Начало Сфера В Плевен изби и производители на кулинарни специалитети се представят във Фестивала на виното и фермерските деликатеси
11805
Икономика

В Плевен изби и производители на кулинарни специалитети се представят във Фестивала на виното и фермерските деликатеси

Пътешествие в света на виното и кулинарни специалитети, където посетителите да открият уникални вкусове и да се срещнат с местни производители, предлага Фестивалът на виното и фермерските деликатеси, който започна в Плевен.Посетителите могат да опитат вина от различни сортове грозде, месни и млечни храни. Сред атракциите на фестивала е сладоледът с вино, като на ценителите се предлагат четири вида - със сортовете „Рубин“, "Плевенска роса", "Кайлъшки мискет" и "Гъмза".

| 30 Август 2024, 20:09 ч.
В Плевен изби и производители на кулинарни специалитети се представят във Фестивала на виното и фермерските деликатеси
В Плевен изби и производители на кулинарни специалитети се представят във Фестивала на виното и фермерските деликатеси
Снимка © БТА

Пътешествие в света на виното и кулинарни специалитети, където посетителите да открият уникални вкусове и да се срещнат с местни производители, предлага Фестивалът на виното и фермерските деликатеси, който започна в Плевен. Той е под наслов "Време за вино" (Time for Wine).

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

При пожар в столичния кв. "Младост" 3 е загинал един човек, съобщиха от МВР.

Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища, допълниха от МВР.

Починалият е живеел сам, често е пушел и се предполага, че огън от цигара е причината за пожара, който се е прехвърлил на дивана.

Пламъците са били изгасени много бързо, казаха още от МВР.

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Шатрите на изложителите, сред които изби и фирми производители на различни кулинарни деликатеси, са разположени в парка на Регионалния исторически музей.

Посетителите могат да опитат вина от различни сортове грозде, месни и млечни храни. Сред атракциите на фестивала е сладоледът с вино, като на ценителите се предлагат четири вида - със сортовете „Рубин“, "Плевенска роса", "Кайлъшки мискет" и "Гъмза".

Първият фестивален ден беше открит с изпълнения на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци, който представи ритуали, свързани с лозарството и винопроизводството в Плевенския край. 

Посетителите и участниците във фестивала бяха приветствани от директора на Института по лозарство и винарство в Плевен доц. Емил Цветанов. Той изтъкна, че Плевен е град с вековна традиция в лозарството и производството на вино.

Надявам се тези три дни да бъдат под наслов "Плевен – градът, в който виното разказва истории, а храните го подкрепят", каза доц. Цветанов. 

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Търговищкият окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за тримата, привлечени към наказателна отговорност за ръководене и участие в организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. За четвъртия участник мярката е „домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на институцията. 

И. И. (на 51 г.) е привлечен като обвиняем за ръководене на групата, а П. С. (на 43 г.), С. А. (53 г.) и В. С. (на 67 г.) за участие в същата – престъпления по чл. 234, ал. 3, т. 1 и чл. 321 от НК. И четиримата са осъждани. 

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“  за И. И. , П. С. и С. А., вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемите в хода на разследването и съществува реална

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Фестивалът ще продължи и в почивните дни, като в програмата са включени концерти и изненади за посетителите. Утре те ще могат да се повеселят с фоклорните изпълнения на танцова формация "Веселяци", да се включат в дегустации и да се насладят на концерта "Нощ на танго и цигански романси". Time for Wine ще бъде закрит на 1 септември с томбола с награди за посетителите и връчване на грамоти на участниците. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 05:00 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11805
Икономика

В Плевен изби и производители на кулинарни специалитети се представят във Фестивала на виното и фермерските деликатеси

Пътешествие в света на виното и кулинарни специалитети, където посетителите да открият уникални вкусове и да се срещнат с местни производители, предлага Фестивалът на виното и фермерските деликатеси, който започна в Плевен.Посетителите могат да опитат вина от различни сортове грозде, месни и млечни храни. Сред атракциите на фестивала е сладоледът с вино, като на ценителите се предлагат четири вида - със сортовете „Рубин“, "Плевенска роса", "Кайлъшки мискет" и "Гъмза".

| 30 Август 2024, 20:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Плевен изби и производители на кулинарни специалитети се представят във Фестивала на виното и фермерските деликатеси
В Плевен изби и производители на кулинарни специалитети се представят във Фестивала на виното и фермерските деликатеси
Снимка © БТА

Пътешествие в света на виното и кулинарни специалитети, където посетителите да открият уникални вкусове и да се срещнат с местни производители, предлага Фестивалът на виното и фермерските деликатеси, който започна в Плевен. Той е под наслов "Време за вино" (Time for Wine).

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

При пожар в столичния кв. "Младост" 3 е загинал един човек, съобщиха от МВР.

Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища, допълниха от МВР.

Починалият е живеел сам, често е пушел и се предполага, че огън от цигара е причината за пожара, който се е прехвърлил на дивана.

Пламъците са били изгасени много бързо, казаха още от МВР.

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Шатрите на изложителите, сред които изби и фирми производители на различни кулинарни деликатеси, са разположени в парка на Регионалния исторически музей.

Посетителите могат да опитат вина от различни сортове грозде, месни и млечни храни. Сред атракциите на фестивала е сладоледът с вино, като на ценителите се предлагат четири вида - със сортовете „Рубин“, "Плевенска роса", "Кайлъшки мискет" и "Гъмза".

Първият фестивален ден беше открит с изпълнения на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци, който представи ритуали, свързани с лозарството и винопроизводството в Плевенския край. 

Посетителите и участниците във фестивала бяха приветствани от директора на Института по лозарство и винарство в Плевен доц. Емил Цветанов. Той изтъкна, че Плевен е град с вековна традиция в лозарството и производството на вино.

Надявам се тези три дни да бъдат под наслов "Плевен – градът, в който виното разказва истории, а храните го подкрепят", каза доц. Цветанов. 

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Търговищкият окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за тримата, привлечени към наказателна отговорност за ръководене и участие в организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. За четвъртия участник мярката е „домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на институцията. 

И. И. (на 51 г.) е привлечен като обвиняем за ръководене на групата, а П. С. (на 43 г.), С. А. (53 г.) и В. С. (на 67 г.) за участие в същата – престъпления по чл. 234, ал. 3, т. 1 и чл. 321 от НК. И четиримата са осъждани. 

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“  за И. И. , П. С. и С. А., вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемите в хода на разследването и съществува реална

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Фестивалът ще продължи и в почивните дни, като в програмата са включени концерти и изненади за посетителите. Утре те ще могат да се повеселят с фоклорните изпълнения на танцова формация "Веселяци", да се включат в дегустации и да се насладят на концерта "Нощ на танго и цигански романси". Time for Wine ще бъде закрит на 1 септември с томбола с награди за посетителите и връчване на грамоти на участниците. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.