Начало Сфера Общо 525 водачи са установени да шофират под въздействие на алкохол от началото на годината в област Пловдив
12204
България

Общо 525 водачи са установени да шофират под въздействие на алкохол от началото на годината в област Пловдив

От началото на годината до момента са установени 525 водачи да управляват моторно превозно средство (МПС) след употреба на алкохол.Това съобщи Стефан Николов, полицейски инспектор към сектор "Пътна полиция" по време на специализирана акция в Пловдив.

| 30 Август 2024, 17:58 ч.
Общо 525 водачи са установени да шофират под въздействие на алкохол от началото на годината в област Пловдив
Общо 525 водачи са установени да шофират под въздействие на алкохол от началото на годината в област Пловдив
Снимка © БТА

От началото на годината до момента са установени 525 водачи да управляват моторно превозно средство (МПС) след употреба на алкохол. Това съобщи Стефан Николов, полицейски инспектор към сектор "Пътна полиция" по време на специализирана акция в Пловдив.

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната, . Към момента няма колона от автомобили, които да изчакват да преминат границата. 

Вчера трафикът на граничния пункт беше спокоен. В петък следобяд, пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По гръцки данни през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

 

 

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

От тях 234 са били с концентрация над 1,2 на 1000, за което има образувани досъдебни производства. При останалите 291 водачи е установена концентрация на от 0,5 до 1,2 промила. На тях са съставени актове за установено административно нарушение (АУАН) и са издадени Наказателни постановления, посочи той и добави, че за същия период през тази година са настъпили 58 пътнотранспортни произшествия вследствие на употреба на алкохол. 

Според статистиката при 43 от общо 58 пътни инцидента водачите са били с концентрация на алкохол над 1,2 на 1000. При 32 от катастрофите са настъпили материални щети, а 11 са и с пострадали лица. При останалите 15 от общия брой пътнотранспортни произшествия тестваните шофьори са били с концентрация на алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила, като четири от катастрофите са с пострадали, а 11 - само с материални щети. За същия период на територията на цялата област по досъдебни производства са иззети 176 моторни превозни средства, допълни още Стефан Николов. 

Днес с помощта на технически средства за определяне на концентрацията на алкохол в кръвта органите на реда извършиха рутинни проверки на десетки водачи, преминаващи през кръстовището между бул. „Източен“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“. Заедно с униформените служители на местата за контрол присъстваха и представители на “Каменица“ АД, които разясниха на шофьорите подробности за тяхната социално-отговорна кампания „Алкохолът е лош шофьор“. 

"Кампанията "Алкохолът е лош шофьор" е най-успешната, устойчива социално-отговорна кампания на "Каменица" АД. Тя промотира темата за безопасно движение по пътищата и в същото време възбужда диалог между общество, неправителствени организации, институции и бизнес за това, че не трябва да се шофира под влиянието на алкохол, защото освен че сме отговорни за собствения си живот на пътя, сме отговорни и за живота на хората около нас. Целта на кампанията е да се обърне внимание на обществото за отговорни и безопасно движение по пътищата", коментира Йордан Кошлуков от отдел "Продажби" към "Каменица"АД.

"Ежегодно сектор "Пътна полиция" е партньор по кампанията "Алкохолът е лош шофьор". Целта е да бъдат тествани водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, както и да бъде разяснена тяхната отговорност в случай на извършване на такова деяние. Досега сме проверили около 15 водачи и превозни средства, като на всички отчете 0 промила алкохол", разясни Стефан Николов.

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Община Елхово подаде всички постъпили проектни предложения за енергийно обновяване на общо 16 броя многофамилни жилищни сгради в града, съобщиха от местната администрация.

Кандидатстването е по процедурата, покриваща 100 процента от разходите за саниране чрез Фонда за справедлив преход.

Елхово, както и областният център Ямбол, са сред общо 36 общини в страната, които имаха възможност да се възползват от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност”. Тя бе обявена от Управляващия орган на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. през юни тази година, а срокът за кандидатстване изтича на 19 септември.

Специфичното при този вид подпомагане е, че освен предвидените строително-монтажни работи, се покриват и разходите по енергийно обследване, изготвяне на сертификат за

Община Попово започна работа по изпълнението на проект, свързан с реализацията на мерки за предотвратяване на наводнения от река Поповска. Дейностите започнаха, след като Общината сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и бе одобрена за финансиране от държавния бюджет за 2024 г., информират от общинската администрация. 

Община Попово е сключила договор с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи. Стойността на проекта е общо 3 073 100 лева. Крайният срок за изпълнението му е 31 декември 2026 година. 

Извършват се изкопни работи по корекцията на коритото на реката и почистване на терена около него в района на ул. „Аспарух“. Впоследствие предстои изграждане на бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“, посочват от администрацията. 

Проектът е един от ше

Специализираните съвместни проверки са предвидени до края на септември на ключови кръстовища с интензивен трафик още в София, Пловдив, Бургас и Велико Търново.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, зая ...
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на ...
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село ...
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кмет ...
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:36 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12204
България

Общо 525 водачи са установени да шофират под въздействие на алкохол от началото на годината в област Пловдив

От началото на годината до момента са установени 525 водачи да управляват моторно превозно средство (МПС) след употреба на алкохол.Това съобщи Стефан Николов, полицейски инспектор към сектор "Пътна полиция" по време на специализирана акция в Пловдив.

| 30 Август 2024, 17:58 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 525 водачи са установени да шофират под въздействие на алкохол от началото на годината в област Пловдив
Общо 525 водачи са установени да шофират под въздействие на алкохол от началото на годината в област Пловдив
Снимка © БТА

От началото на годината до момента са установени 525 водачи да управляват моторно превозно средство (МПС) след употреба на алкохол. Това съобщи Стефан Николов, полицейски инспектор към сектор "Пътна полиция" по време на специализирана акция в Пловдив.

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната, . Към момента няма колона от автомобили, които да изчакват да преминат границата. 

Вчера трафикът на граничния пункт беше спокоен. В петък следобяд, пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По гръцки данни през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

 

 

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

От тях 234 са били с концентрация над 1,2 на 1000, за което има образувани досъдебни производства. При останалите 291 водачи е установена концентрация на от 0,5 до 1,2 промила. На тях са съставени актове за установено административно нарушение (АУАН) и са издадени Наказателни постановления, посочи той и добави, че за същия период през тази година са настъпили 58 пътнотранспортни произшествия вследствие на употреба на алкохол. 

Според статистиката при 43 от общо 58 пътни инцидента водачите са били с концентрация на алкохол над 1,2 на 1000. При 32 от катастрофите са настъпили материални щети, а 11 са и с пострадали лица. При останалите 15 от общия брой пътнотранспортни произшествия тестваните шофьори са били с концентрация на алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила, като четири от катастрофите са с пострадали, а 11 - само с материални щети. За същия период на територията на цялата област по досъдебни производства са иззети 176 моторни превозни средства, допълни още Стефан Николов. 

Днес с помощта на технически средства за определяне на концентрацията на алкохол в кръвта органите на реда извършиха рутинни проверки на десетки водачи, преминаващи през кръстовището между бул. „Източен“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“. Заедно с униформените служители на местата за контрол присъстваха и представители на “Каменица“ АД, които разясниха на шофьорите подробности за тяхната социално-отговорна кампания „Алкохолът е лош шофьор“. 

"Кампанията "Алкохолът е лош шофьор" е най-успешната, устойчива социално-отговорна кампания на "Каменица" АД. Тя промотира темата за безопасно движение по пътищата и в същото време възбужда диалог между общество, неправителствени организации, институции и бизнес за това, че не трябва да се шофира под влиянието на алкохол, защото освен че сме отговорни за собствения си живот на пътя, сме отговорни и за живота на хората около нас. Целта на кампанията е да се обърне внимание на обществото за отговорни и безопасно движение по пътищата", коментира Йордан Кошлуков от отдел "Продажби" към "Каменица"АД.

"Ежегодно сектор "Пътна полиция" е партньор по кампанията "Алкохолът е лош шофьор". Целта е да бъдат тествани водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, както и да бъде разяснена тяхната отговорност в случай на извършване на такова деяние. Досега сме проверили около 15 водачи и превозни средства, като на всички отчете 0 промила алкохол", разясни Стефан Николов.

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Община Елхово подаде всички постъпили проектни предложения за енергийно обновяване на общо 16 броя многофамилни жилищни сгради в града, съобщиха от местната администрация.

Кандидатстването е по процедурата, покриваща 100 процента от разходите за саниране чрез Фонда за справедлив преход.

Елхово, както и областният център Ямбол, са сред общо 36 общини в страната, които имаха възможност да се възползват от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност”. Тя бе обявена от Управляващия орган на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. през юни тази година, а срокът за кандидатстване изтича на 19 септември.

Специфичното при този вид подпомагане е, че освен предвидените строително-монтажни работи, се покриват и разходите по енергийно обследване, изготвяне на сертификат за

Община Попово започна работа по изпълнението на проект, свързан с реализацията на мерки за предотвратяване на наводнения от река Поповска. Дейностите започнаха, след като Общината сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и бе одобрена за финансиране от държавния бюджет за 2024 г., информират от общинската администрация. 

Община Попово е сключила договор с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи. Стойността на проекта е общо 3 073 100 лева. Крайният срок за изпълнението му е 31 декември 2026 година. 

Извършват се изкопни работи по корекцията на коритото на реката и почистване на терена около него в района на ул. „Аспарух“. Впоследствие предстои изграждане на бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“, посочват от администрацията. 

Проектът е един от ше

Специализираните съвместни проверки са предвидени до края на септември на ключови кръстовища с интензивен трафик още в София, Пловдив, Бургас и Велико Търново.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.