Начало Сфера Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за председател на Районната избирателна комисия
9857
България

Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за председател на Районната избирателна комисия

В началото на днешните консултации областният управител Драгомир Драганов ги призова за отговорно поведение.„Поведението на политическите субекти днес трябва да зададе тона на една разумна комуникация, която да е в интерес на гражданите, за да не се създава напрежение и да не се предизвиква съмнение в изборния процес.

| 31 Август 2024, 16:08 ч.
Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за председател на Районната избирателна комисия
Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за председател на Районната избирателна комисия
Снимка © БТА

Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия (РИК) заради спор за председателското място. 

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Районната прокуратура в Стара Загора провежда разследване за причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Припомняме, че вчера малко преди 16:00 часа на телефон на спешния телефон 112 е постъпил сигнал за момче, което лежи на земята в близост до спирка на градския транспорт в областния град. На място са се отзовали медицински екип и полицейски служители, като е оказана помощ на пострадалото момче. То е било със съмнение за мозъчно сътресение. Настанено е за лечение в Клиниката по неврохирургия при Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в града. Към момента пострадалият е без опасност за живота.

До момента е установено, че между две непълнолетни момчета на 15 и 16 г., е възникнал спор, при който по-големият от двамата е нанесъл юмручен удар в обла

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Форумът ще се състои на 22-ри и 23 септември в Ню Йорк и е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и правителствени ръководители от цял свят.

Главчев ще участва с изказвания в пленарния дебат на срещата на високо равнище и в интерактивния диалог „Към общо дигитално бъдеще“. В рамките на визитата в САЩ служебният премиер ще се срещне с представители на българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

От пресслужбата на Министерския съвет отбелязват, че идеята за свикване на Срещата на върха и приемането на Пакт за бъдещето е лансирана от Генералния секретар на ООН през 2021 г. и представлява кулминаци

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничест

В началото на днешните консултации областният управител Драгомир Драганов ги призова за отговорно поведение. 

„Поведението на политическите субекти днес трябва да зададе тона на една разумна комуникация, която да е в интерес на гражданите, за да не се създава напрежение и да не се предизвиква съмнение в изборния процес. Проява на истинска политическа отговорност ще бъде синхрона между думи и действия, така че да не се стига до изнервяне на обществеността с излишни и безрезултатни противопоставяния“, каза Драганов. 

Според решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) русенската РИК ще бъде съставена от 13 члена - четирима от ГЕРБ - СДС, по трима от "Продължаваме Промяната - Демократична България" и "Възраждане" и по един от ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ". Представителите на партиите постигнаха съгласие РИК - Русе да има един председател, четирима заместник - председатели, един секретар и седем членове. 

Предложението на ГЕРБ - СДС беше за Стела Стоилова за председател и Миглена Ангелова, Борислав Жечев и Стефан Донев за членове. От "Продължаваме Промяната - Демократична България" предложиха за секретар Иван Дойнов и Стефан Бонев и Бранимир Стефанов за членове.

Адвокат Лиляна Владимирова беше предложението на "Възраждане" за председател. Народният представител от партията Златан Златанов заяви, че все пак биха били склонни да отстъпят на Стоилова от ГЕРБ - СДС председателската позиция, ако Владимирова е секретар. Предложенията за членове на "Възраждане" са Димитър Димитров и Димитър Костадинов. 

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да хвърли от терасата на апартамента си всички налични пари, като обещал, че ще му бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени.

Така мъжът опаковал 34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро и ги хвърлил на улицата. Часове по-късно, когато разбрал, че е измамен, съобщил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на седмицата от ОД на МВР разпространиха съобщение, с което предупредиха, че се активизират опитите за телефонни измами в района. За пореден път от полицията предупредиха, гражданите да не се доверяват на непознати, които им искат

България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17 септември 2024 г. в Ливан и Сирия, съобщиха по-рано и от ДАНС.

Главчев присъства в Министерството на електронното управление, където се състои процедурата по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

От ДПС предложиха Шейнур Еюб за заместник-председател. 

Дългогодишният председател на РИК-Русе Милен Хинкова отново е кандидат за позицията от "БСП за България". От "Има такъв народ" предложиха Ина Райчева - Цонева за заместник - председател. 

Протоколът от днешното заседание ще бъде изпратен в понеделник на Централната избирателна комисия, която ще трябва да вземе решение за състава на РИК-Русе.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Тикер в 22:18 ч.
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в С ...
Начало Сфера
9857
България

Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за председател на Районната избирателна комисия

В началото на днешните консултации областният управител Драгомир Драганов ги призова за отговорно поведение.„Поведението на политическите субекти днес трябва да зададе тона на една разумна комуникация, която да е в интерес на гражданите, за да не се създава напрежение и да не се предизвиква съмнение в изборния процес.

| 31 Август 2024, 16:08 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за председател на Районната избирателна комисия
Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за председател на Районната избирателна комисия
Снимка © БТА

Политическите партии в Русе не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия (РИК) заради спор за председателското място. 

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Районната прокуратура в Стара Загора провежда разследване за причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Припомняме, че вчера малко преди 16:00 часа на телефон на спешния телефон 112 е постъпил сигнал за момче, което лежи на земята в близост до спирка на градския транспорт в областния град. На място са се отзовали медицински екип и полицейски служители, като е оказана помощ на пострадалото момче. То е било със съмнение за мозъчно сътресение. Настанено е за лечение в Клиниката по неврохирургия при Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в града. Към момента пострадалият е без опасност за живота.

До момента е установено, че между две непълнолетни момчета на 15 и 16 г., е възникнал спор, при който по-големият от двамата е нанесъл юмручен удар в обла

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Форумът ще се състои на 22-ри и 23 септември в Ню Йорк и е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и правителствени ръководители от цял свят.

Главчев ще участва с изказвания в пленарния дебат на срещата на високо равнище и в интерактивния диалог „Към общо дигитално бъдеще“. В рамките на визитата в САЩ служебният премиер ще се срещне с представители на българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

От пресслужбата на Министерския съвет отбелязват, че идеята за свикване на Срещата на върха и приемането на Пакт за бъдещето е лансирана от Генералния секретар на ООН през 2021 г. и представлява кулминаци

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничест

В началото на днешните консултации областният управител Драгомир Драганов ги призова за отговорно поведение. 

„Поведението на политическите субекти днес трябва да зададе тона на една разумна комуникация, която да е в интерес на гражданите, за да не се създава напрежение и да не се предизвиква съмнение в изборния процес. Проява на истинска политическа отговорност ще бъде синхрона между думи и действия, така че да не се стига до изнервяне на обществеността с излишни и безрезултатни противопоставяния“, каза Драганов. 

Според решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) русенската РИК ще бъде съставена от 13 члена - четирима от ГЕРБ - СДС, по трима от "Продължаваме Промяната - Демократична България" и "Възраждане" и по един от ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ". Представителите на партиите постигнаха съгласие РИК - Русе да има един председател, четирима заместник - председатели, един секретар и седем членове. 

Предложението на ГЕРБ - СДС беше за Стела Стоилова за председател и Миглена Ангелова, Борислав Жечев и Стефан Донев за членове. От "Продължаваме Промяната - Демократична България" предложиха за секретар Иван Дойнов и Стефан Бонев и Бранимир Стефанов за членове.

Адвокат Лиляна Владимирова беше предложението на "Възраждане" за председател. Народният представител от партията Златан Златанов заяви, че все пак биха били склонни да отстъпят на Стоилова от ГЕРБ - СДС председателската позиция, ако Владимирова е секретар. Предложенията за членове на "Възраждане" са Димитър Димитров и Димитър Костадинов. 

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да хвърли от терасата на апартамента си всички налични пари, като обещал, че ще му бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени.

Така мъжът опаковал 34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро и ги хвърлил на улицата. Часове по-късно, когато разбрал, че е измамен, съобщил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на седмицата от ОД на МВР разпространиха съобщение, с което предупредиха, че се активизират опитите за телефонни измами в района. За пореден път от полицията предупредиха, гражданите да не се доверяват на непознати, които им искат

България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17 септември 2024 г. в Ливан и Сирия, съобщиха по-рано и от ДАНС.

Главчев присъства в Министерството на електронното управление, където се състои процедурата по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

От ДПС предложиха Шейнур Еюб за заместник-председател. 

Дългогодишният председател на РИК-Русе Милен Хинкова отново е кандидат за позицията от "БСП за България". От "Има такъв народ" предложиха Ина Райчева - Цонева за заместник - председател. 

Протоколът от днешното заседание ще бъде изпратен в понеделник на Централната избирателна комисия, която ще трябва да вземе решение за състава на РИК-Русе.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.