Начало Сфера ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Силистра
9623
България

ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Силистра

За председател на комисията бе предложен единствено адвокат Константин Стоилов от ПП ГЕРB. Консенсус бе постигнат и за позицията на един от един заместник-председателите, предложен от Коалиция „БСП за България“.Част от представителите на ПП „Движение за права и свободи“  подписаха протокола с „особено мнение“ относно оформените предложения, а друг представител на партията обяви, че е склонен да бъде отстъпено секретарското място срещу заемане на длъжност на заместник-председател на комисията.

| 31 Август 2024, 13:40 ч.
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Силистра
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Силистра
Снимка © Александър Леви / БТА

Централната избирателна комисия(ЦИК) ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Силистра, след като на насрочените консултации в Областната администрация не беше постигнато съгласие между политическите сили.

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с

За председател на комисията бе предложен единствено адвокат Константин Стоилов от ПП ГЕРB. Консенсус бе постигнат и за позицията на един от един заместник-председателите, предложен от Коалиция „БСП за България“. Спор имаше за секретарското място. Свои кандидати издигнаха от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Възраждане и ДПС.

Част от представителите на ПП „Движение за права и свободи“  подписаха протокола с „особено мнение“ относно оформените предложения, а друг представител на партията обяви, че е склонен да бъде отстъпено секретарското място срещу заемане на длъжност на заместник-председател на комисията.

Протоколът от днешното заседание ще бъде изпратен на Централната избирателна комисия в понеделник.

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Добив на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лв. за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общински и

От началото на годината до 15 септември общо 30 са новите случаи на туберколоза и на рецидиви, регистрирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ)- Хасково. Това съобщи специалистът по белодробни заболявания и ръководител на Диагностично-консултативния център към лечебното заведение д-р Пламен Шумаков на брифинг в Регионалната здравна инспекция (РЗИ). 

Той припомни, че седем от случаите бяха открити през първите пет месеца на годината. Медикът посочи, че в момента най-младият пациент на екипа е 17-годишно момиче. 

Д-р Шумаков изнесе актуални данни по повод приключването на третата кампанийна седмица с цел повишаване обществената информираност по отношение на заболяването туберкулоза. Тя е част от Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021 – 2025 г.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Тикер в 22:20 ч.
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в С ...
Начало Сфера
9623
България

ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Силистра

За председател на комисията бе предложен единствено адвокат Константин Стоилов от ПП ГЕРB. Консенсус бе постигнат и за позицията на един от един заместник-председателите, предложен от Коалиция „БСП за България“.Част от представителите на ПП „Движение за права и свободи“  подписаха протокола с „особено мнение“ относно оформените предложения, а друг представител на партията обяви, че е склонен да бъде отстъпено секретарското място срещу заемане на длъжност на заместник-председател на комисията.

| 31 Август 2024, 13:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Силистра
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Силистра
Снимка © Александър Леви / БТА

Централната избирателна комисия(ЦИК) ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Силистра, след като на насрочените консултации в Областната администрация не беше постигнато съгласие между политическите сили.

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с

За председател на комисията бе предложен единствено адвокат Константин Стоилов от ПП ГЕРB. Консенсус бе постигнат и за позицията на един от един заместник-председателите, предложен от Коалиция „БСП за България“. Спор имаше за секретарското място. Свои кандидати издигнаха от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Възраждане и ДПС.

Част от представителите на ПП „Движение за права и свободи“  подписаха протокола с „особено мнение“ относно оформените предложения, а друг представител на партията обяви, че е склонен да бъде отстъпено секретарското място срещу заемане на длъжност на заместник-председател на комисията.

Протоколът от днешното заседание ще бъде изпратен на Централната избирателна комисия в понеделник.

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Добив на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лв. за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общински и

От началото на годината до 15 септември общо 30 са новите случаи на туберколоза и на рецидиви, регистрирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ)- Хасково. Това съобщи специалистът по белодробни заболявания и ръководител на Диагностично-консултативния център към лечебното заведение д-р Пламен Шумаков на брифинг в Регионалната здравна инспекция (РЗИ). 

Той припомни, че седем от случаите бяха открити през първите пет месеца на годината. Медикът посочи, че в момента най-младият пациент на екипа е 17-годишно момиче. 

Д-р Шумаков изнесе актуални данни по повод приключването на третата кампанийна седмица с цел повишаване обществената информираност по отношение на заболяването туберкулоза. Тя е част от Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021 – 2025 г.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.