Начало Сфера Министерският съвет предстои да разгледа решение за подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври
11818
България

Министерският съвет предстои да разгледа решение за подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври

Вторият служебен кабинет с министър-председател Димитър Главчев, който положи клетва на 27 август, предстои да проведе утре, 30 август, първото си редовно заседание.То започва в 10:00 ч., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

| 29 Август 2024, 19:43 ч.
Министерският съвет предстои да разгледа решение за подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври
Министерският съвет предстои да разгледа решение за подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври
Снимка © БТА

Вторият служебен кабинет с министър-председател Димитър Главчев, който положи клетва на 27 август, предстои да проведе утре, 30 август, първото си редовно заседание. То започва в 10:00 ч., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца. Мъжът е на 29 години, жител е на Враца, и е задържан след оперативно-следствени действия заради три случая на телефонни измами, извършени в периода 5–8 септември.

Според информацията задържаният е направил самопризнания за извършените престъпления, а в хода на разследването е установено, че е съпричастен и към престъпление на територията на РУ Берковица. Повдигнато му е обвинение за по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, според който, ако някой с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години. 

С

В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана.

Срещите са под формата на открити приемни, на които се представят актуални и предстоящи възможности за кандидатстване по програмите, финансирани от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021 – 2027 година.

Събитията се провеждат от 10:30 до 12:30 часа пред сградите на общините в различните населени места.

Срещите, които предстоят са: Вършец - 24 септември, Берковица - 25 септември, Лом – 26 септември, Брусарци – 27 септември, Якимово – 30 септември, Вълчедръм – 1 октомври, Медковец – 2 октомври,  Бойчиновци -3 октомври и Монтана - 4 октомври в офиса на ОИЦ. 

Кампанията започна от община Чипровци на 19 септември с изнесен щанд пред сградата

В дневния ред е Проект на Решение за подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

Служебните министри се очаква да разгледат промени в състава на Постоянното представителство на България към Европейския съюз в Брюксел, Белгия.

Кабинетът предстои да определи „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска" ЕАД в София за университетска болница.

Друга точка в дневния ред е одобряването проект на План за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на България и Министерството на здравеопазването на Държавата Израел в областта на майчиното и детското здравеопазване.

 

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, отбелязва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.  

Приемането на законопроекта осигурява изпълнението на ангажиментите на България, свързани с прилагането на актовете на Съюза, гарант

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и конце ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 00:41 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
11818
България

Министерският съвет предстои да разгледа решение за подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври

Вторият служебен кабинет с министър-председател Димитър Главчев, който положи клетва на 27 август, предстои да проведе утре, 30 август, първото си редовно заседание.То започва в 10:00 ч., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

| 29 Август 2024, 19:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Министерският съвет предстои да разгледа решение за подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври
Министерският съвет предстои да разгледа решение за подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври
Снимка © БТА

Вторият служебен кабинет с министър-председател Димитър Главчев, който положи клетва на 27 август, предстои да проведе утре, 30 август, първото си редовно заседание. То започва в 10:00 ч., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца. Мъжът е на 29 години, жител е на Враца, и е задържан след оперативно-следствени действия заради три случая на телефонни измами, извършени в периода 5–8 септември.

Според информацията задържаният е направил самопризнания за извършените престъпления, а в хода на разследването е установено, че е съпричастен и към престъпление на територията на РУ Берковица. Повдигнато му е обвинение за по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, според който, ако някой с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години. 

С

В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана.

Срещите са под формата на открити приемни, на които се представят актуални и предстоящи възможности за кандидатстване по програмите, финансирани от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021 – 2027 година.

Събитията се провеждат от 10:30 до 12:30 часа пред сградите на общините в различните населени места.

Срещите, които предстоят са: Вършец - 24 септември, Берковица - 25 септември, Лом – 26 септември, Брусарци – 27 септември, Якимово – 30 септември, Вълчедръм – 1 октомври, Медковец – 2 октомври,  Бойчиновци -3 октомври и Монтана - 4 октомври в офиса на ОИЦ. 

Кампанията започна от община Чипровци на 19 септември с изнесен щанд пред сградата

В дневния ред е Проект на Решение за подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

Служебните министри се очаква да разгледат промени в състава на Постоянното представителство на България към Европейския съюз в Брюксел, Белгия.

Кабинетът предстои да определи „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска" ЕАД в София за университетска болница.

Друга точка в дневния ред е одобряването проект на План за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на България и Министерството на здравеопазването на Държавата Израел в областта на майчиното и детското здравеопазване.

 

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, отбелязва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.  

Приемането на законопроекта осигурява изпълнението на ангажиментите на България, свързани с прилагането на актовете на Съюза, гарант

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.