Начало Сфера Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви Димитър Главчев за кандидатурите за еврокомисар от името на България
11800
България

Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви Димитър Главчев за кандидатурите за еврокомисар от името на България

Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви служебният премиер Димитър Главчев преди началото на първото заседание на служебния кабинет за кандидатурите за член на Европейската комисия от името на България.Предстои да вземем такова решение, ще ви запозная със срещите, които проведохме с номинираните от парламентарните групи кандидати, заяви Главчев.

| 30 Август 2024, 10:31 ч.
Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви Димитър Главчев за кандидатурите за еврокомисар от името на България
Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви Димитър Главчев за кандидатурите за еврокомисар от името на България
Снимка © DFA

Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви служебният премиер Димитър Главчев преди началото на първото заседание на служебния кабинет за кандидатурите за член на Европейската комисия от името на България.

Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще разглеждат днес от 10:30 часа общинските съветници. Това показва предварителният дневен ред на заседанието, публикуван на сайта на общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат и предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти, за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година.

На заседанието ще бъде избрана и временна комисия, която да определи представител от Общин

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17.09.2024 г. в Ливан и Сирия. Това съобщи пресцентърът на ДАНС

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри), съобщи вчера ДАНС във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

Установено е и, че визираната в медийните публикации фирма Норта Глобъл ЕООД или нейният собственик не са осъщест

Служебното правителство ще проведе днес редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да обсъди и приеме проект на решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., приета с Решение № 546 на Министерския съвет от 2024 г. Вносител на предложението е министърът на енергетиката. 

Очаква се правителството да обсъди още допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., както и по бюджетите на няколко министерства -Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата. Допълнителни трансфери по бюджетите на общините също се очаква да бъдат одобрени. 

Одобряване н

Изразявам своето силно безпокойство, че Областна администрация - Добрич, определени икономически кръгове и институции целенасочено оказват административен натиск за възпрепятстване провеждането на местен референдум. Това заявява в позиция, разпратена до медиите, кметът на община Добричка Соня Георгиева. 

"В качеството си на кмет и жител на Община Добричка се обръщам към широката общественост, провокирана от тревожната ситуация, която се създаде след решението на Добрички общински съвет за произвеждане на референдум на 27 октомври 2024 година", посочва още Георгиева. 

По думите й позицията на Областният управител Румен Русев е странна. "Той първо върна решението за преразглеждане, а след това депозира жалба до Административен съд-Добрич. Най-общо казано, неговите мотиви подлагат под съмнение грамотността и информираността на жителите на община Добричка. Същеврем

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Предстои да вземем такова решение, ще ви запозная със срещите, които проведохме с номинираните от парламентарните групи кандидати, заяви Главчев. По думите му всички кандидати са на изключително високо равнище. Главчев благодари на парламентарните групи, които се отнесоха изключително сериозно към въпроса и представиха кандидати, от които трудно ще се вземе решение кои да бъдат номинациите. Има все пак определени принципи и критерии, които трябва да спазим, посочи служебният премиер.

Колкото до разпределяне на ресорите, добави той, би трябвало тези, които се занимават с външни работи и европейски въпроси, да знаят, че разпределението на ресорите става на Европейски съвет. Всичко друго са спекулации, подчерта служебният премиер. Няма разпределени ресори, това че сме се забавили е абсолютна спекулация, каза Главчев. Смятам, че предприехме правилния подход да се обърнем към Народното събрание и те да представят номинации. Процесът стартира след утрешния ден и не е кратък, заяви Главчев. Той благодари на парламентарните групи, които според него се отнесоха изключително сериозно към въпроса. Срокът за подаване на кандидатури е днес. Оттам насетне започва процесът, каза премиерът.

В рамките на днешното правителствено заседание Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от името на Република България. Номинирани са Екатерина Захариева, Юлиян Попов, Виктор Папазов, Искра Михайлова, Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова, както и Велислава Петрова.

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация в Инвестиционната програма за общински проекти. Точката бе включена в седмичната програма за работа на Народното събрание в началото на пленарното заседание и бе разгледана на първо, а след това и на второ четене.  На първо четене законопроектът за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет бе гласуван със 151 гласа "за" и един - "въздържал се". Промените в Инвестиционната програма за общинските проекти бяха разгледани вчера на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Вносител на законопроекта е Министерският съвет. 

Промените предвиждат намаление на прогнозния бюджет за общинските проекти за настоящата година с 37 милиона лева и увеличение на бюджета по Инвестиционната програма, предвидена до декември 2026 г., с над 1 милиард

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 23:39 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
11800
България

Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви Димитър Главчев за кандидатурите за еврокомисар от името на България

Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви служебният премиер Димитър Главчев преди началото на първото заседание на служебния кабинет за кандидатурите за член на Европейската комисия от името на България.Предстои да вземем такова решение, ще ви запозная със срещите, които проведохме с номинираните от парламентарните групи кандидати, заяви Главчев.

| 30 Август 2024, 10:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви Димитър Главчев за кандидатурите за еврокомисар от името на България
Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви Димитър Главчев за кандидатурите за еврокомисар от името на България
Снимка © DFA

Ще бъдат представени кандидатури, които отговарят на правилата, заяви служебният премиер Димитър Главчев преди началото на първото заседание на служебния кабинет за кандидатурите за член на Европейската комисия от името на България.

Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще разглеждат днес от 10:30 часа общинските съветници. Това показва предварителният дневен ред на заседанието, публикуван на сайта на общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат и предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти, за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година.

На заседанието ще бъде избрана и временна комисия, която да определи представител от Общин

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17.09.2024 г. в Ливан и Сирия. Това съобщи пресцентърът на ДАНС

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри), съобщи вчера ДАНС във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

Установено е и, че визираната в медийните публикации фирма Норта Глобъл ЕООД или нейният собственик не са осъщест

Служебното правителство ще проведе днес редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да обсъди и приеме проект на решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., приета с Решение № 546 на Министерския съвет от 2024 г. Вносител на предложението е министърът на енергетиката. 

Очаква се правителството да обсъди още допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., както и по бюджетите на няколко министерства -Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата. Допълнителни трансфери по бюджетите на общините също се очаква да бъдат одобрени. 

Одобряване н

Изразявам своето силно безпокойство, че Областна администрация - Добрич, определени икономически кръгове и институции целенасочено оказват административен натиск за възпрепятстване провеждането на местен референдум. Това заявява в позиция, разпратена до медиите, кметът на община Добричка Соня Георгиева. 

"В качеството си на кмет и жител на Община Добричка се обръщам към широката общественост, провокирана от тревожната ситуация, която се създаде след решението на Добрички общински съвет за произвеждане на референдум на 27 октомври 2024 година", посочва още Георгиева. 

По думите й позицията на Областният управител Румен Русев е странна. "Той първо върна решението за преразглеждане, а след това депозира жалба до Административен съд-Добрич. Най-общо казано, неговите мотиви подлагат под съмнение грамотността и информираността на жителите на община Добричка. Същеврем

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Предстои да вземем такова решение, ще ви запозная със срещите, които проведохме с номинираните от парламентарните групи кандидати, заяви Главчев. По думите му всички кандидати са на изключително високо равнище. Главчев благодари на парламентарните групи, които се отнесоха изключително сериозно към въпроса и представиха кандидати, от които трудно ще се вземе решение кои да бъдат номинациите. Има все пак определени принципи и критерии, които трябва да спазим, посочи служебният премиер.

Колкото до разпределяне на ресорите, добави той, би трябвало тези, които се занимават с външни работи и европейски въпроси, да знаят, че разпределението на ресорите става на Европейски съвет. Всичко друго са спекулации, подчерта служебният премиер. Няма разпределени ресори, това че сме се забавили е абсолютна спекулация, каза Главчев. Смятам, че предприехме правилния подход да се обърнем към Народното събрание и те да представят номинации. Процесът стартира след утрешния ден и не е кратък, заяви Главчев. Той благодари на парламентарните групи, които според него се отнесоха изключително сериозно към въпроса. Срокът за подаване на кандидатури е днес. Оттам насетне започва процесът, каза премиерът.

В рамките на днешното правителствено заседание Министерският съвет предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от името на Република България. Номинирани са Екатерина Захариева, Юлиян Попов, Виктор Папазов, Искра Михайлова, Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова, както и Велислава Петрова.

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация в Инвестиционната програма за общински проекти. Точката бе включена в седмичната програма за работа на Народното събрание в началото на пленарното заседание и бе разгледана на първо, а след това и на второ четене.  На първо четене законопроектът за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет бе гласуван със 151 гласа "за" и един - "въздържал се". Промените в Инвестиционната програма за общинските проекти бяха разгледани вчера на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Вносител на законопроекта е Министерският съвет. 

Промените предвиждат намаление на прогнозния бюджет за общинските проекти за настоящата година с 37 милиона лева и увеличение на бюджета по Инвестиционната програма, предвидена до декември 2026 г., с над 1 милиард

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.