Начало Сфера Авиокомпания "България Еър" ще проведе Ден на отворените врати за пилоти и кабинен екипаж на 9 септември
12455
България

Авиокомпания "България Еър" ще проведе Ден на отворените врати за пилоти и кабинен екипаж на 9 септември

„България Еър“ обявява Ден на отворени врати на 9 септември 2024 г. в своята централа в София, съобщиха от пресцентъра на националния авиопревозвач.В деня на отворените врати кандидатите ще могат да научат повече за дейността на националния превозвач, да разберат за възможностите за кариерно развитие, както и да зададат своите въпроси относно естеството на професиите към пилот - командир на полет и стюардеса - ръководител на кабинен екипаж.

| 29 Август 2024, 18:15 ч.
Авиокомпания
Авиокомпания "България Еър" ще проведе Ден на отворените врати за пилоти и кабинен екипаж на 9 септември
Снимка © "България Еър"

„България Еър“ обявява Ден на отворени врати на 9 септември 2024 г. в своята централа в София, съобщиха от пресцентъра на националния авиопревозвач. Компанията обяви, че разширява екипа си от професионалисти с нови членове на кабинния състав и сертифицирани пилоти с опит, предлагайки им възможност да работят след мащабното модернизиране на въздушния флот с нови самолети Airbus A220. Авиокомпанията предоставя възможност на бъдещите служители в кабинния състав да се докоснат до света на авиацията и да направят първите си стъпки в своята кариера с офис, намиращ се на 10 000 метра над земята и най-добрата гледка към света, посочват от "България Еър".

Ако компаниите не адаптират корабите си към новите изисквания и екостандарти, ще отпаднат от пазара, каза днес капитан Станислав Стоянов, председател на УС на Българската асоциация на морските капитани (БАМК) преди откриването на международния форум "Глобален компас" във Варна. Във фокуса на дискусиите, освен новите тенденции в корабоплаването, е морското образование, както и развитието на цялата синя индустрия. Форумът е организиран от БАМК и е под патронажа на президента на България Румен Радев. В него участват представители на международни морски организации, бизнеса, на академичната общност. Съорганизатор на "Глобален компас" е кметът на Варна Благомир Коцев, който поздрави гостите. От името на президента поздравителен адрес поднесе неговият съветник по военната сигурност вицеадмирал Митко Петев.

Вече има много нови изисквания както към корабите, така и към екипажите, допъл

Правна възможност за бързо производство по ликвидация, прие парламентът с гласувания на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. На първо четене бяха приети два законопроекта за промени в Търговския закон, с които освен възможност за ускорена ликвидация, се създава обща уредба на правилата за презгранично преобразуване на дружества. 

Според приетите текстове на второ четене от правната възможност за постигане на ускорена ликвидация могат да се възползват юридическа лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък върху добавената стойност.

От бързо производство по ликвидация ще могат да се възползват дружества, които нямат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения и задължения за осигурителни вноски към Националната агенция по приходите.

Освен това

На извънредно заседание днес от 13:00 часа депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, се съобщава на сайта на парламента. 

Поправките бяха внесени миналата седмица от депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Предвижда се да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци.  

Действащите текстове предвиждат от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

Като втора точка в програмата е записано изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Национа

Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни произшествия са 20.

От началото на месеца катастрофите са 417, загиналите – 23, а ранените – 549.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5181, загиналите – 321, а ранените – 6513. При сравнение с реалните данни за загиналите- 379 през същия период на 2023 г. се отчитат с 58 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

За последното денонощие в София са станали 25 леки произшествия и пет тежки, има девет ранени, няма загинали.

Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. 

Получихме много предложения, които показват колко активно софиянци искат да участват в подобряването на града и кварталите си, отбеляза столичният кмет. Той съобщи, че досега най-много от идеите са за реновиране на детски площадки, създаване на зони за спорт и отдих, засаждане на дървета и цветя в междублоковите пространства.

Имаме също интересни предложения за подобряване на пътната безопасност, написа кметът Терзиев. Не изпускайте шанса – подайте своя проект и нека заедно направим София по-добра, призовава столичани Васил Терзиев. 

Проектните предложения могат да бъдат изпращани на електронния адрес: idei-za-grada@sofia.bg, подадени н

В деня на отворените врати кандидатите ще могат да научат повече за дейността на националния превозвач, да разберат за възможностите за кариерно развитие, както и да зададат своите въпроси относно естеството на професиите към пилот - командир на полет и стюардеса - ръководител на кабинен екипаж.

Всички любители на пътешествията и авиацията могат да превърнат тази своя страст в професия след посещението си в офиса на „България Еър” в деня на отворените врати. Кандидатите за позициите на стюард, стюардеса или пилоти може да заповядат в понеделник в сградата на авиокомпанията на бул. „Брюксел“ №1 от 10:00 часа. Всички желаещи могат да получат допълнителна информация на тел: +359 2 4020 431.

Търсят се още опитни пилоти – командир и втори пилот за самолет Airbus A220 без квалификация на типа, които имат необходимите сертификати, лицензи и натрупани часове общо летателно време спрямо конкретната длъжност, съобщават също от компанията.

Пълните условия за обявените свободни работни позиции за пилоти и кабинен екипаж, както и сроковете за кандидатстване може да се видят в раздел „Кариери“ на официалния сайт на компанията.

Какво е да управляваш самолет от ново поколение Еърбъс А220 разказа в интервю пилотът на авиокомпания „България Еър“ капитан Радослав Василев. 

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Общо четирима са кандидатите за кмет на община Омуртаг в новите избори на 20 октомври т.г. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Мина Илиева след изтичането на срока за регистрация на кандидатските листи. 

Кандидатите са издигнати от две политически партии и два инициативни комитета. За кметското място и за гласовете на избирателите в общината според реда на регистрация в ОИК ще се конкурират: Ердоан Ахледов от ДПС, Джунейт Йонузов - независим кандидат; Ешреф Ешрефов - независим кандидат и Мустафа Ахмедов от „ГЕРБ“.

От ОИК обявиха, че за участие в новите избори са се регистрирали общо четири политически партии и два инициативни комитета. Две от тях – НДПС и „Българска нова демокрация“, не са регистрирали кандидатски листи. 

За провеждането на изборите на 20 октомври с решение на ОИК в общината им

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Започна седмица на отворени врати за безплатни профилактични прегледи за туберколоза в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) във Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Инициативата се провежда за трети път тази година, каза   д-р Биляна Василева – началник на „Консултативно-диагностично отделение“ в болницата. Тя допълни, че се наблюдава тенденция за намаляване на броя на болните от туберкулоза в сравнение с данни от преди ковид пандемията. "Днес все още няма пациенти за безплатни прегледи, но се надявам до края на седмицата да имаме посетители", информира още Василева. 

Всеки работен ден от 8:00 – 14:00 ч., от днес до 20 септември, в поликлиниката на СБАЛПФЗ – Враца се провеждат изследвания чрез анкета и консултации. При съмнение за туберколоза се изв

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 00:44 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
12455
България

Авиокомпания "България Еър" ще проведе Ден на отворените врати за пилоти и кабинен екипаж на 9 септември

„България Еър“ обявява Ден на отворени врати на 9 септември 2024 г. в своята централа в София, съобщиха от пресцентъра на националния авиопревозвач.В деня на отворените врати кандидатите ще могат да научат повече за дейността на националния превозвач, да разберат за възможностите за кариерно развитие, както и да зададат своите въпроси относно естеството на професиите към пилот - командир на полет и стюардеса - ръководител на кабинен екипаж.

| 29 Август 2024, 18:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Авиокомпания
Авиокомпания "България Еър" ще проведе Ден на отворените врати за пилоти и кабинен екипаж на 9 септември
Снимка © "България Еър"

„България Еър“ обявява Ден на отворени врати на 9 септември 2024 г. в своята централа в София, съобщиха от пресцентъра на националния авиопревозвач. Компанията обяви, че разширява екипа си от професионалисти с нови членове на кабинния състав и сертифицирани пилоти с опит, предлагайки им възможност да работят след мащабното модернизиране на въздушния флот с нови самолети Airbus A220. Авиокомпанията предоставя възможност на бъдещите служители в кабинния състав да се докоснат до света на авиацията и да направят първите си стъпки в своята кариера с офис, намиращ се на 10 000 метра над земята и най-добрата гледка към света, посочват от "България Еър".

Ако компаниите не адаптират корабите си към новите изисквания и екостандарти, ще отпаднат от пазара, каза днес капитан Станислав Стоянов, председател на УС на Българската асоциация на морските капитани (БАМК) преди откриването на международния форум "Глобален компас" във Варна. Във фокуса на дискусиите, освен новите тенденции в корабоплаването, е морското образование, както и развитието на цялата синя индустрия. Форумът е организиран от БАМК и е под патронажа на президента на България Румен Радев. В него участват представители на международни морски организации, бизнеса, на академичната общност. Съорганизатор на "Глобален компас" е кметът на Варна Благомир Коцев, който поздрави гостите. От името на президента поздравителен адрес поднесе неговият съветник по военната сигурност вицеадмирал Митко Петев.

Вече има много нови изисквания както към корабите, така и към екипажите, допъл

Правна възможност за бързо производство по ликвидация, прие парламентът с гласувания на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. На първо четене бяха приети два законопроекта за промени в Търговския закон, с които освен възможност за ускорена ликвидация, се създава обща уредба на правилата за презгранично преобразуване на дружества. 

Според приетите текстове на второ четене от правната възможност за постигане на ускорена ликвидация могат да се възползват юридическа лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък върху добавената стойност.

От бързо производство по ликвидация ще могат да се възползват дружества, които нямат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения и задължения за осигурителни вноски към Националната агенция по приходите.

Освен това

На извънредно заседание днес от 13:00 часа депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, се съобщава на сайта на парламента. 

Поправките бяха внесени миналата седмица от депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Предвижда се да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци.  

Действащите текстове предвиждат от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

Като втора точка в програмата е записано изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Национа

Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни произшествия са 20.

От началото на месеца катастрофите са 417, загиналите – 23, а ранените – 549.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5181, загиналите – 321, а ранените – 6513. При сравнение с реалните данни за загиналите- 379 през същия период на 2023 г. се отчитат с 58 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

За последното денонощие в София са станали 25 леки произшествия и пет тежки, има девет ранени, няма загинали.

Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. 

Получихме много предложения, които показват колко активно софиянци искат да участват в подобряването на града и кварталите си, отбеляза столичният кмет. Той съобщи, че досега най-много от идеите са за реновиране на детски площадки, създаване на зони за спорт и отдих, засаждане на дървета и цветя в междублоковите пространства.

Имаме също интересни предложения за подобряване на пътната безопасност, написа кметът Терзиев. Не изпускайте шанса – подайте своя проект и нека заедно направим София по-добра, призовава столичани Васил Терзиев. 

Проектните предложения могат да бъдат изпращани на електронния адрес: idei-za-grada@sofia.bg, подадени н

В деня на отворените врати кандидатите ще могат да научат повече за дейността на националния превозвач, да разберат за възможностите за кариерно развитие, както и да зададат своите въпроси относно естеството на професиите към пилот - командир на полет и стюардеса - ръководител на кабинен екипаж.

Всички любители на пътешествията и авиацията могат да превърнат тази своя страст в професия след посещението си в офиса на „България Еър” в деня на отворените врати. Кандидатите за позициите на стюард, стюардеса или пилоти може да заповядат в понеделник в сградата на авиокомпанията на бул. „Брюксел“ №1 от 10:00 часа. Всички желаещи могат да получат допълнителна информация на тел: +359 2 4020 431.

Търсят се още опитни пилоти – командир и втори пилот за самолет Airbus A220 без квалификация на типа, които имат необходимите сертификати, лицензи и натрупани часове общо летателно време спрямо конкретната длъжност, съобщават също от компанията.

Пълните условия за обявените свободни работни позиции за пилоти и кабинен екипаж, както и сроковете за кандидатстване може да се видят в раздел „Кариери“ на официалния сайт на компанията.

Какво е да управляваш самолет от ново поколение Еърбъс А220 разказа в интервю пилотът на авиокомпания „България Еър“ капитан Радослав Василев. 

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Общо четирима са кандидатите за кмет на община Омуртаг в новите избори на 20 октомври т.г. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Мина Илиева след изтичането на срока за регистрация на кандидатските листи. 

Кандидатите са издигнати от две политически партии и два инициативни комитета. За кметското място и за гласовете на избирателите в общината според реда на регистрация в ОИК ще се конкурират: Ердоан Ахледов от ДПС, Джунейт Йонузов - независим кандидат; Ешреф Ешрефов - независим кандидат и Мустафа Ахмедов от „ГЕРБ“.

От ОИК обявиха, че за участие в новите избори са се регистрирали общо четири политически партии и два инициативни комитета. Две от тях – НДПС и „Българска нова демокрация“, не са регистрирали кандидатски листи. 

За провеждането на изборите на 20 октомври с решение на ОИК в общината им

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Започна седмица на отворени врати за безплатни профилактични прегледи за туберколоза в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) във Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Инициативата се провежда за трети път тази година, каза   д-р Биляна Василева – началник на „Консултативно-диагностично отделение“ в болницата. Тя допълни, че се наблюдава тенденция за намаляване на броя на болните от туберкулоза в сравнение с данни от преди ковид пандемията. "Днес все още няма пациенти за безплатни прегледи, но се надявам до края на седмицата да имаме посетители", информира още Василева. 

Всеки работен ден от 8:00 – 14:00 ч., от днес до 20 септември, в поликлиниката на СБАЛПФЗ – Враца се провеждат изследвания чрез анкета и консултации. При съмнение за туберколоза се изв

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.