България в нашите програми, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с определения за Екатерина Захариева ресор в Европейската комисия (ЕК). 

На първо място и в нейната предизборна кампания се говореше, че конкурентоспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор, допълни Борисов. 

Голяма благодарност, защото в тези пет години, които идват, при една добра работа с редовни правителства, България може да направи много. Тук се отчита, че суперкомпютърът е в България, че има огромна ИТ общност и това, което направихме в институтите и образованието, е нещо изключително важно, каза още Бойко Борисов. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.