Начало Сфера За да има успех санаториалното лечение, трябва да има ясно поставени цели, каза доц. д-р Ирен Цочева в Свети Влас
9183
България

За да има успех санаториалното лечение, трябва да има ясно поставени цели, каза доц. д-р Ирен Цочева в Свети Влас

За да има успех санаториалното лечение, трябва да има положителност от поне три седмици и ясно поставени цели, които да са изпълними.Това са намаляване на симптомите, повишаване на функционалния капацитет и подобряване на активностите в ежедневието.

| 01 Септември 2024, 11:43 ч.
За да има успех санаториалното лечение, трябва да има ясно поставени цели, каза доц. д-р Ирен Цочева в Свети Влас
За да има успех санаториалното лечение, трябва да има ясно поставени цели, каза доц. д-р Ирен Цочева в Свети Влас
Снимка © БТА

За да има успех санаториалното лечение, трябва да има положителност от поне три седмици и ясно поставени цели, които да са изпълними. Това са намаляване на симптомите, повишаване на функционалния капацитет и подобряване на активностите в ежедневието. Това каза каза доц. д-р Ирен Цочева, детски пулмолог и ръководител на Клиниката по детски болести към  Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н.И.Пирогов“ по време на форум „Въздух, море и климат - здравни стратегии“ в Свети Влас. Прилагането на тези дейности по време на постоянното наблюдение на детето от 14 до 20 дни се подобряват нивото на контрол на заболяването, качеството на живот и прогнозирането, посочи тя. Ежедневното наблюдение по време на санаториалното лечение води до настройка на индивидуалния терапевтичен план в откриването на индивидуални рискови фактори и съответно оптимизирана диагностика и терапия.

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Граждани, представители на фирми, учебни заведения и различни организации се включиха днес в почистването на Шумен, част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”. 

Служители на общинската администрация, заедно с кмета на областния град проф. Христо Христов и негови заместници, се включиха в инициативата за почистването на зелени зони, пространствата край домове и офиси, обществени и междублокови пространства в Шумен и селата в общината. „Включвам се в инициативата, за да дадем пример на всички шуменци как трябва да се грижат за нашия град, за да го превърнем в едно уютно място“, каза пред репортер кметът проф. Христов. 

В почистването на Шуменското плато, освен служители на Дирекцията на Природен парк (ДПП) „Шуменско плато“, днес се включиха представители на Спортния клуб „Шуменска крепост“, на мест

Служебният министър на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул, Турция, който цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„Вярвам че съществува сериозен потенциал да развием още повече туристообмена между двете страни“, заяви министър Милошев. Той допълни още, че дестинациите на българския зимен туризъм са добре известни в Турция и Банско е в техния обхват, като подчерта, че над 53 000 турски туристи са посетили България в периода 1 декември 2023 - 25 март 2024 г., а през предстоящия зимен сезон съществува потенциал да бъдат много повече.

„Има необходимост от създаването на общ туристически продукт между Турция и България. Страните ни имат интерес от обособяване на общи туристически

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

В стационарната рехабилитация се наблюдава преминаване от долекуване, познато още като възстановително лечение, чиито медицински стандарти са били на по-ниско ниво, към по-качествено терапевтично лечение във високоспециализирани медицински заведения от мултидисциплинарен екип, каза специалистът.

Санаториалното лечение на някои от хроничните респираторни заболявания при децата се пропуска в обучението на студентите и специализантите, посочи д-р Цочева. По думите този вид лечение е възможност за структуриране и разработване на мултидисциплинарна среда, тъй като при децата се наблюдават „мултизаболявания“, които обхващат различни органи и системи в тялото. През този период можем да създадем перспективи за младите хора и техните семейства в медицински, социален, учебен и психологически аспект, каза тя.

Хроничните заболявания на дихателната система са сред най-честите при децата. Трябва да осъзнаем, че заболяването е огромен финансов и психически стрес за цялото семейство, защото нарушават ритъма на живот на всеки член от семейството. Това е сериозен процес, в който трябва да се осъзнае диагнозата, да се приеме и да се търси решение, каза здравният експерт.

Д-р Цочева обърна внимание на пациентите от 12 до 18 години, които изразяват негативизъм към приемането на диагностиката. Важно е по време на санаториалното лечение те да бъдат мотивирани за контрола и личната отговорност за здравето, подчерта тя.

Присъствието на семейството в рехабилитационното лечение играе също важна роля в психическите нагласи на младите пациенти. Специалистът предложи в мултидисциплинарния екип да бъде включен и психолог. По думите вече от 6 месеца в екипа на „Пирогов“ работи психолог, който помага в работата на малките пациенти и техните семейства. Психологическата подкрепа е изключително важна и трябва да се осигури по време на стационарното санаториално лечение.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

Траур е обявен на територията на община Долна Митрополия в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това се посочва в заповед на кмета на общината Поля Цоновска.

Забранени са публичното провеждане на тържества и радостни ритуали. Заповедта е издадена вчера и в нея се уточнява, че дните на траур са от 13 до 15 септември. 

Шокиращо е, двама топ пилоти от базата загинаха за секунди. Първо не исках да повярвам, че това са наши пилоти от базата. Веднага обявихме траур. Оттук нататък ще се съобразим с ритуалите, които ще бъдат подготвени от военното формирование и ще съгласуваме действията си, каза Цоновска. Тя допълни, че по различни поводи се е виждала с майор Димитров. Старши лейтенант Дункин е завършил през 2020 г., а на производството му в чин Цоновска е била заедно с тогав

Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Водачите на автомобилите също са задържани. Те са грузински граждани.

Двата автомобила не са спрели на подаден сигнал със стоп палка на контролно-пропускателния пункт "Пода", след което е започнало полицейско преследване. Задържането е станало на булевард "Тодор Александров" от полицейски екипи.

Мигрантите са се самоопредели като сирийци.

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Двудневният медицински форум е организиран от фондация INSPIRO и се провежда с подкрепата на Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, Община Бургас, Община Несебър и "Диневи груп".

България има успешен път в посока на здравния туризъм, каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, която откри втория ден от форума. Вчера проф. Коста Костов заяви, че в България има малко възможности за модерно развитие на санаториалното лечение.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:27 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9183
България

За да има успех санаториалното лечение, трябва да има ясно поставени цели, каза доц. д-р Ирен Цочева в Свети Влас

За да има успех санаториалното лечение, трябва да има положителност от поне три седмици и ясно поставени цели, които да са изпълними.Това са намаляване на симптомите, повишаване на функционалния капацитет и подобряване на активностите в ежедневието.

| 01 Септември 2024, 11:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
За да има успех санаториалното лечение, трябва да има ясно поставени цели, каза доц. д-р Ирен Цочева в Свети Влас
За да има успех санаториалното лечение, трябва да има ясно поставени цели, каза доц. д-р Ирен Цочева в Свети Влас
Снимка © БТА

За да има успех санаториалното лечение, трябва да има положителност от поне три седмици и ясно поставени цели, които да са изпълними. Това са намаляване на симптомите, повишаване на функционалния капацитет и подобряване на активностите в ежедневието. Това каза каза доц. д-р Ирен Цочева, детски пулмолог и ръководител на Клиниката по детски болести към  Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н.И.Пирогов“ по време на форум „Въздух, море и климат - здравни стратегии“ в Свети Влас. Прилагането на тези дейности по време на постоянното наблюдение на детето от 14 до 20 дни се подобряват нивото на контрол на заболяването, качеството на живот и прогнозирането, посочи тя. Ежедневното наблюдение по време на санаториалното лечение води до настройка на индивидуалния терапевтичен план в откриването на индивидуални рискови фактори и съответно оптимизирана диагностика и терапия.

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Граждани, представители на фирми, учебни заведения и различни организации се включиха днес в почистването на Шумен, част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”. 

Служители на общинската администрация, заедно с кмета на областния град проф. Христо Христов и негови заместници, се включиха в инициативата за почистването на зелени зони, пространствата край домове и офиси, обществени и междублокови пространства в Шумен и селата в общината. „Включвам се в инициативата, за да дадем пример на всички шуменци как трябва да се грижат за нашия град, за да го превърнем в едно уютно място“, каза пред репортер кметът проф. Христов. 

В почистването на Шуменското плато, освен служители на Дирекцията на Природен парк (ДПП) „Шуменско плато“, днес се включиха представители на Спортния клуб „Шуменска крепост“, на мест

Служебният министър на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул, Турция, който цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„Вярвам че съществува сериозен потенциал да развием още повече туристообмена между двете страни“, заяви министър Милошев. Той допълни още, че дестинациите на българския зимен туризъм са добре известни в Турция и Банско е в техния обхват, като подчерта, че над 53 000 турски туристи са посетили България в периода 1 декември 2023 - 25 март 2024 г., а през предстоящия зимен сезон съществува потенциал да бъдат много повече.

„Има необходимост от създаването на общ туристически продукт между Турция и България. Страните ни имат интерес от обособяване на общи туристически

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

В стационарната рехабилитация се наблюдава преминаване от долекуване, познато още като възстановително лечение, чиито медицински стандарти са били на по-ниско ниво, към по-качествено терапевтично лечение във високоспециализирани медицински заведения от мултидисциплинарен екип, каза специалистът.

Санаториалното лечение на някои от хроничните респираторни заболявания при децата се пропуска в обучението на студентите и специализантите, посочи д-р Цочева. По думите този вид лечение е възможност за структуриране и разработване на мултидисциплинарна среда, тъй като при децата се наблюдават „мултизаболявания“, които обхващат различни органи и системи в тялото. През този период можем да създадем перспективи за младите хора и техните семейства в медицински, социален, учебен и психологически аспект, каза тя.

Хроничните заболявания на дихателната система са сред най-честите при децата. Трябва да осъзнаем, че заболяването е огромен финансов и психически стрес за цялото семейство, защото нарушават ритъма на живот на всеки член от семейството. Това е сериозен процес, в който трябва да се осъзнае диагнозата, да се приеме и да се търси решение, каза здравният експерт.

Д-р Цочева обърна внимание на пациентите от 12 до 18 години, които изразяват негативизъм към приемането на диагностиката. Важно е по време на санаториалното лечение те да бъдат мотивирани за контрола и личната отговорност за здравето, подчерта тя.

Присъствието на семейството в рехабилитационното лечение играе също важна роля в психическите нагласи на младите пациенти. Специалистът предложи в мултидисциплинарния екип да бъде включен и психолог. По думите вече от 6 месеца в екипа на „Пирогов“ работи психолог, който помага в работата на малките пациенти и техните семейства. Психологическата подкрепа е изключително важна и трябва да се осигури по време на стационарното санаториално лечение.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

Траур е обявен на територията на община Долна Митрополия в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това се посочва в заповед на кмета на общината Поля Цоновска.

Забранени са публичното провеждане на тържества и радостни ритуали. Заповедта е издадена вчера и в нея се уточнява, че дните на траур са от 13 до 15 септември. 

Шокиращо е, двама топ пилоти от базата загинаха за секунди. Първо не исках да повярвам, че това са наши пилоти от базата. Веднага обявихме траур. Оттук нататък ще се съобразим с ритуалите, които ще бъдат подготвени от военното формирование и ще съгласуваме действията си, каза Цоновска. Тя допълни, че по различни поводи се е виждала с майор Димитров. Старши лейтенант Дункин е завършил през 2020 г., а на производството му в чин Цоновска е била заедно с тогав

Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Водачите на автомобилите също са задържани. Те са грузински граждани.

Двата автомобила не са спрели на подаден сигнал със стоп палка на контролно-пропускателния пункт "Пода", след което е започнало полицейско преследване. Задържането е станало на булевард "Тодор Александров" от полицейски екипи.

Мигрантите са се самоопредели като сирийци.

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Двудневният медицински форум е организиран от фондация INSPIRO и се провежда с подкрепата на Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, Община Бургас, Община Несебър и "Диневи груп".

България има успешен път в посока на здравния туризъм, каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, която откри втория ден от форума. Вчера проф. Коста Костов заяви, че в България има малко възможности за модерно развитие на санаториалното лечение.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.