Начало Сфера Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група), които се събраха в столичния квартал "Бояна", тръгнаха на "поход за демокрация"
9785
България

Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група), които се събраха в столичния квартал "Бояна", тръгнаха на "поход за демокрация"

Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група)  тръгнаха на "поход за демокрация", след като по-рано се събраха в столичния квартал "Бояна", където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Плътен полицейски кордон беше преградил подстъпа към улица „Стар беловодски път“, където се намира имотът.„Това, което го правите, е ограничаване на права и свободи.

| 31 Август 2024, 11:07 ч.
Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група), които се събраха в столичния квартал
Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група), които се събраха в столичния квартал "Бояна", тръгнаха на "поход за демокрация"
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група)  тръгнаха на "поход за демокрация", след като по-рано се събраха в столичния квартал "Бояна", където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Плътен полицейски кордон беше преградил подстъпа към улица „Стар беловодски път“, където се намира имотът. 

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

Окръжният съд в Кърджали е насрочил за 4 ноември ново разпоредително заседание по делото за тежката катастрофа от 2019 г. край момчилградското село Загорско с участието на Лютви Местан, при която загина бебе на шест месеца. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Припомняме, че инцидентът стана на 14 април 2019 г. на главния път за граничен пункт “Маказа“ на кръстовището за село Загорско между два автомобила – единият управляван от бившия политик, а другият от бащата на загиналото бебе. Обвиняеми за катастрофата са и двамата водачи, за причинена смърт по непредпазливост, в условията на независимо съпричиняване. 

Насроченото разпоредително заседание ще бъде поредно. Последното бе през май, като съдебният състав прекрати съдебното производство и го върна на прокурора за отстраняване на допуснати отстраними съществени процесуални нарушения, дове

Ако българите бяха изправени пред хипотетичен избор, 49,9% биха избрали България да е част от демократичния свят, т.е. от Европейския съюз, НАТО и пр., 25,5% не могат да определят коя алтернатива предпочитат, а едва 17,1% биха избрали друг тип интеграционни общности около Русия и Китай. Останалите се затрудняват да отговорят, показва проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, публикувано на сайта на социологическата агенция.

Изследването е осъществено между 28 август и 5 септември т.г. сред 802-ма души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Данните показват, че при най-младите убеждението, че мястото на България е в ЕС и НАТО, достига до над 70%, докато п

Жители и гости на Шумен са поканени да присъстват на мащабното събитие „Заедно под сферата“ на 23 септември, което ще се състои по случай шестия рожден ден на Младежката сфера, съобщиха от пресотдела на Община Шумен.

Програмата ще започне в 16:00 ч. с младежко изложение. В него ще участват неправителствените организации от Шумен, неформални групи и доброволчески инициативи от младежката академия „Доброволци в действие“, част от инициативата „Доброволчеството е СУПЕР ЯКО“. По време на изложението организациите ще представят на младите хора възможностите, които предлагат за включване в местните инициативи, добавят от местната администрация.

За повече информация за бъдещите проекти и събития на участниците са подготвени презентации и отделни щандове. Специален гост на събитието ще бъде президентът на Националния младежки форум - Атанас Ра

Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. Това съобщиха от съда.

На 4 юли Софийският градски съд осъди на девет години лишаване от свобода Адриан Антонов. След като на разпоредителното заседание той направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратен ред, а съдът се съгласи, присъдата на Антонов бе намалена с една трета. Така признатият за виновен бе осъден на шест години в затвора.

Два месеца по-късно пред апелативния съд вече са депозирани жалби от всички адвокати на пострадалите. Едните искат увеличаване на наказанието, а другите - втората инстанция да наложи най-тежката възможна присъда. 

Прокуратурата също не е съгласна с размера на наказанието. Държавното обвинение също иска по-тежко наказание, но и по-дълъг период, в който Антонов да бъде с отнета шофьорск

„Това, което го правите, е ограничаване на права и свободи. Ние ще си потърсим правата по законов ред. Щом обаче държавата е превзета, трябва да си потърсим правата на място извън институциите в страната. Явно те не функционират, те обслужват интерес, те са частни, затова тръгваме на поход за демокрация“, каза на органите на реда евродепутатът Илхан Кючюк, след което събралите се потеглиха на шествие. 

Хората са дошли  тук по мирен начин да протестират. Бихме искали да знаем вътре дали всичко е налице, дали е опазено. В момента има само въпросителни, каква е ситуацията вътре в имота, каза по-рано днес председателят на ДПС Джевдет Чакъров. Чакъров каза, че това ще бъде „Поход за демокрация“ и има за цел нормалното функциониране на демокрацията в страната, за правова държава, за върховенство на закона.

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Изпълнителна агенция „Морска администрация“ (ИАМА) проведе днес учение за действия в реално време след сблъсък на туристическо корабче и малък търговски кораб.

Според сценария на учението, в района на нос Галата, туристическо корабче с 40 души на борда, което извършва рутинен курс, в резултат на повреда на малък търговски кораб, се сблъсква с него, разказа главният директор на Главна дирекция "Аварийно-спасителна дейност" към ИАМА Румен Николов. В резултат на сблъсъка повреди има както на търговския кораб, така и на атракционното корабче, обясни той.

Учението е свързано с изпълнението на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване, каза Николов и уточни, че след дълги години очакване планът вече е факт и днес се прави първа реализация. Идеята е да направим всичко така, че да бъде в максимално близко

Ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа. Това призова лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. 

Той посочи, че след като в средата на юли в сградата на Народното събрание беше направена изложба, посветена на войната в Близкия Изток, показваща израелската гледна точка, от „Възраждане“ заедно с Групата за приятелство с Палестина са поискали да се покаже и палестинската гледна точка. Той отбеляза, че конфликтът към настоящия момент е довел до смъртта на повече от 40 хиляди невинни цивилни жертви в Газа и в Западния бряг. Костадинов разказа, че на два пъти им е било отказано да ползват фоайето на парламента с различни аргументи – отпуск и предвидена друга изложба. Той посочи, че

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Тикер в 22:30 ч.
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в С ...
Начало Сфера
9785
България

Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група), които се събраха в столичния квартал "Бояна", тръгнаха на "поход за демокрация"

Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група)  тръгнаха на "поход за демокрация", след като по-рано се събраха в столичния квартал "Бояна", където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Плътен полицейски кордон беше преградил подстъпа към улица „Стар беловодски път“, където се намира имотът.„Това, което го правите, е ограничаване на права и свободи.

| 31 Август 2024, 11:07 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група), които се събраха в столичния квартал
Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група), които се събраха в столичния квартал "Бояна", тръгнаха на "поход за демокрация"
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Членове и симпатизанти за ДПС (без Пеевски и група)  тръгнаха на "поход за демокрация", след като по-рано се събраха в столичния квартал "Бояна", където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Плътен полицейски кордон беше преградил подстъпа към улица „Стар беловодски път“, където се намира имотът. 

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

Окръжният съд в Кърджали е насрочил за 4 ноември ново разпоредително заседание по делото за тежката катастрофа от 2019 г. край момчилградското село Загорско с участието на Лютви Местан, при която загина бебе на шест месеца. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Припомняме, че инцидентът стана на 14 април 2019 г. на главния път за граничен пункт “Маказа“ на кръстовището за село Загорско между два автомобила – единият управляван от бившия политик, а другият от бащата на загиналото бебе. Обвиняеми за катастрофата са и двамата водачи, за причинена смърт по непредпазливост, в условията на независимо съпричиняване. 

Насроченото разпоредително заседание ще бъде поредно. Последното бе през май, като съдебният състав прекрати съдебното производство и го върна на прокурора за отстраняване на допуснати отстраними съществени процесуални нарушения, дове

Ако българите бяха изправени пред хипотетичен избор, 49,9% биха избрали България да е част от демократичния свят, т.е. от Европейския съюз, НАТО и пр., 25,5% не могат да определят коя алтернатива предпочитат, а едва 17,1% биха избрали друг тип интеграционни общности около Русия и Китай. Останалите се затрудняват да отговорят, показва проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, публикувано на сайта на социологическата агенция.

Изследването е осъществено между 28 август и 5 септември т.г. сред 802-ма души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Данните показват, че при най-младите убеждението, че мястото на България е в ЕС и НАТО, достига до над 70%, докато п

Жители и гости на Шумен са поканени да присъстват на мащабното събитие „Заедно под сферата“ на 23 септември, което ще се състои по случай шестия рожден ден на Младежката сфера, съобщиха от пресотдела на Община Шумен.

Програмата ще започне в 16:00 ч. с младежко изложение. В него ще участват неправителствените организации от Шумен, неформални групи и доброволчески инициативи от младежката академия „Доброволци в действие“, част от инициативата „Доброволчеството е СУПЕР ЯКО“. По време на изложението организациите ще представят на младите хора възможностите, които предлагат за включване в местните инициативи, добавят от местната администрация.

За повече информация за бъдещите проекти и събития на участниците са подготвени презентации и отделни щандове. Специален гост на събитието ще бъде президентът на Националния младежки форум - Атанас Ра

Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. Това съобщиха от съда.

На 4 юли Софийският градски съд осъди на девет години лишаване от свобода Адриан Антонов. След като на разпоредителното заседание той направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратен ред, а съдът се съгласи, присъдата на Антонов бе намалена с една трета. Така признатият за виновен бе осъден на шест години в затвора.

Два месеца по-късно пред апелативния съд вече са депозирани жалби от всички адвокати на пострадалите. Едните искат увеличаване на наказанието, а другите - втората инстанция да наложи най-тежката възможна присъда. 

Прокуратурата също не е съгласна с размера на наказанието. Държавното обвинение също иска по-тежко наказание, но и по-дълъг период, в който Антонов да бъде с отнета шофьорск

„Това, което го правите, е ограничаване на права и свободи. Ние ще си потърсим правата по законов ред. Щом обаче държавата е превзета, трябва да си потърсим правата на място извън институциите в страната. Явно те не функционират, те обслужват интерес, те са частни, затова тръгваме на поход за демокрация“, каза на органите на реда евродепутатът Илхан Кючюк, след което събралите се потеглиха на шествие. 

Хората са дошли  тук по мирен начин да протестират. Бихме искали да знаем вътре дали всичко е налице, дали е опазено. В момента има само въпросителни, каква е ситуацията вътре в имота, каза по-рано днес председателят на ДПС Джевдет Чакъров. Чакъров каза, че това ще бъде „Поход за демокрация“ и има за цел нормалното функциониране на демокрацията в страната, за правова държава, за върховенство на закона.

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Изпълнителна агенция „Морска администрация“ (ИАМА) проведе днес учение за действия в реално време след сблъсък на туристическо корабче и малък търговски кораб.

Според сценария на учението, в района на нос Галата, туристическо корабче с 40 души на борда, което извършва рутинен курс, в резултат на повреда на малък търговски кораб, се сблъсква с него, разказа главният директор на Главна дирекция "Аварийно-спасителна дейност" към ИАМА Румен Николов. В резултат на сблъсъка повреди има както на търговския кораб, така и на атракционното корабче, обясни той.

Учението е свързано с изпълнението на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване, каза Николов и уточни, че след дълги години очакване планът вече е факт и днес се прави първа реализация. Идеята е да направим всичко така, че да бъде в максимално близко

Ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа. Това призова лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. 

Той посочи, че след като в средата на юли в сградата на Народното събрание беше направена изложба, посветена на войната в Близкия Изток, показваща израелската гледна точка, от „Възраждане“ заедно с Групата за приятелство с Палестина са поискали да се покаже и палестинската гледна точка. Той отбеляза, че конфликтът към настоящия момент е довел до смъртта на повече от 40 хиляди невинни цивилни жертви в Газа и в Западния бряг. Костадинов разказа, че на два пъти им е било отказано да ползват фоайето на парламента с различни аргументи – отпуск и предвидена друга изложба. Той посочи, че

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.