Начало Сфера Над 170 кг/дка е средният добив от маслодаен слънчоглед в област Добрич
11697
Икономика

Над 170 кг/дка е средният добив от маслодаен слънчоглед в област Добрич

В област Добрич средният добив при маслодайния слънчоглед е 171 кг/дка.Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 200 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал Тошево - 153 кг/дка.

| 30 Август 2024, 13:58 ч.
Над 170 кг/дка е средният добив от маслодаен слънчоглед в област Добрич
Над 170 кг/дка е средният добив от маслодаен слънчоглед в област Добрич
Снимка © БТА

В област Добрич средният добив при маслодайния слънчоглед е 171 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 200 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал Тошево - 153 кг/дка. Това посочват от Областна дирекция "Земеделие" (ОДЗ) по повод запитване на .

През последните години вече се говори и за електрификация на ретро автомобилите, каза Кристиян Желев, който бе председател на журито на националния конкурс за елегантност на стари коли, който се проведе във Варна. Самият Желев не е почитател на идеята тези машини да бъдат снабдявани с батерии. Единият от аргументите му е, че ретро автомобилите няма как да бъдат обвинявани, че са големи замърсители на въздуха, при положение, че излизат на пътя между три и пет пъти годишно.

Най-старите коли, представени на конкурса във Варна, са две BMW-та, произведени през 1936 и 1938 година. Желев посочи, че автомобилът от 1936 година е на мъж от Поморие. Колата е абсолютно автентична и може да се каже, че е историческа, защото е била притежание на известния български състезател Димитър Соколов, а настоящият собственик я е съхранил изцяло.

У нас вече има официална дефиниция какво е рет

Условията в планините днес могат да се определят като подходящи за туризъм, но да се има предвид, че температурите са по-скоро зимни, отколкото летни. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите в планинските райони варират между 1 и 10 градуса, като е  облачно с преминаваща мъгла на много места.

Няма инциденти с туристи, допълниха от ПСС.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочи, че на места днес главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. 

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умере

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Глаук Конюфца каза, че този ден е зов за внимание от страна на институциите за изграждане на политики и човешки капацитет. Същевременно беше казано, че сегашното правителство на Косово е нарушило демократичните ценности и е показало липса на отчетност, предаде агенция КосоваПрес.

Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца каза, че отбелязването на Международния ден на демокрацията е възможност да се подчертае значението на идеалите за свобода, равенство и справедливост.

„Във време, когато дезинформацията, за съжаление, набира все по-голямо влияние по света, глобалната тема за тазгодишния Международен ден на демокрацията от ООН е изкуственият интелект като инструмент за по-добро у

Областният информационен център (ОИЦ) в Разград ще участва в 22-рото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, съобщиха от центъра. Тя се осъществява от Джуниър Ачийвмънт – България и е най-значимата и мащабна образователна инициативата за кариерно ориентиране в България. Кампанията започва в началото на септември, а на 24 октомври 2024 г. хиляди кандидати ще влязат в компании, институции и организации, в т.ч. и в офиса на ОИЦ – Разград, отбелязаха от институцията. 

В рамките на един ден участниците – ученици и студенти на възраст от 16 до 29 години, ще получат възможност за кариерно ориентиране и ще се запознаят с реалната работна среда в Областния информационен център в Разград.

В електронната платформа на кампанията ОИЦ - Разград обяви свободни длъжности „Експерт по европейски програми и проекти“. Желаещите ученици

Средният добив от културата в  община Добричка е 185 кг/дка, в община Добрич земеделците прибират по 180 кг/дка. Земеделските стопани  в общините Балчик, Каварна и Крушари реколтират по 170 кг/дка, а в община Шабла добивът е малко под 169 кг/дка.

Миналата стопанска година жътвата на слънчоглед приключи със среден добив за областта от 170 кг/дка, посочват от Областна дирекция "Земеделие". Реколтирани са 199 050 дка, а засетите с маслодаен слънчоглед полета в област Добрич са 932 850 дка. 

В две от общините земеделските производители са започнали и жътвата на царевица, но тъй като кампанията по прибиране на царевицата за зърно все още не е започнала с достатъчна интензивност, данните на този етап не са показателни за средни добиви, уточняват от ОДЗ. В община Тервел са прибрани 7000 дка царевица за фураж. 

В община Добричка са пожънати 5000 дка с царевица за зърно от засети 236 000 дка. Добивът към момента е 340 кг/дка. Пожънатите площи в община Каварна са 7100 дка от засети 44 280 ка с царевица. Добивите там са 270,4 кг/дка. 

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

Конфискувани препарирани животни от мъж от Разград са предадени на музея в Русе, съобщиха от пресцентъра на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе. Иззетите в полза на държавата над 30 броя препарирани екземпляри или части от тях са предадени на Регионалния исторически музей в Русе за препариране или попълване на музейната сбирка.  

С това приключва случаят, който датира от 2021 г., когато бяха установени участници в нерегламентиран лов на територията на резервата "Воден". При извършен обиск от страна на служители на Областната дирекция на МВР в Разград са конфискувани в полза на държавата установените защитени птици и бозайници – мъртви и препарирани. Сред тях преобладават ловни и пойни видове птици, видри, дива котка, дива коза, ловни трофеи и др. От страна на Районна прокуратура – Разград срещу лицето са предприети процесуално-следс

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Пожарните екипи са реагирали на 75 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Потушени са 44 пожара за изминалите 24 часа. При инцидентите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са осем от пожарите за денонощието. Два от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 36 пожара.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи.

 

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, зая ...
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на ...
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село ...
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кмет ...
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:14 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11697
Икономика

Над 170 кг/дка е средният добив от маслодаен слънчоглед в област Добрич

В област Добрич средният добив при маслодайния слънчоглед е 171 кг/дка.Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 200 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал Тошево - 153 кг/дка.

| 30 Август 2024, 13:58 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 170 кг/дка е средният добив от маслодаен слънчоглед в област Добрич
Над 170 кг/дка е средният добив от маслодаен слънчоглед в област Добрич
Снимка © БТА

В област Добрич средният добив при маслодайния слънчоглед е 171 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 200 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал Тошево - 153 кг/дка. Това посочват от Областна дирекция "Земеделие" (ОДЗ) по повод запитване на .

През последните години вече се говори и за електрификация на ретро автомобилите, каза Кристиян Желев, който бе председател на журито на националния конкурс за елегантност на стари коли, който се проведе във Варна. Самият Желев не е почитател на идеята тези машини да бъдат снабдявани с батерии. Единият от аргументите му е, че ретро автомобилите няма как да бъдат обвинявани, че са големи замърсители на въздуха, при положение, че излизат на пътя между три и пет пъти годишно.

Най-старите коли, представени на конкурса във Варна, са две BMW-та, произведени през 1936 и 1938 година. Желев посочи, че автомобилът от 1936 година е на мъж от Поморие. Колата е абсолютно автентична и може да се каже, че е историческа, защото е била притежание на известния български състезател Димитър Соколов, а настоящият собственик я е съхранил изцяло.

У нас вече има официална дефиниция какво е рет

Условията в планините днес могат да се определят като подходящи за туризъм, но да се има предвид, че температурите са по-скоро зимни, отколкото летни. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите в планинските райони варират между 1 и 10 градуса, като е  облачно с преминаваща мъгла на много места.

Няма инциденти с туристи, допълниха от ПСС.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочи, че на места днес главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. 

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умере

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Глаук Конюфца каза, че този ден е зов за внимание от страна на институциите за изграждане на политики и човешки капацитет. Същевременно беше казано, че сегашното правителство на Косово е нарушило демократичните ценности и е показало липса на отчетност, предаде агенция КосоваПрес.

Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца каза, че отбелязването на Международния ден на демокрацията е възможност да се подчертае значението на идеалите за свобода, равенство и справедливост.

„Във време, когато дезинформацията, за съжаление, набира все по-голямо влияние по света, глобалната тема за тазгодишния Международен ден на демокрацията от ООН е изкуственият интелект като инструмент за по-добро у

Областният информационен център (ОИЦ) в Разград ще участва в 22-рото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, съобщиха от центъра. Тя се осъществява от Джуниър Ачийвмънт – България и е най-значимата и мащабна образователна инициативата за кариерно ориентиране в България. Кампанията започва в началото на септември, а на 24 октомври 2024 г. хиляди кандидати ще влязат в компании, институции и организации, в т.ч. и в офиса на ОИЦ – Разград, отбелязаха от институцията. 

В рамките на един ден участниците – ученици и студенти на възраст от 16 до 29 години, ще получат възможност за кариерно ориентиране и ще се запознаят с реалната работна среда в Областния информационен център в Разград.

В електронната платформа на кампанията ОИЦ - Разград обяви свободни длъжности „Експерт по европейски програми и проекти“. Желаещите ученици

Средният добив от културата в  община Добричка е 185 кг/дка, в община Добрич земеделците прибират по 180 кг/дка. Земеделските стопани  в общините Балчик, Каварна и Крушари реколтират по 170 кг/дка, а в община Шабла добивът е малко под 169 кг/дка.

Миналата стопанска година жътвата на слънчоглед приключи със среден добив за областта от 170 кг/дка, посочват от Областна дирекция "Земеделие". Реколтирани са 199 050 дка, а засетите с маслодаен слънчоглед полета в област Добрич са 932 850 дка. 

В две от общините земеделските производители са започнали и жътвата на царевица, но тъй като кампанията по прибиране на царевицата за зърно все още не е започнала с достатъчна интензивност, данните на този етап не са показателни за средни добиви, уточняват от ОДЗ. В община Тервел са прибрани 7000 дка царевица за фураж. 

В община Добричка са пожънати 5000 дка с царевица за зърно от засети 236 000 дка. Добивът към момента е 340 кг/дка. Пожънатите площи в община Каварна са 7100 дка от засети 44 280 ка с царевица. Добивите там са 270,4 кг/дка. 

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

Конфискувани препарирани животни от мъж от Разград са предадени на музея в Русе, съобщиха от пресцентъра на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе. Иззетите в полза на държавата над 30 броя препарирани екземпляри или части от тях са предадени на Регионалния исторически музей в Русе за препариране или попълване на музейната сбирка.  

С това приключва случаят, който датира от 2021 г., когато бяха установени участници в нерегламентиран лов на територията на резервата "Воден". При извършен обиск от страна на служители на Областната дирекция на МВР в Разград са конфискувани в полза на държавата установените защитени птици и бозайници – мъртви и препарирани. Сред тях преобладават ловни и пойни видове птици, видри, дива котка, дива коза, ловни трофеи и др. От страна на Районна прокуратура – Разград срещу лицето са предприети процесуално-следс

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Пожарните екипи са реагирали на 75 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Потушени са 44 пожара за изминалите 24 часа. При инцидентите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са осем от пожарите за денонощието. Два от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 36 пожара.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи.

 

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.