Начало Сфера За седем общини в Бургаска област е в сила предупредителен код за значителни валежи
9785
България

За седем общини в Бургаска област е в сила предупредителен код за значителни валежи

Предупредителен код за значителни валежи е в сила за седем общини от област Бургас за днес, сочи справка на интернет страницата на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ).С предупредителен жълт код са общини Бургас, Средец и Камено.

| 01 Септември 2024, 07:00 ч.
За седем общини в Бургаска област е в сила предупредителен код за значителни валежи
За седем общини в Бургаска област е в сила предупредителен код за значителни валежи
Снимка © Тодор Ставрев / БТА (БТ)

Предупредителен код за значителни валежи е в сила за седем общини от област Бургас за днес, сочи справка на интернет страницата на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ). 

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Във Видин се провежда трудова борса, чиято цел е осъществяване на контакти на търсещите работа с работодатели. Това каза Иван Иванов - директор на дирекция „Бюро по труда“ в дунавския град.

Задачата е да бъдат намерени подходящи безработни за обявени от работодателите длъжности и след това да насочим за последващо събеседване и евентуално сключване на трудови договори, допълни Иванов. Подобни инициативи са полезни, защото се осъществява трудово посредничество на терен. Утре, 19 септември, трудова борса ще се проведе и в град Белоградчик, уточни директорът.

На събитието присъстват работодатели от различни сфери - ресторантьорство, производство на облекла, от транспортния сектор, монтаж на дограма и други. 

В плана за дейността на Агенцията по заетостта за 2024 г. е посочено, че провеждането на общи и специализирани трудови борси е сред основни дей

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да заличи регистрацията на коалиция „Има смисъл“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. От коалицията не смятат да обжалват решението, става известно от публикация във Фейсбук на Виктория Василева, представляваща политическата формация.  

В решението на ЦИК се посочва, че след извършена проверка от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията на коалиция „Има смисъл“, се установява, че общият брой коректни записи са по-малко от 2500. При тези данни не са налице изискванията на Изборния кодекс и регистрацията на коалицията, извършена при условие на неприключила процедура, следва да се заличи, според решен

С предупредителен жълт код са общини Бургас, Средец и Камено. Там се очакват количество валежи около 20-35 мм за 24 часа или интензивен валеж  до 30 мм за шест часа. 

С предупредителен оранжев код е община Созопол. Там се очаква количество валеж около 35-65 мм за 24 часа или интензивен валеж над 30 мм за шест часа. 

С най-високата степен на предупреждение – червен код, са общините Царево, Малко Търново и Приморско. Според данните на НИМХ се очакват валежи с количество над 65 мм за 24 часа.

Над по-голямата част от страната днес облачността ще се задържи значителна, в югоизточните райони до обяд ще има валежи от дъжд. Около и след обяд над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната - умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 28°.   

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Под мотото „Първата помощ и спортът“, Столичната организация на Българския Червен кръст ще отбележи Световния ден на първата помощ, съобщиха от Българския Червен кръст (БЧК).

На специални пунктове на Английската поляна в Южния парк от 10:00 до 12:30 ч. своите дейности ще представят доброволците от Българския младежки Червен кръст и Младежкия авариен екип от Доброволния екип за реакция при бедствия, аварии и кризи, Университетския авариен спасителен отряд, Планинската спасителна служба към БЧК, Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и други партньори на БЧК.

Точно в 12:00 ч. всички присъстващи ще се хванат за ръце и ще направят традиционната за този ден жива верига на първата помощ в знак на своята признателност, почит и уважение към всички доброволци и хора, които са били обучени да оказват първа помощ и са п

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Община Кочериново ще отбележи своя 50-годишен юбилей с тържествена програма на 20 и 21 септември, каза кметът Станислав Горов.

Той допълни, че се очаква президентът Румен Радев да присъства на празненствата в съботния ден. Сред поканените гости са областният управител Александър Пандурски и представители на Неврокопска и Софийска митрополии.

По думите на Горов програмата ще бъде богата и разнообразна. В първия ден от празненствата ще участват детски градини, училища и читалищни групи и фолк изпълнители.

Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще се включат с концерт на 21 септември.

И в двата дни празненствата ще започват в 19:00 часа. 

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове, над източните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, на места там - и краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, в западната половина временно ще бъде тихо. Температурите слабо ще се повишат.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време ...
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана. На общ ...
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, ка ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:39 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9785
България

За седем общини в Бургаска област е в сила предупредителен код за значителни валежи

Предупредителен код за значителни валежи е в сила за седем общини от област Бургас за днес, сочи справка на интернет страницата на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ).С предупредителен жълт код са общини Бургас, Средец и Камено.

| 01 Септември 2024, 07:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
За седем общини в Бургаска област е в сила предупредителен код за значителни валежи
За седем общини в Бургаска област е в сила предупредителен код за значителни валежи
Снимка © Тодор Ставрев / БТА (БТ)

Предупредителен код за значителни валежи е в сила за седем общини от област Бургас за днес, сочи справка на интернет страницата на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ). 

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Във Видин се провежда трудова борса, чиято цел е осъществяване на контакти на търсещите работа с работодатели. Това каза Иван Иванов - директор на дирекция „Бюро по труда“ в дунавския град.

Задачата е да бъдат намерени подходящи безработни за обявени от работодателите длъжности и след това да насочим за последващо събеседване и евентуално сключване на трудови договори, допълни Иванов. Подобни инициативи са полезни, защото се осъществява трудово посредничество на терен. Утре, 19 септември, трудова борса ще се проведе и в град Белоградчик, уточни директорът.

На събитието присъстват работодатели от различни сфери - ресторантьорство, производство на облекла, от транспортния сектор, монтаж на дограма и други. 

В плана за дейността на Агенцията по заетостта за 2024 г. е посочено, че провеждането на общи и специализирани трудови борси е сред основни дей

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да заличи регистрацията на коалиция „Има смисъл“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. От коалицията не смятат да обжалват решението, става известно от публикация във Фейсбук на Виктория Василева, представляваща политическата формация.  

В решението на ЦИК се посочва, че след извършена проверка от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията на коалиция „Има смисъл“, се установява, че общият брой коректни записи са по-малко от 2500. При тези данни не са налице изискванията на Изборния кодекс и регистрацията на коалицията, извършена при условие на неприключила процедура, следва да се заличи, според решен

С предупредителен жълт код са общини Бургас, Средец и Камено. Там се очакват количество валежи около 20-35 мм за 24 часа или интензивен валеж  до 30 мм за шест часа. 

С предупредителен оранжев код е община Созопол. Там се очаква количество валеж около 35-65 мм за 24 часа или интензивен валеж над 30 мм за шест часа. 

С най-високата степен на предупреждение – червен код, са общините Царево, Малко Търново и Приморско. Според данните на НИМХ се очакват валежи с количество над 65 мм за 24 часа.

Над по-голямата част от страната днес облачността ще се задържи значителна, в югоизточните райони до обяд ще има валежи от дъжд. Около и след обяд над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната - умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 28°.   

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Под мотото „Първата помощ и спортът“, Столичната организация на Българския Червен кръст ще отбележи Световния ден на първата помощ, съобщиха от Българския Червен кръст (БЧК).

На специални пунктове на Английската поляна в Южния парк от 10:00 до 12:30 ч. своите дейности ще представят доброволците от Българския младежки Червен кръст и Младежкия авариен екип от Доброволния екип за реакция при бедствия, аварии и кризи, Университетския авариен спасителен отряд, Планинската спасителна служба към БЧК, Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и други партньори на БЧК.

Точно в 12:00 ч. всички присъстващи ще се хванат за ръце и ще направят традиционната за този ден жива верига на първата помощ в знак на своята признателност, почит и уважение към всички доброволци и хора, които са били обучени да оказват първа помощ и са п

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Община Кочериново ще отбележи своя 50-годишен юбилей с тържествена програма на 20 и 21 септември, каза кметът Станислав Горов.

Той допълни, че се очаква президентът Румен Радев да присъства на празненствата в съботния ден. Сред поканените гости са областният управител Александър Пандурски и представители на Неврокопска и Софийска митрополии.

По думите на Горов програмата ще бъде богата и разнообразна. В първия ден от празненствата ще участват детски градини, училища и читалищни групи и фолк изпълнители.

Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще се включат с концерт на 21 септември.

И в двата дни празненствата ще започват в 19:00 часа. 

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове, над източните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, на места там - и краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, в западната половина временно ще бъде тихо. Температурите слабо ще се повишат.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.