Начало Сфера Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев
12364
България

Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Министерския съвет на среща с областните управители и заместник областни управители от цялата страна.Проблемът с безводието не е от сега, но всички ще се съгласите, че 50% загуби по водопреносната мрежа е абсолютно прахосничество и абсолютно недопустимо на фона на всичко, което се случва във връзка с климатичните проблеми, каза Главчев пред областните управители.

| 30 Август 2024, 12:23 ч.
Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Снимка © Минко Чернев / БТА

Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Министерския съвет на среща с областните управители и заместник областни управители от цялата страна.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев на среща в Министерския съвет. Той свика работна среща в Министерския съвет заради бедственото положение в редица европейски региони, съобщиха от правителствената информационна служба. Ситуацията се следи всекидневно, беше докладвано на Главчев.

Във фокуса на срещата бяха също превантивните действия, които се правят планово по почистване на речни корита, отводнителни канали и възстановяване на диги. Служебният премиер поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия. В тази връзка ще се изпратят писма до областните управители и кметовете за наличностите им като техника и материали за справяне с бедствени ситуации и за превенция.

Възможностите за финансиране на щ

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обекти в областния град по инициатива на Българския Червен кръст (БЧК).

Създадена е възможност за предаване на чисти текстилни продукти, включително и непотребни дрехи, част от които ще бъдат отчислени и ползвани при бедствени ситуации, каза директорът на БЧК в Търговище Ваня Борисова.

От организацията посочват, че за всеки килограм разделно събран текстил в контейнерите с логото на БЧК се генерира парично дарение за фонд „Бедствия, аварии и кризи“. С част от събраното се поддържа допълнителен кризисен резерв от сезонно подходящи сортирани дрехи за реагиране при бедствия и целево дарение на пострадали хора.

От Червенокръстката организация информират, че текстилната индустрия е на

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Проблемът с безводието не е от сега, но всички ще се съгласите, че 50% загуби по водопреносната мрежа е абсолютно прахосничество и абсолютно недопустимо на фона на всичко, което се случва във връзка с климатичните проблеми, каза Главчев пред областните управители. По думите му министрите формират общата политика в ресора, а областните управители са трансмисия между централното ръководство и хората по места. Координацията между тези две звена трябва да е много непосредствена и бърза с оглед на това да бъдат решавани проблемите, заяви Главчев.

Той подчерта, че от областните управители политиката трябва да се пренася и към кметовете на населените места, независимо от тяхната големина, защото хората събират под понятието държава всички органи, независимо дали са на местно или централно ниво. Всички областни управители ще получат телефоните на министрите, ще имат пряка комуникация с тях в зависимост от проблемите, каза Главчев. Той призовава областните управители да се свържат с кметовете, които пък да предават какви са желанията и проблемите на хората в населените места. 

Най-важното е да се стигне до хората, за да се опитваме да решаваме проблемите, подчерта служебният министър-председател. Той обърна внимание, че трябва да се започне да се работи по този начин, защото има проблеми, които не са решавани от години и служебното правителство може да започне да придвижва процеса. Според Главчев покрай кризите с пожарите и градушките е станало ясно, че нещата могат да се случват още по-бързо.

Премиерът подчерта, че досега не е имало среща в такъв формат и изрази убеждението си, че тя ще има положителен ефект. Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие. По-лесното ще е да има превантивни мерки, има и такава специална Междуведомствена комисия, отбеляза той.

Служебният министър-председател заяви, че за да не се случват наводнения, трябва да се почистват речните корита. Предратилено трябва да се вземат мерки в тази посока, за да може възможно най-много да се ограничат щетите от такива събития. Крайната цел е ясна, въпросът е да предприемем, макар и малки, стъпки, които да доведат до скорошен положителен резултат. Няма нужда да чертаем план за 20 дини напред, каза Димитър Главчев.

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

В лек автомобил, спрян на Околовръстното шосе на Пловдив са били открити 44  плочки с изотоп на америций 241. При последващи претърсвания в Карлово са открити още 35 плочки америций, и в къща в Първенец още една плочка от йонизиращото вещество. Действията по разследването продължават, допълниха от Окръжната прокуратура. Двама души са арестувани за 72 часа, като срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение, чиято цел са незаконни дейности с източници на йонизиращо лъчение. Това са тежки умишлени престъпления, за които е предвиден затвор над пет години, тъй като засягат и здравето на хората. Продължава работата с други двама души, арестувани по случая.

Взети са всички н

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал То ...
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на се ...
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на М ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 23:25 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
12364
България

Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Министерския съвет на среща с областните управители и заместник областни управители от цялата страна.Проблемът с безводието не е от сега, но всички ще се съгласите, че 50% загуби по водопреносната мрежа е абсолютно прахосничество и абсолютно недопустимо на фона на всичко, което се случва във връзка с климатичните проблеми, каза Главчев пред областните управители.

| 30 Август 2024, 12:23 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Снимка © Минко Чернев / БТА

Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие, заяви служебният премиер Димитър Главчев в Министерския съвет на среща с областните управители и заместник областни управители от цялата страна.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев на среща в Министерския съвет. Той свика работна среща в Министерския съвет заради бедственото положение в редица европейски региони, съобщиха от правителствената информационна служба. Ситуацията се следи всекидневно, беше докладвано на Главчев.

Във фокуса на срещата бяха също превантивните действия, които се правят планово по почистване на речни корита, отводнителни канали и възстановяване на диги. Служебният премиер поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия. В тази връзка ще се изпратят писма до областните управители и кметовете за наличностите им като техника и материали за справяне с бедствени ситуации и за превенция.

Възможностите за финансиране на щ

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обекти в областния град по инициатива на Българския Червен кръст (БЧК).

Създадена е възможност за предаване на чисти текстилни продукти, включително и непотребни дрехи, част от които ще бъдат отчислени и ползвани при бедствени ситуации, каза директорът на БЧК в Търговище Ваня Борисова.

От организацията посочват, че за всеки килограм разделно събран текстил в контейнерите с логото на БЧК се генерира парично дарение за фонд „Бедствия, аварии и кризи“. С част от събраното се поддържа допълнителен кризисен резерв от сезонно подходящи сортирани дрехи за реагиране при бедствия и целево дарение на пострадали хора.

От Червенокръстката организация информират, че текстилната индустрия е на

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Проблемът с безводието не е от сега, но всички ще се съгласите, че 50% загуби по водопреносната мрежа е абсолютно прахосничество и абсолютно недопустимо на фона на всичко, което се случва във връзка с климатичните проблеми, каза Главчев пред областните управители. По думите му министрите формират общата политика в ресора, а областните управители са трансмисия между централното ръководство и хората по места. Координацията между тези две звена трябва да е много непосредствена и бърза с оглед на това да бъдат решавани проблемите, заяви Главчев.

Той подчерта, че от областните управители политиката трябва да се пренася и към кметовете на населените места, независимо от тяхната големина, защото хората събират под понятието държава всички органи, независимо дали са на местно или централно ниво. Всички областни управители ще получат телефоните на министрите, ще имат пряка комуникация с тях в зависимост от проблемите, каза Главчев. Той призовава областните управители да се свържат с кметовете, които пък да предават какви са желанията и проблемите на хората в населените места. 

Най-важното е да се стигне до хората, за да се опитваме да решаваме проблемите, подчерта служебният министър-председател. Той обърна внимание, че трябва да се започне да се работи по този начин, защото има проблеми, които не са решавани от години и служебното правителство може да започне да придвижва процеса. Според Главчев покрай кризите с пожарите и градушките е станало ясно, че нещата могат да се случват още по-бързо.

Премиерът подчерта, че досега не е имало среща в такъв формат и изрази убеждението си, че тя ще има положителен ефект. Трябва задължително да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитието като се случи бедствие. По-лесното ще е да има превантивни мерки, има и такава специална Междуведомствена комисия, отбеляза той.

Служебният министър-председател заяви, че за да не се случват наводнения, трябва да се почистват речните корита. Предратилено трябва да се вземат мерки в тази посока, за да може възможно най-много да се ограничат щетите от такива събития. Крайната цел е ясна, въпросът е да предприемем, макар и малки, стъпки, които да доведат до скорошен положителен резултат. Няма нужда да чертаем план за 20 дини напред, каза Димитър Главчев.

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

В лек автомобил, спрян на Околовръстното шосе на Пловдив са били открити 44  плочки с изотоп на америций 241. При последващи претърсвания в Карлово са открити още 35 плочки америций, и в къща в Първенец още една плочка от йонизиращото вещество. Действията по разследването продължават, допълниха от Окръжната прокуратура. Двама души са арестувани за 72 часа, като срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение, чиято цел са незаконни дейности с източници на йонизиращо лъчение. Това са тежки умишлени престъпления, за които е предвиден затвор над пет години, тъй като засягат и здравето на хората. Продължава работата с други двама души, арестувани по случая.

Взети са всички н

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.