Начало Сфера Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от България
10730
България

Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от България

В рамките на днешното правителствено заседание Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от името на Република България, съобщиха от правителствената пресслужбата. Номинирани са Екатерина Захариева, Юлиян Попов, Виктор Папазов, Искра Михайлова, Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова, както и Велислава Петрова.

| 30 Август 2024, 07:00 ч.
Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от България
Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от България
Снимка © БТА

В рамките на днешното правителствено заседание Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от името на Република България, съобщиха от правителствената пресслужбата. Номинирани са Екатерина Захариева, Юлиян Попов, Виктор Папазов, Искра Михайлова, Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова, както и Велислава Петрова.

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Двама души са загинали и 28 са ранени при 23 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

В София са станали три тежки катастрофи и 20 леки пътни инцидента. Пострадали са трима души.

От началото на годината при пътни произшествия са загинали 313-ма човека. В сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г., през тази година се отчитат 53-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата, показва справката на МВР.

 

С български народни танци беше отбелязана Европейската седмица на мобилността в Стара Загора. В рамките на почти половин час беше затворено възлово кръгово кръстовище в града. Ограничено беше движението между Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

Целта на организаторите от Европа Директно - Стара Загора и „Агенцията за регионално икономическо развитие“ (АРИР) – Стара Загора.

Във флашмоба участваха ансамбли и фолклорни клубове и школи – общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, професионалният фолклорен ансамбъл  „Загорче“, професионалните ансамбли „Орисия“ и „Нашенци“, танцовите школи „Фолклорна магия“ и „Веселие“.

„Хубаво е да използваме

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Кандидатът на ГЕРБ за еврокомисар е Екатерина Захариева

Екатерина Спасова Гечева-Захариева е родена на 8 август 1975 г. в Пазарджик. Завършила е Езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик с изучаване на немски език. Тя е магистър по право на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 

През 2001 г. Захариева започва работа като адвокат. От 2003 г. е юрисконсулт в дирекция "Правно-нормативно и административно обслужване" на Министерство на околната среда и водите, където от 28 февруари 2007 г. е изпълняващ длъжността директор на дирекцията и неин директор от 1 април 2008 г. до 31 юли 2009 г. Захариева е била в три правителства на Бойко Борисов. Тя е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството от 6 август 2009 г. до 23 януари 2012 г. Министър на правосъдието е от 18 декември 2015 до 27 януари 2017 г. и е заместник министър-председател за правосъдната реформа и министър на външните работи от 4 май 2017 г. до 12 май 2021 г. Захариева е била главен секретар на президента Росен Плевнелиев от 23 януари 2012 г. до 13 март 2013 г.  и началник на кабинета му от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. и от 7 ноември 2014 г. до 18 декември 2015 г. 

Тя е била и в състава на две служебни правителства. В правителството на Марин Райков е служебен заместник министър-председател и служебен министър на регионалното развитие и благоустройството от 13 март до 29 май 2013 г. В правителството на Георги Близнашки е служебен заместник министър-председател по икономическа политика и служебен министър на регионалното развитие и служебен министър на инвестиционното проектиране от 6 август до 7 ноември 2014 г. Захариева е била депутат в 44-ото Народно събрание от 19 април до 4 май 2017 г. и от  45-ото до 49-ото Народно събрание (2021-2024). От 19 юни 2024 г. е депутат в 50-ото Народно събрание. На 18 април 2017 г. тя е отличена с Почетния знак на Съюза на юристите в България за професионални постижения и активна съюзна дейност.

"Продължаваме промяната - Демократична България" предложиха Юлиян Попов да бъде следващият български еврокомисар.

С урок по безопасност на движението и велопоход Община Бургас насърчава използването на електрически велосипеди като средство за придвижване. Дейностите са част от инициативата „Байк хъб Бургас“, която ще се състои на 20 септември в Експозиционен център „Флора“ по повод Европейската седмица на мобилността. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, която е организатор на събитието.

Кампанията с наслов „Споделени обществени пространство“ има за цел да насърчи обществото към толерантност и безопасност на пътя, за ограничаване на шума и замърсяването на въздуха в населените места, както и за по-добро качество на живота, посочиха от Общината.

Инициативата ще бъде открита на пространството пред Експоцентър „Флора“ с урок по безопасност на движението. Лектор ще бъде Марин Димитров от Областната дирекция на МВР в Бу

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността, в рамките на която ще има различни инициативи в страната. Целта е да се насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации в събития за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Акцентът тази година е върху споделеното пространство. Оттам призоваха повече градове да се включат в тазгодишната кампания.

Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) ще се включат в Европейската седмица на мобилността. На места служителите на РИОСВ ще дадат личен пример за опазване на околната среда, като изберат да се придвижват с велосипед до работното място, става ясно от прог

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Юлиян Попов е роден е на 21 септември 1959 г. в София. Завършил е „Българска филология“ в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е един от създателите на Нов български университет, а от 1991 г. – негов пръв изпълнителен директор и настоящ член на Настоятелството на университета. Преди това е работил като директор на литературния музей "Ангел Каралийчев" и редактор в списание "Факел". 

От 1994 г. Попов живее в Лондон, Великобритания, където работи като журналист и консултант по институционалното развитие, политики на околната среда, климата и образованието. От 1997 г. той е почетен секретар на британската благотворителна организация „Приятели на България” („Friends of Bulgaria“), а по-късно и неин директор до 2019 г. От 2006 г. той е председател на Управителния съвет на Българското училище за политика "Димитър Паница". Бил е председател и на Управителния съвет на фондация "Елизабет Костова" и член на Настоятелството на Американския университет в България. 
От 2008 г. Попов е главен консултант на Европейската климатична фондация за Централна и Източна Европа. През 2012 г. той участва в създаването на Тунизийското училище за политика в Тунис, създадено по модела на Българското училище за политика „Димитър Паница“, и е бил член на Стратегическия съвет на училището.

Два пъти Попов е министър на околната среда и водите - в служебния кабинет на Марин Райков от 13 март до 29 май 2013 г. и в правителството на Николай Денков от 6 юни 2023 г. до 9 април 2024 г. Попов е член на Европейския съвет за външни отношения, на Консултативния съвет на Climate KIC. Той е старши съветник на Европейската фондация за климата, председател на Института за ефективност на сградите в Европа. Два пъти Попов е класиран от EurActiv за един от 40-те най-влиятелни гласове в областта на европейските енергийни политики. Автор е на публикации, посветени на устойчивото развитие, енергетиката, политиките на Европейския съюз и човешките права, публикувани във водещи български и международни издания, както и на книгата „Английска България или Швейцария на Балканите” (2005) и на романа „Островът на мъглите“ (2006). Съавтор е на книгите  „Европейската супермрежа“ и „Дипломация в областта на енергетиката и климата“.

„Възраждане“ номинира Виктор Папазов за български еврокомисар.

Виктор Папазов е роден на 18 юли 1958 г. в София. През 1982 г. завършва специалност „Управление и планиране на националната икономика“ в Икономическия институт ВИИ „Карл Маркс“ (дн. Университет за национално и световно стопанство). През 1988 г. завършва и специалност „Управление и планиране на външната търговия“. Има специализации в Харвадския и Станфордския университет в САЩ и във водещи университети във Великобритания и Япония.

Той е основател на Първа българска фондова борса през ноември 1991 г. и неин изпълнителен директор. През 1995 г. Първа българска фондова борса се обособява в Българска фондова борса, на която Папазов е изпълнителен директор до 1998 г. На 21 декември 2001 г. той отново е избран за член на Съвета на директорите на борсата. Дотогава е управител на туроператора “Балкан холидейс сървисис”. През 2005 г. е избран за председател на Съвета на директорите на Българска фондова борса. Той заема поста до 20 януари 2010 г., когато на извънредно Общо събрание на акционерите на борсата предсрочно е прекратен мандатът на Съвета на директорите. Бил е член на Съвета на директорите на Централния депозитар и член на Управителния съвет на Американския университет в България.

От септември 1996 г. до 2006 г. е хоноруван преподавател по капиталови пазари в Университет за национално и световно стопанство. На изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г. Папазов се явява като независим кандидат. От 2021 г. той е назначен за икономически съветник на партия „Възраждане“. През януари 2023 г. Папазов е избран за председател на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум за запазване на българския лев. 

Искра Михайлова е предложението за еврокомисар на Делян Пеевски.

Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София. През 1980 г. завършва висше образование по библиотечни и информационни технологии в Санктпетербурския държавен институт по културата.

Професионалната кариера започва през 1980 г. в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. През 1995-1996 г. специализира в Немския библиотечен институт и към Държавния департамент на САЩ, след което е главен експерт в Министерството на културата. През 1998 - 2001 г. е главен експерт в Национална агенция „Сократ“. В периода 2001 – 2009 година Михайлова е част от екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където от 2001 г. до 2005 г. е съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, а от 2 септември 2005 г. до 5 юли 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. 

Била е депутат в 41-ото Народно събрание (2009-201 г.) и 42-ото Народно събрание (21-29 май 2013 г.) от Движението за права и свободи, където е председател на Комисията по околната среда и водите и член на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. От 29 май 2013 г. до избирането за депутат в Европейския парламент през 2014 г. е министър на околната среда и водите. Като евродепутат е заемала различни позиции. Била е председател на Комисията по регионално развитие (REGI), а от 2019 г. е вицепрезидент на Групата „Обнови Европа“ в Европейския парламент.

Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова са кандидатите на БСП за български еврокомисар.

Драгомир Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е магистър по икономически политики от Университета Париж 1 Пантеон - Сорбона, Франция. Бакалавър по икономика от университета Париж Х Нантер, Франция. Стойнев е бил министър на икономиката и енергетиката от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. в правителството на Пламен Орешарски. През 2008-2009 г. Стойнев е икономически съветник на министър-председателя Сергей Станишев. През този период той е бил и член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие. Стойнев е ръководил Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП. Той е бил член на Изпълнителното бюро на БСП и заместник-председател на Националния съвет на БСП.

Стойнев е депутат в 41-ото Народно събрание (2009-2013 г.), в 42-ото Народно събрание от 21 май до 29 май 2013 г. Депутат е и от 43-ото до 49-ото Народно събрание (2014-2024 г.). От 19 юни 2024 г. е заместник-председател на 50-ото Народно събрание и народен представител. 

В 41-ото Народно събрание Стойнев е бил председател на Комисията по труда и социалната политика, в 44-ото - председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, в 46-ото - заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, в 47-ото - председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, в 48-ото и 50-ото -  заместник-председател на Комисията по енергетика. В 44-ото и 47-ото Народно събрание той е бил заместник-председател на Парламентарната група "БСП за България“. Стойнев е и дългогодишен председател на парламентарната Група за приятелство България – Франция.

Цветелина Пенкова е родена на 19 февруари 1988 г. в София. През 2013 г. завършва „Международна икономика“ и „Мениджмънт и финанси“ в Университета “Бокони“ в Милано, Италия, както и „Бизнес администрация“ в Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария. През 2014 г. завършва магистратура по „Финансова икономика“ в Оксфордския университет във Великобритания. От януари 2003 г. до юни 2009 г. Пенкова е асистент преводач в „Мирта Медикус“, а от юни 2008 г. до август 2009 г. тя е консултант в застрахователната компания Ай Ен Джи. През 2010 – 2011 г. Пенкова е анализатор по проучванията в „Егон Зендер интернешънъл“ в Будапеща, Унгария, а в периода от август 2014 г. до декември 2016 г. е анализатор в дирекция „Капиталови пазари“ в Кралската банка на Шотландия в Лондон, Великобритания. От януари 2017 г. работи в Отдела за бизнес развитие, стратегия и връзка с инвеститори в „Хайфин капитал мениджмънт“ в Лондон, Великобритания. 

От 2 юли 2019 г. Пенкова е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. От 9 декември 2021 г. тя е заместник-председател на делегацията в Парламентарната асамблея за партньорство между ЕС и Великобритания. На 16 юли 2024 г. Пенкова е избрана за президент на Европейския енергиен форум. Тя е първата жена, която заема поста, и първи представител на социалистите в 20-годишната история на Европейския енергиен форум - най-голямата енергийна европейска организация с нестопанска цел, развиваща тристранния диалог между законодателната власт, енергийните оператори и изпълнителната власт.

На 23 юли 2024 г. Пенкова е избрана за първи заместник-председател на Комисията по производство, изследвания и енергетика в Европейския парламент. Кандидатурата за еврокомисар е издигната от Изпълнителното бюро на БСП на 28 август 2024 г., ако България получи ресор „Енергетика“.  

"Има такъв народ" предложи Велислава Петрова за еврокомисар.

Велислава Петрова е родена през юни 1990 г. в Сандански. През 2013 г. завършва „Вирусология и имунология“ в Университета в Бристол, Великобритания, а през 2017 г. придобива докторска степен по „Биологични науки, вирусология и имунология“ в Университета в Кембридж. Петрова продължава научната си дейност по нова стипендиантска програма на института „Сангър“ към Университета в Кембридж, където в началото на 2019 г., работейки като генетик в института и биомедицински изследовател в King’s College, става известна, доказвайки, че вирусът на морбили, причиняващ дребната шарка, атакува имунната памет на човешкия организъм и води до имунна "амнезия", която прави боледуващите по-уязвими към други инфекции. Същата година е работила по проект на Програмата на ООН за борба със СПИН, чиято цел да е помогне за развитие на устойчиво здравеопазване в Африка.

Петрова работи в сферата на здравното законодателство за Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI). През 2021 г. тя е отличена в конкурса „Най-изявени млади личности“ (The Outstanding Young Persons – TOYP) за България в категория „Иновация в медицината“. Конкурсът се организира от националните Junior Chamber International (JCI) организации в над 100 държави от целия свят. От август 2020 г. до юни 2021 г. тя е експерт по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка. През 2020-2022 година Петрова е работила в Женева, Швейцария, над редица проекти за засилване на партньорствата между Европа и Африка за постигане на целите за устойчиво развитие.

От 7 януари 2022 г. Петрова е заместник-министър на външните работи в кабинета на Кирил Петков, като запазва поста си и в служебното правителство на Гълъб Донев от 2 август 2022 г. Освободена е на 13 юни 2023 г. Понастоящем тя е главен програмен директор и директор „Биотехнологии“ на Международния център за бъдещите поколения в Брюксел, Белгия.

Биографиите са подготвени със съдействието на отдел "Справочна" на . 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:19 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
10730
България

Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от България

В рамките на днешното правителствено заседание Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от името на Република България, съобщиха от правителствената пресслужбата. Номинирани са Екатерина Захариева, Юлиян Попов, Виктор Папазов, Искра Михайлова, Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова, както и Велислава Петрова.

| 30 Август 2024, 07:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от България
Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от България
Снимка © БТА

В рамките на днешното правителствено заседание Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от името на Република България, съобщиха от правителствената пресслужбата. Номинирани са Екатерина Захариева, Юлиян Попов, Виктор Папазов, Искра Михайлова, Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова, както и Велислава Петрова.

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Двама души са загинали и 28 са ранени при 23 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

В София са станали три тежки катастрофи и 20 леки пътни инцидента. Пострадали са трима души.

От началото на годината при пътни произшествия са загинали 313-ма човека. В сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г., през тази година се отчитат 53-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата, показва справката на МВР.

 

С български народни танци беше отбелязана Европейската седмица на мобилността в Стара Загора. В рамките на почти половин час беше затворено възлово кръгово кръстовище в града. Ограничено беше движението между Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

Целта на организаторите от Европа Директно - Стара Загора и „Агенцията за регионално икономическо развитие“ (АРИР) – Стара Загора.

Във флашмоба участваха ансамбли и фолклорни клубове и школи – общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, професионалният фолклорен ансамбъл  „Загорче“, професионалните ансамбли „Орисия“ и „Нашенци“, танцовите школи „Фолклорна магия“ и „Веселие“.

„Хубаво е да използваме

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Кандидатът на ГЕРБ за еврокомисар е Екатерина Захариева

Екатерина Спасова Гечева-Захариева е родена на 8 август 1975 г. в Пазарджик. Завършила е Езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик с изучаване на немски език. Тя е магистър по право на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 

През 2001 г. Захариева започва работа като адвокат. От 2003 г. е юрисконсулт в дирекция "Правно-нормативно и административно обслужване" на Министерство на околната среда и водите, където от 28 февруари 2007 г. е изпълняващ длъжността директор на дирекцията и неин директор от 1 април 2008 г. до 31 юли 2009 г. Захариева е била в три правителства на Бойко Борисов. Тя е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството от 6 август 2009 г. до 23 януари 2012 г. Министър на правосъдието е от 18 декември 2015 до 27 януари 2017 г. и е заместник министър-председател за правосъдната реформа и министър на външните работи от 4 май 2017 г. до 12 май 2021 г. Захариева е била главен секретар на президента Росен Плевнелиев от 23 януари 2012 г. до 13 март 2013 г.  и началник на кабинета му от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. и от 7 ноември 2014 г. до 18 декември 2015 г. 

Тя е била и в състава на две служебни правителства. В правителството на Марин Райков е служебен заместник министър-председател и служебен министър на регионалното развитие и благоустройството от 13 март до 29 май 2013 г. В правителството на Георги Близнашки е служебен заместник министър-председател по икономическа политика и служебен министър на регионалното развитие и служебен министър на инвестиционното проектиране от 6 август до 7 ноември 2014 г. Захариева е била депутат в 44-ото Народно събрание от 19 април до 4 май 2017 г. и от  45-ото до 49-ото Народно събрание (2021-2024). От 19 юни 2024 г. е депутат в 50-ото Народно събрание. На 18 април 2017 г. тя е отличена с Почетния знак на Съюза на юристите в България за професионални постижения и активна съюзна дейност.

"Продължаваме промяната - Демократична България" предложиха Юлиян Попов да бъде следващият български еврокомисар.

С урок по безопасност на движението и велопоход Община Бургас насърчава използването на електрически велосипеди като средство за придвижване. Дейностите са част от инициативата „Байк хъб Бургас“, която ще се състои на 20 септември в Експозиционен център „Флора“ по повод Европейската седмица на мобилността. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, която е организатор на събитието.

Кампанията с наслов „Споделени обществени пространство“ има за цел да насърчи обществото към толерантност и безопасност на пътя, за ограничаване на шума и замърсяването на въздуха в населените места, както и за по-добро качество на живота, посочиха от Общината.

Инициативата ще бъде открита на пространството пред Експоцентър „Флора“ с урок по безопасност на движението. Лектор ще бъде Марин Димитров от Областната дирекция на МВР в Бу

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността, в рамките на която ще има различни инициативи в страната. Целта е да се насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации в събития за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Акцентът тази година е върху споделеното пространство. Оттам призоваха повече градове да се включат в тазгодишната кампания.

Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) ще се включат в Европейската седмица на мобилността. На места служителите на РИОСВ ще дадат личен пример за опазване на околната среда, като изберат да се придвижват с велосипед до работното място, става ясно от прог

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Юлиян Попов е роден е на 21 септември 1959 г. в София. Завършил е „Българска филология“ в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е един от създателите на Нов български университет, а от 1991 г. – негов пръв изпълнителен директор и настоящ член на Настоятелството на университета. Преди това е работил като директор на литературния музей "Ангел Каралийчев" и редактор в списание "Факел". 

От 1994 г. Попов живее в Лондон, Великобритания, където работи като журналист и консултант по институционалното развитие, политики на околната среда, климата и образованието. От 1997 г. той е почетен секретар на британската благотворителна организация „Приятели на България” („Friends of Bulgaria“), а по-късно и неин директор до 2019 г. От 2006 г. той е председател на Управителния съвет на Българското училище за политика "Димитър Паница". Бил е председател и на Управителния съвет на фондация "Елизабет Костова" и член на Настоятелството на Американския университет в България. 
От 2008 г. Попов е главен консултант на Европейската климатична фондация за Централна и Източна Европа. През 2012 г. той участва в създаването на Тунизийското училище за политика в Тунис, създадено по модела на Българското училище за политика „Димитър Паница“, и е бил член на Стратегическия съвет на училището.

Два пъти Попов е министър на околната среда и водите - в служебния кабинет на Марин Райков от 13 март до 29 май 2013 г. и в правителството на Николай Денков от 6 юни 2023 г. до 9 април 2024 г. Попов е член на Европейския съвет за външни отношения, на Консултативния съвет на Climate KIC. Той е старши съветник на Европейската фондация за климата, председател на Института за ефективност на сградите в Европа. Два пъти Попов е класиран от EurActiv за един от 40-те най-влиятелни гласове в областта на европейските енергийни политики. Автор е на публикации, посветени на устойчивото развитие, енергетиката, политиките на Европейския съюз и човешките права, публикувани във водещи български и международни издания, както и на книгата „Английска България или Швейцария на Балканите” (2005) и на романа „Островът на мъглите“ (2006). Съавтор е на книгите  „Европейската супермрежа“ и „Дипломация в областта на енергетиката и климата“.

„Възраждане“ номинира Виктор Папазов за български еврокомисар.

Виктор Папазов е роден на 18 юли 1958 г. в София. През 1982 г. завършва специалност „Управление и планиране на националната икономика“ в Икономическия институт ВИИ „Карл Маркс“ (дн. Университет за национално и световно стопанство). През 1988 г. завършва и специалност „Управление и планиране на външната търговия“. Има специализации в Харвадския и Станфордския университет в САЩ и във водещи университети във Великобритания и Япония.

Той е основател на Първа българска фондова борса през ноември 1991 г. и неин изпълнителен директор. През 1995 г. Първа българска фондова борса се обособява в Българска фондова борса, на която Папазов е изпълнителен директор до 1998 г. На 21 декември 2001 г. той отново е избран за член на Съвета на директорите на борсата. Дотогава е управител на туроператора “Балкан холидейс сървисис”. През 2005 г. е избран за председател на Съвета на директорите на Българска фондова борса. Той заема поста до 20 януари 2010 г., когато на извънредно Общо събрание на акционерите на борсата предсрочно е прекратен мандатът на Съвета на директорите. Бил е член на Съвета на директорите на Централния депозитар и член на Управителния съвет на Американския университет в България.

От септември 1996 г. до 2006 г. е хоноруван преподавател по капиталови пазари в Университет за национално и световно стопанство. На изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г. Папазов се явява като независим кандидат. От 2021 г. той е назначен за икономически съветник на партия „Възраждане“. През януари 2023 г. Папазов е избран за председател на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум за запазване на българския лев. 

Искра Михайлова е предложението за еврокомисар на Делян Пеевски.

Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София. През 1980 г. завършва висше образование по библиотечни и информационни технологии в Санктпетербурския държавен институт по културата.

Професионалната кариера започва през 1980 г. в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. През 1995-1996 г. специализира в Немския библиотечен институт и към Държавния департамент на САЩ, след което е главен експерт в Министерството на културата. През 1998 - 2001 г. е главен експерт в Национална агенция „Сократ“. В периода 2001 – 2009 година Михайлова е част от екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където от 2001 г. до 2005 г. е съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, а от 2 септември 2005 г. до 5 юли 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. 

Била е депутат в 41-ото Народно събрание (2009-201 г.) и 42-ото Народно събрание (21-29 май 2013 г.) от Движението за права и свободи, където е председател на Комисията по околната среда и водите и член на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. От 29 май 2013 г. до избирането за депутат в Европейския парламент през 2014 г. е министър на околната среда и водите. Като евродепутат е заемала различни позиции. Била е председател на Комисията по регионално развитие (REGI), а от 2019 г. е вицепрезидент на Групата „Обнови Европа“ в Европейския парламент.

Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова са кандидатите на БСП за български еврокомисар.

Драгомир Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е магистър по икономически политики от Университета Париж 1 Пантеон - Сорбона, Франция. Бакалавър по икономика от университета Париж Х Нантер, Франция. Стойнев е бил министър на икономиката и енергетиката от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. в правителството на Пламен Орешарски. През 2008-2009 г. Стойнев е икономически съветник на министър-председателя Сергей Станишев. През този период той е бил и член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие. Стойнев е ръководил Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП. Той е бил член на Изпълнителното бюро на БСП и заместник-председател на Националния съвет на БСП.

Стойнев е депутат в 41-ото Народно събрание (2009-2013 г.), в 42-ото Народно събрание от 21 май до 29 май 2013 г. Депутат е и от 43-ото до 49-ото Народно събрание (2014-2024 г.). От 19 юни 2024 г. е заместник-председател на 50-ото Народно събрание и народен представител. 

В 41-ото Народно събрание Стойнев е бил председател на Комисията по труда и социалната политика, в 44-ото - председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, в 46-ото - заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, в 47-ото - председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, в 48-ото и 50-ото -  заместник-председател на Комисията по енергетика. В 44-ото и 47-ото Народно събрание той е бил заместник-председател на Парламентарната група "БСП за България“. Стойнев е и дългогодишен председател на парламентарната Група за приятелство България – Франция.

Цветелина Пенкова е родена на 19 февруари 1988 г. в София. През 2013 г. завършва „Международна икономика“ и „Мениджмънт и финанси“ в Университета “Бокони“ в Милано, Италия, както и „Бизнес администрация“ в Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария. През 2014 г. завършва магистратура по „Финансова икономика“ в Оксфордския университет във Великобритания. От януари 2003 г. до юни 2009 г. Пенкова е асистент преводач в „Мирта Медикус“, а от юни 2008 г. до август 2009 г. тя е консултант в застрахователната компания Ай Ен Джи. През 2010 – 2011 г. Пенкова е анализатор по проучванията в „Егон Зендер интернешънъл“ в Будапеща, Унгария, а в периода от август 2014 г. до декември 2016 г. е анализатор в дирекция „Капиталови пазари“ в Кралската банка на Шотландия в Лондон, Великобритания. От януари 2017 г. работи в Отдела за бизнес развитие, стратегия и връзка с инвеститори в „Хайфин капитал мениджмънт“ в Лондон, Великобритания. 

От 2 юли 2019 г. Пенкова е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. От 9 декември 2021 г. тя е заместник-председател на делегацията в Парламентарната асамблея за партньорство между ЕС и Великобритания. На 16 юли 2024 г. Пенкова е избрана за президент на Европейския енергиен форум. Тя е първата жена, която заема поста, и първи представител на социалистите в 20-годишната история на Европейския енергиен форум - най-голямата енергийна европейска организация с нестопанска цел, развиваща тристранния диалог между законодателната власт, енергийните оператори и изпълнителната власт.

На 23 юли 2024 г. Пенкова е избрана за първи заместник-председател на Комисията по производство, изследвания и енергетика в Европейския парламент. Кандидатурата за еврокомисар е издигната от Изпълнителното бюро на БСП на 28 август 2024 г., ако България получи ресор „Енергетика“.  

"Има такъв народ" предложи Велислава Петрова за еврокомисар.

Велислава Петрова е родена през юни 1990 г. в Сандански. През 2013 г. завършва „Вирусология и имунология“ в Университета в Бристол, Великобритания, а през 2017 г. придобива докторска степен по „Биологични науки, вирусология и имунология“ в Университета в Кембридж. Петрова продължава научната си дейност по нова стипендиантска програма на института „Сангър“ към Университета в Кембридж, където в началото на 2019 г., работейки като генетик в института и биомедицински изследовател в King’s College, става известна, доказвайки, че вирусът на морбили, причиняващ дребната шарка, атакува имунната памет на човешкия организъм и води до имунна "амнезия", която прави боледуващите по-уязвими към други инфекции. Същата година е работила по проект на Програмата на ООН за борба със СПИН, чиято цел да е помогне за развитие на устойчиво здравеопазване в Африка.

Петрова работи в сферата на здравното законодателство за Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI). През 2021 г. тя е отличена в конкурса „Най-изявени млади личности“ (The Outstanding Young Persons – TOYP) за България в категория „Иновация в медицината“. Конкурсът се организира от националните Junior Chamber International (JCI) организации в над 100 държави от целия свят. От август 2020 г. до юни 2021 г. тя е експерт по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка. През 2020-2022 година Петрова е работила в Женева, Швейцария, над редица проекти за засилване на партньорствата между Европа и Африка за постигане на целите за устойчиво развитие.

От 7 януари 2022 г. Петрова е заместник-министър на външните работи в кабинета на Кирил Петков, като запазва поста си и в служебното правителство на Гълъб Донев от 2 август 2022 г. Освободена е на 13 юни 2023 г. Понастоящем тя е главен програмен директор и директор „Биотехнологии“ на Международния център за бъдещите поколения в Брюксел, Белгия.

Биографиите са подготвени със съдействието на отдел "Справочна" на . 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.