Начало Сфера Четири еднодневни разходки подготвят от Природен парк „Врачански Балкан“ през септември
9306
България

Четири еднодневни разходки подготвят от Природен парк „Врачански Балкан“ през септември

От днес стартира туристическата програма на Природен парк (ПП) "Врачански Балкан" за месец септември, информираха от организацията на Фейсбук страницата си. От четирите туристически еднодневни разходки, две са безплатни, а останалите се заплащат от включилите се туристи.В неделя (1 септември) е предвидено посещение на „Каменните гъби” край село Згориград, а след две седмици (15 септември) е прехода до „Люлякова поляна“.

| 01 Септември 2024, 06:30 ч.
Четири еднодневни разходки подготвят от Природен парк „Врачански Балкан“ през септември
Четири еднодневни разходки подготвят от Природен парк „Врачански Балкан“ през септември
Снимка © БТА

От днес стартира туристическата програма на Природен парк (ПП) "Врачански Балкан" за месец септември, информираха от организацията на Фейсбук страницата си. От четирите туристически еднодневни разходки, две са безплатни, а останалите се заплащат от включилите се туристи.

Мотоциклетист на 20 години от Шумен е пострадал тежко при пътно произшествие вчера следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Инцидентът е станал около 13:30 часа на шуменския булевард „Велики Преслав“. Младият мъж загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Сузуки“, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво. 

Той е бил откаран за преглед в шуменската болница, където е било установено, че има фрактура на четири ребра, контузия на бял дроб, фрактура на лопатка на лява ръка, след което е настанен за лечение, с опасност за живота, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на своя уебсайт по-рано днес. От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни п

С парад на бойни знамена и историческа възстановка ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България и годишнина от Горноджумайското въстание. Това казаха на пресконференция в Националния пресклуб в Благоевград председателят на регионален клуб „Традиция“ Васил Багашки и главният секретар Милчо Стоименов. Събитията са организирани съвместно с Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Багашки разказа, че в събота е предвиден парад на реплики на бойни знамена - нещо, което до сега не е правено в такъв мащаб в Благоевград, ще участват над 120 човека от цяла България от 22 различни града. Очаква се да бъдат показани над 20 броя знамена, като започнем от 1876-а до 1919 година, посочи той. Зрителите ще имат възможност да видят знамето на Ботевата чета, знамето на четата на Филип Тотю, доста знамена от Македоно-Одринското опълчение, знамена от Междусъюзническат

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Новите мерки на Българската народна банка (БНБ) за ипотечното кредитиране ще отдалечат във времето мечтите за собствен дом основно на хората с ниски доходи, но като цяло не се очаква да имат съществено отражение върху активността на пазара на недвижими имоти и на кредитирането в България. Това каза в интервю Александър Бочев, председател на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ).

Миналата седмица Управителният съвет на БНБ прие новите мерки, които влизат в сила от 1 октомври, като те предвиждат съотношението между размера на кредита и стойността на обезпечението при отпускане да е в размер не по-висок от 85 на сто; съотношението между размера на текущите плащания във връзка с обслужването на дълга и месечния доход на кредитополучателя при отпускане да е в размер не по-висок от 50 на сто; максималният срок по договора за кредит да не е по-дълъг от

В неделя (1 септември) е предвидено посещение на „Каменните гъби” край село Згориград, а след две седмици (15 септември) е прехода до „Люлякова поляна“. Началният час и сборен пункт и за двата маршрута е 08:30 ч. от Природозащитен център „Натура“. Планираното времетраене е шест – седем часа с предвидена почивка за обяд.

По повод Международният ден на лешоядите (7 септември) ще могат да се наблюдават белоглави и черни лешояди в района на село Долно Озирово. Преходът е до осем километра. Тръгва се събота в 09:00 ч. от центъра на селото. 

По повод Световният ден на туризма (28 септември) се планира седем часов преход и посещение на Развлекателен парк „Леденика“. Началото е в 08:30 ч. със сборен пункт квартал "Бистрец", Враца. 
И двата прехода са безплатни за любителите планинари.

За приятното и безопасно преминаване през маршрутите е осигурен квалифициран планински водач, информират от ПП „Врачански Балкан“. От там уточняват, че преходите не са подходящи за деца под осем години, достъпни са за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

Заплащането на услугата (3 лева за възрастен и 2 лева за дете) се извършва на място при тръгване на групата, като е задължително туристите да са с туристически обувки, дълъг панталон, да имат дъждобран, суха храна и вода.

Тридневен траур е обявен от днес във Въоръжените сили по заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов заради катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофата, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят, добавиха от военното министерство.

По думите на служебния министър Атанас Запрянов пред Българската национална телевизия в петък, е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде разчетена. "За мен като министър на отбраната това е много тежък удар и ние сме съпричастни към мъката на близките на загиналите, и ние скърбим заедно с тях", каза Запрянов.

Пилотите загинаха при подготовка на демонстрационен полет, който трябваше да се проведе п

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и автомобилите преминават без изчакване, . 

Вчера трафикът също беше нормален. И в петък следобед пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По данни, оповестени от гръцката телевизия ЕРТ, през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

„Възраждане“ ще се борят да са първа политическа сила в следващото 51-во Народно събрание (НС), каза в отговор на въпрос лидерът на партията Костадин Костадинов, след като представи пред медии водачите на листи за предстоящия на 27 октомври пореден предсрочен парламентарен вот.

Ако гледаме интереса на българските граждани, можем да разговаряме с всеки, що се отнася до доходи и сигурност, посочи Костадинов и допълни, че разговорите не са безпринципни – това министерство за нас, другото за вас, а политически. Можем да съставим правителство на база на националния интерес, каза Костадинов. Той отчете, че „Възраждане“ имат най-много допирни точки с БСП и „Има такъв народ“. По думите му най-голямото предизвикателство за формацията за предстоящия вот е да убедят българските граждани да излязат да гласуват. Кризата у нас не е политическа, не е

Автомагистрала "Хемус" е отворена, движението е възстановено, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Временна организация на движението беше въведена по-рано днес на 363-ия километър на автомагистрала „Хемус“ след катастрофа между два камиона.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген“ със софийска регистрация се е движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, той е застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го е ударил, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона, съобщиха от полицията.

Както съобщихме, пътни полицаи от Нови пазар са тествали двамата шофьори на товарните автомобили за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. Водачът на камиона „Фолксваген“, на 24 години от Аксаково, е дал положителна на канабис проба. Пробите н

Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“. Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували

Повече информация и записвания на телефон 092/ 66 03 18 или на място в Природозащитен център "Натура“.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:54 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9306
България

Четири еднодневни разходки подготвят от Природен парк „Врачански Балкан“ през септември

От днес стартира туристическата програма на Природен парк (ПП) "Врачански Балкан" за месец септември, информираха от организацията на Фейсбук страницата си. От четирите туристически еднодневни разходки, две са безплатни, а останалите се заплащат от включилите се туристи.В неделя (1 септември) е предвидено посещение на „Каменните гъби” край село Згориград, а след две седмици (15 септември) е прехода до „Люлякова поляна“.

| 01 Септември 2024, 06:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Четири еднодневни разходки подготвят от Природен парк „Врачански Балкан“ през септември
Четири еднодневни разходки подготвят от Природен парк „Врачански Балкан“ през септември
Снимка © БТА

От днес стартира туристическата програма на Природен парк (ПП) "Врачански Балкан" за месец септември, информираха от организацията на Фейсбук страницата си. От четирите туристически еднодневни разходки, две са безплатни, а останалите се заплащат от включилите се туристи.

Мотоциклетист на 20 години от Шумен е пострадал тежко при пътно произшествие вчера следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Инцидентът е станал около 13:30 часа на шуменския булевард „Велики Преслав“. Младият мъж загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Сузуки“, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво. 

Той е бил откаран за преглед в шуменската болница, където е било установено, че има фрактура на четири ребра, контузия на бял дроб, фрактура на лопатка на лява ръка, след което е настанен за лечение, с опасност за живота, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на своя уебсайт по-рано днес. От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни п

С парад на бойни знамена и историческа възстановка ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България и годишнина от Горноджумайското въстание. Това казаха на пресконференция в Националния пресклуб в Благоевград председателят на регионален клуб „Традиция“ Васил Багашки и главният секретар Милчо Стоименов. Събитията са организирани съвместно с Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Багашки разказа, че в събота е предвиден парад на реплики на бойни знамена - нещо, което до сега не е правено в такъв мащаб в Благоевград, ще участват над 120 човека от цяла България от 22 различни града. Очаква се да бъдат показани над 20 броя знамена, като започнем от 1876-а до 1919 година, посочи той. Зрителите ще имат възможност да видят знамето на Ботевата чета, знамето на четата на Филип Тотю, доста знамена от Македоно-Одринското опълчение, знамена от Междусъюзническат

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Новите мерки на Българската народна банка (БНБ) за ипотечното кредитиране ще отдалечат във времето мечтите за собствен дом основно на хората с ниски доходи, но като цяло не се очаква да имат съществено отражение върху активността на пазара на недвижими имоти и на кредитирането в България. Това каза в интервю Александър Бочев, председател на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ).

Миналата седмица Управителният съвет на БНБ прие новите мерки, които влизат в сила от 1 октомври, като те предвиждат съотношението между размера на кредита и стойността на обезпечението при отпускане да е в размер не по-висок от 85 на сто; съотношението между размера на текущите плащания във връзка с обслужването на дълга и месечния доход на кредитополучателя при отпускане да е в размер не по-висок от 50 на сто; максималният срок по договора за кредит да не е по-дълъг от

В неделя (1 септември) е предвидено посещение на „Каменните гъби” край село Згориград, а след две седмици (15 септември) е прехода до „Люлякова поляна“. Началният час и сборен пункт и за двата маршрута е 08:30 ч. от Природозащитен център „Натура“. Планираното времетраене е шест – седем часа с предвидена почивка за обяд.

По повод Международният ден на лешоядите (7 септември) ще могат да се наблюдават белоглави и черни лешояди в района на село Долно Озирово. Преходът е до осем километра. Тръгва се събота в 09:00 ч. от центъра на селото. 

По повод Световният ден на туризма (28 септември) се планира седем часов преход и посещение на Развлекателен парк „Леденика“. Началото е в 08:30 ч. със сборен пункт квартал "Бистрец", Враца. 
И двата прехода са безплатни за любителите планинари.

За приятното и безопасно преминаване през маршрутите е осигурен квалифициран планински водач, информират от ПП „Врачански Балкан“. От там уточняват, че преходите не са подходящи за деца под осем години, достъпни са за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

Заплащането на услугата (3 лева за възрастен и 2 лева за дете) се извършва на място при тръгване на групата, като е задължително туристите да са с туристически обувки, дълъг панталон, да имат дъждобран, суха храна и вода.

Тридневен траур е обявен от днес във Въоръжените сили по заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов заради катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофата, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят, добавиха от военното министерство.

По думите на служебния министър Атанас Запрянов пред Българската национална телевизия в петък, е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде разчетена. "За мен като министър на отбраната това е много тежък удар и ние сме съпричастни към мъката на близките на загиналите, и ние скърбим заедно с тях", каза Запрянов.

Пилотите загинаха при подготовка на демонстрационен полет, който трябваше да се проведе п

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и автомобилите преминават без изчакване, . 

Вчера трафикът също беше нормален. И в петък следобед пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По данни, оповестени от гръцката телевизия ЕРТ, през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

„Възраждане“ ще се борят да са първа политическа сила в следващото 51-во Народно събрание (НС), каза в отговор на въпрос лидерът на партията Костадин Костадинов, след като представи пред медии водачите на листи за предстоящия на 27 октомври пореден предсрочен парламентарен вот.

Ако гледаме интереса на българските граждани, можем да разговаряме с всеки, що се отнася до доходи и сигурност, посочи Костадинов и допълни, че разговорите не са безпринципни – това министерство за нас, другото за вас, а политически. Можем да съставим правителство на база на националния интерес, каза Костадинов. Той отчете, че „Възраждане“ имат най-много допирни точки с БСП и „Има такъв народ“. По думите му най-голямото предизвикателство за формацията за предстоящия вот е да убедят българските граждани да излязат да гласуват. Кризата у нас не е политическа, не е

Автомагистрала "Хемус" е отворена, движението е възстановено, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Временна организация на движението беше въведена по-рано днес на 363-ия километър на автомагистрала „Хемус“ след катастрофа между два камиона.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген“ със софийска регистрация се е движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, той е застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го е ударил, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона, съобщиха от полицията.

Както съобщихме, пътни полицаи от Нови пазар са тествали двамата шофьори на товарните автомобили за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. Водачът на камиона „Фолксваген“, на 24 години от Аксаково, е дал положителна на канабис проба. Пробите н

Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“. Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували

Повече информация и записвания на телефон 092/ 66 03 18 или на място в Природозащитен център "Натура“.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.