Начало Местен фокус Два километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе
9375
България

Два километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе е интензивен.Едната част от тировете изчакват да преминат съоръжението в посока към Румъния от кръговото кръстовище при „Дунав мост“ до това в района на Свободна зона Русе, а другите са се подредили по булевард „България“.

| 01 Септември 2024, 12:17 ч.
Два километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе
Два километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе
Снимка © БТА

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе е интензивен. В часовете около обяд се е образувала опашка от камиони от около два километра, .

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 септември. Това съобщиха от пресслужбата на МТСП. По време на срещите ще бъде представена актуална и достоверна информация за нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, както и за болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури, и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са част от предвидените атракции по време на Празника на плодородието в Кюстендил, съобщи на пресконференция кметът Огнян Атанасов.

Той посочи, че ще продължи и благотворителната инициатива, в която доброволци доставят на хора в неравностойно положение свежи и сушени плодове, пресни печива и сокове. По думите му инициатива продължава, след като за първи път такива дарения бяха направени за Празника на черешата. Община Кюстендил подсигурява печивата, а останалите продукти са дарение от местни фирми.

От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията на комисията, разпространена до медиите, е по повод думите на Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „Сиела Норма“ АД, в сутрешния блок на БНТ днес, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите.

От ЦИК припомнят, че в началото на 2023 г. комисията е предоставила на „Печатница на БНБ“ АД пълните изисквания към хартията, предназначена за работа на принтера на СУЕМГ А-4 Модел 517, предоставени от производителя на машините „Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В.“ и от „Сиела Норма“ АД, и е получила уверенията на ръководството на печатницата, че хартията изцяло и напълно отговаря на тях.

По отно

Едната част от тировете изчакват да преминат съоръжението в посока към Румъния от кръговото кръстовище при „Дунав мост“ до това в района на Свободна зона Русе, а другите са се подредили по булевард „България“. Основната част от товарните автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. 

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 1650 камиона. От тях 880 са излезли от България, а 770 са влезли в страната.

Шофьори коментираха , че снощи е имало задръствания заради засиления трафик на леки автомобили.

„Със сигурност се отразява и ремонтът на моста. Снощи обаче заради румънските коли в околовръстното на Русе три часа ми отне, за да вляза в паркинга. После 12 часа чаках там и тук по опашките на граничния пункт още три часа - 18 часа общо. Това е много. Не можем да си направим курсовете за Румъния. Преди правихме по два курса, сега един път седмично, и то много трудно. На връщане пак е така. Чакаме на опашката на околовръстното на Гюргево по 18-20 часа“, каза шофьорът на камион Осман Джемил. 

Движението на коли в посока към Румъния се очаква в следобедните часове отново да е натоварено. От граничния пункт коментираха, че след началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември ситуацията с лекотоварния трафик се очаква да се нормализира.

Полицаи във Видин разследват случай на нападение на автомобил в Брегово, на който са били забити две кирки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Във вторник жена от граничния град е сигнализирала за забити две кирки – на предния капак и на тавана на лек автомобил „Хюндай“, паркиран на улицата пред дома . Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че автомобилът е нает от София от фирма за коли под наем. Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

От дирекцията на полицията във Видин уточниха , че това е първи случай в областта за годината на подобно деяние. 

 

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Над 170 души от област Разград получиха достъп до правна помощ и базисни услуги по проект на Сдружение „Център съзидателно правосъдие“. Реализираните дейности по проекта „Бюро за граждански консултации“ бяха представени на брифинг от изпълнителния директор на сдружението Георги Милков.

Той обясни, че безплатните консултации са били в помощ на хората с ниски доходи и хора от малки населени места, които нямат възможност да заплащат за консултации по различни въпроси. През последните десет месеца екипът по проекта е посетил седем общини в област Разград. Проведени са повече от 20 безплатни приемни за хора от уязвими групи и са организирани седем информационни сесии. В резултат на мобилните приемни са подадени повече от 30 сигнала и са заведени шест съдебни дела в подкрепа на жени, деца, възрастни и хора с увреждания.

По думите на Милков в изпълнение

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение на кандидат-водачите, да приключат работа по-рано от предвидените пет месеца. Това стана известно по време на втората работна среща с представители на автошколите, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС). 

По време на днешните разговори бяха обсъдени обнародваните промени в наредбите за обучението и изпитите на кандидатите за водачи. 

„Уверявам ви, че ще направим всичко възможно системата да е готова преди крайния срок, така че да имаме повече време да проверим нейните възможности и заедно да я тестваме. Ако установим проблеми или пропуски, ще работим за постигането на ефективен и работещ продукт, който да е от полза на бранша и курсистите. След

Припомняме, че на 10 юли т. г. започна основният ремонт на българския участък на 70-годишния Дунав мост при Русе. По тази причина в естакадната част на съоръжението движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на „Гранична полиция“ регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Тер ...
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
"Продължаваме промяната - Дeмократична България" (ПП-ДБ) отново ще предложат възнаграждението за особените представители, предвидени в Закона за адвокатурата, да се определя от съд ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Тикер в 21:32 ч.
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за б ...
Начало Местен фокус
9375
България

Два километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе е интензивен.Едната част от тировете изчакват да преминат съоръжението в посока към Румъния от кръговото кръстовище при „Дунав мост“ до това в района на Свободна зона Русе, а другите са се подредили по булевард „България“.

| 01 Септември 2024, 12:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Два километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе
Два километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе
Снимка © БТА

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе е интензивен. В часовете около обяд се е образувала опашка от камиони от около два километра, .

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 септември. Това съобщиха от пресслужбата на МТСП. По време на срещите ще бъде представена актуална и достоверна информация за нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, както и за болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури, и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са част от предвидените атракции по време на Празника на плодородието в Кюстендил, съобщи на пресконференция кметът Огнян Атанасов.

Той посочи, че ще продължи и благотворителната инициатива, в която доброволци доставят на хора в неравностойно положение свежи и сушени плодове, пресни печива и сокове. По думите му инициатива продължава, след като за първи път такива дарения бяха направени за Празника на черешата. Община Кюстендил подсигурява печивата, а останалите продукти са дарение от местни фирми.

От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията на комисията, разпространена до медиите, е по повод думите на Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „Сиела Норма“ АД, в сутрешния блок на БНТ днес, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите.

От ЦИК припомнят, че в началото на 2023 г. комисията е предоставила на „Печатница на БНБ“ АД пълните изисквания към хартията, предназначена за работа на принтера на СУЕМГ А-4 Модел 517, предоставени от производителя на машините „Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В.“ и от „Сиела Норма“ АД, и е получила уверенията на ръководството на печатницата, че хартията изцяло и напълно отговаря на тях.

По отно

Едната част от тировете изчакват да преминат съоръжението в посока към Румъния от кръговото кръстовище при „Дунав мост“ до това в района на Свободна зона Русе, а другите са се подредили по булевард „България“. Основната част от товарните автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. 

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 1650 камиона. От тях 880 са излезли от България, а 770 са влезли в страната.

Шофьори коментираха , че снощи е имало задръствания заради засиления трафик на леки автомобили.

„Със сигурност се отразява и ремонтът на моста. Снощи обаче заради румънските коли в околовръстното на Русе три часа ми отне, за да вляза в паркинга. После 12 часа чаках там и тук по опашките на граничния пункт още три часа - 18 часа общо. Това е много. Не можем да си направим курсовете за Румъния. Преди правихме по два курса, сега един път седмично, и то много трудно. На връщане пак е така. Чакаме на опашката на околовръстното на Гюргево по 18-20 часа“, каза шофьорът на камион Осман Джемил. 

Движението на коли в посока към Румъния се очаква в следобедните часове отново да е натоварено. От граничния пункт коментираха, че след началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември ситуацията с лекотоварния трафик се очаква да се нормализира.

Полицаи във Видин разследват случай на нападение на автомобил в Брегово, на който са били забити две кирки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Във вторник жена от граничния град е сигнализирала за забити две кирки – на предния капак и на тавана на лек автомобил „Хюндай“, паркиран на улицата пред дома . Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че автомобилът е нает от София от фирма за коли под наем. Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

От дирекцията на полицията във Видин уточниха , че това е първи случай в областта за годината на подобно деяние. 

 

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Над 170 души от област Разград получиха достъп до правна помощ и базисни услуги по проект на Сдружение „Център съзидателно правосъдие“. Реализираните дейности по проекта „Бюро за граждански консултации“ бяха представени на брифинг от изпълнителния директор на сдружението Георги Милков.

Той обясни, че безплатните консултации са били в помощ на хората с ниски доходи и хора от малки населени места, които нямат възможност да заплащат за консултации по различни въпроси. През последните десет месеца екипът по проекта е посетил седем общини в област Разград. Проведени са повече от 20 безплатни приемни за хора от уязвими групи и са организирани седем информационни сесии. В резултат на мобилните приемни са подадени повече от 30 сигнала и са заведени шест съдебни дела в подкрепа на жени, деца, възрастни и хора с увреждания.

По думите на Милков в изпълнение

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение на кандидат-водачите, да приключат работа по-рано от предвидените пет месеца. Това стана известно по време на втората работна среща с представители на автошколите, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС). 

По време на днешните разговори бяха обсъдени обнародваните промени в наредбите за обучението и изпитите на кандидатите за водачи. 

„Уверявам ви, че ще направим всичко възможно системата да е готова преди крайния срок, така че да имаме повече време да проверим нейните възможности и заедно да я тестваме. Ако установим проблеми или пропуски, ще работим за постигането на ефективен и работещ продукт, който да е от полза на бранша и курсистите. След

Припомняме, че на 10 юли т. г. започна основният ремонт на българския участък на 70-годишния Дунав мост при Русе. По тази причина в естакадната част на съоръжението движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на „Гранична полиция“ регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Контекст
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.