Начало Сфера От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично
12181
България

От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично

От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично.Това съобщиха на сайта си от Министерството на здравеопазването.

| 30 Август 2024, 17:13 ч.
От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично
От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично
Снимка © DFA

От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично. Това съобщиха на сайта си от Министерството на здравеопазването. Промените са указани в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, обнародвана в средата на август. Основната цел е да се улесни достъпът на пациентите до предписаната терапия.

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Добри са условията за туризъм в планините, но терените са мокри и хлъзгави от дъждовете, на което трябва да се обръща внимание. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е ясно е, ако изключим Родопите, където е облачно. Има слаб вятър във високите части, добавиха от ПСС.

Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.

В планините ще преобладава облачно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече места – в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, внесени то ГЕРБ-СДС. В началото на извънредното заседание, свикано с разпореждане на председателя на Народното събрание Рая Назарян, се регистрираха 177 народни представители. 

Поправките в Закона за местните данъци и такси предвиждат да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци. 

В дневния ред е включено изслушване на  служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава RePowerEU. 

Предвидено е и изслушване на

Към момента е-рецептите се изпълняват само напълно, което създава трудности, когато определено лекарство липсва в дадена аптека. С промените ще бъде възможно електронна рецепта, която е частично изпълнена, останалата част да бъде изпълнено по-късно в същата или в друга аптека, сключила договор с НЗОК. Окончателното изпълнение може да се осъществи до два работни дни от първоначалното частично изпълнение, но не по-късно от датата на изтичане на срока на валидност на електронното предписание.

Промените в наредбата налагат обновяване на софтуерите на аптеките спрямо Националната здравноинформационна система, за да може всеки фармацевт да вижда, когато дадена рецепта не е изпълнена напълно. Адаптирането на софтуерите ще продължи и в първата седмица от септември, след което частичното изпълнение на рецептите ще бъде възможно навсякъде.

Издадените до влизане в сила на наредбата електронни предписания се изпълняват по досегашния ред, в срока им на валидност. Наредбата влиза в сила от 1 септември 2024 г., се посочва в документа, обнародван в Държавен вестник на 13 август тази година. 

Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

При полицейска проверка, извършена вчера около 17 часа, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 10 кал., 31 ловни боеприпаса 12 кал., газ-сигнален пистолет „Екол“ и седем броя патрони за него. Установено е, че мъжът не притежава надлежно разрешително. По случая е образувано бързо производство, уточни Георгиева.

Наскоро полицейски служители задържаха мъж на 44 години от Разград за притежание на незаконно оръжие след постъпил сигнал за домашно насилие. 

Над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са изплатени след намесата на контролните органи на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) oт началото на 2024 г. до края на август. Това съобщи пресцентърът на ИА ГИТ. За същия период сумата на установените забавени заплати е 7.8 млн. лв.

За осемте месеца на 2024 г. са установени 14 401 нарушения, свързани със заплащането на труда. От тях 3746 се отнасят до задължението на работодателя да начислява и изплаща трудовото възнаграждение в договорените размери и срокове, а 43 са свързани с гарантираното право на работника да получава своето възнаграждение в размер на поне 60% от брутното си трудово възнаграждение, но не по-малко от минималната работна заплата за страната.

Тези нарушения са сред основанията за отстраняване на участници от обществени п

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Произшествията са 21.

От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите – 20, а ранените – 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите – 318, а ранените – 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Тер ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Тикер в 22:29 ч.
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в С ...
Начало Сфера
12181
България

От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично

От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично.Това съобщиха на сайта си от Министерството на здравеопазването.

| 30 Август 2024, 17:13 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично
От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично
Снимка © DFA

От септември електронните рецепти за лекарства, които се заплащат от НЗОК, ще могат да бъдат изпълнявани и частично. Това съобщиха на сайта си от Министерството на здравеопазването. Промените са указани в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, обнародвана в средата на август. Основната цел е да се улесни достъпът на пациентите до предписаната терапия.

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Добри са условията за туризъм в планините, но терените са мокри и хлъзгави от дъждовете, на което трябва да се обръща внимание. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е ясно е, ако изключим Родопите, където е облачно. Има слаб вятър във високите части, добавиха от ПСС.

Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.

В планините ще преобладава облачно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече места – в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, внесени то ГЕРБ-СДС. В началото на извънредното заседание, свикано с разпореждане на председателя на Народното събрание Рая Назарян, се регистрираха 177 народни представители. 

Поправките в Закона за местните данъци и такси предвиждат да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци. 

В дневния ред е включено изслушване на  служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава RePowerEU. 

Предвидено е и изслушване на

Към момента е-рецептите се изпълняват само напълно, което създава трудности, когато определено лекарство липсва в дадена аптека. С промените ще бъде възможно електронна рецепта, която е частично изпълнена, останалата част да бъде изпълнено по-късно в същата или в друга аптека, сключила договор с НЗОК. Окончателното изпълнение може да се осъществи до два работни дни от първоначалното частично изпълнение, но не по-късно от датата на изтичане на срока на валидност на електронното предписание.

Промените в наредбата налагат обновяване на софтуерите на аптеките спрямо Националната здравноинформационна система, за да може всеки фармацевт да вижда, когато дадена рецепта не е изпълнена напълно. Адаптирането на софтуерите ще продължи и в първата седмица от септември, след което частичното изпълнение на рецептите ще бъде възможно навсякъде.

Издадените до влизане в сила на наредбата електронни предписания се изпълняват по досегашния ред, в срока им на валидност. Наредбата влиза в сила от 1 септември 2024 г., се посочва в документа, обнародван в Държавен вестник на 13 август тази година. 

Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

При полицейска проверка, извършена вчера около 17 часа, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 10 кал., 31 ловни боеприпаса 12 кал., газ-сигнален пистолет „Екол“ и седем броя патрони за него. Установено е, че мъжът не притежава надлежно разрешително. По случая е образувано бързо производство, уточни Георгиева.

Наскоро полицейски служители задържаха мъж на 44 години от Разград за притежание на незаконно оръжие след постъпил сигнал за домашно насилие. 

Над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са изплатени след намесата на контролните органи на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) oт началото на 2024 г. до края на август. Това съобщи пресцентърът на ИА ГИТ. За същия период сумата на установените забавени заплати е 7.8 млн. лв.

За осемте месеца на 2024 г. са установени 14 401 нарушения, свързани със заплащането на труда. От тях 3746 се отнасят до задължението на работодателя да начислява и изплаща трудовото възнаграждение в договорените размери и срокове, а 43 са свързани с гарантираното право на работника да получава своето възнаграждение в размер на поне 60% от брутното си трудово възнаграждение, но не по-малко от минималната работна заплата за страната.

Тези нарушения са сред основанията за отстраняване на участници от обществени п

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Произшествията са 21.

От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите – 20, а ранените – 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите – 318, а ранените – 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.