Начало Сфера Заради западнонилската треска пръскат с по-ранен график срещу комари в Хасково
9173
България

Заради западнонилската треска пръскат с по-ранен график срещу комари в Хасково

Четвъртата обработка по график през сезона срещу комари в Хасково ще бъде изтеглена със седмица по-рано, съобщиха от пресслужбата на Общинска администрация.Единият от констатираните заболели до момента у нас е именно от Хасковска област.

| 01 Септември 2024, 14:42 ч.
Заради западнонилската треска пръскат с по-ранен график срещу комари в Хасково
Заради западнонилската треска пръскат с по-ранен график срещу комари в Хасково
Снимка © Община Хасково

Четвъртата обработка по график през сезона срещу комари в Хасково ще бъде изтеглена със седмица по-рано, съобщиха от пресслужбата на Общинска администрация.

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на партия „Движение за права и свободи“ срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрацията на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

 Определението не подлежи на обжалване и на отмяна.

Делото бе образувано по жалба на партия ДПС, подадена чрез адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров.

Според съда обаче жалбата е недопустима, тъй като оспорването цели отмяната на акт, изключен от кръга на административните актове, подлежащи на оспорване пред съд.

Вчера върховните магистрати оставиха без разглеждане и други две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия. 

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Промяната в графика се налага заради съобщенията за случаи на западнонилска треска у нас, и зачестилите запитвания на граждани, уточниха от пресслужбата на кмета. 

Единият от констатираните заболели до момента у нас е именно от Хасковска област. Мъжът, който е на 74 години, е оздравял, информира директорът на Регионалната здравна инспекция  (РЗИ) д-р Станимира Тананова. 

С треска той се е заразил в Гърция, където има вила и е пребивавал дългосрочно. Почувствал се е зле и това е било повод да се върне в България, за да потърси медицинска помощ, разказа д-р Тананова. Тя обясни, че пациентът все още се възстановява, но вече в домашни условия.

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

В петък в Министерството на електронното управление ще се теглят номерата на машините за гласуване, които предстои да бъдат удостоверени, съобщи преди началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

По традиция то ще бъде публично, прозрачно, за да покажем нашите намерения да изпълним всичките си задължения, посочи Главчев.

Изпратихме писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което направихме свои предложения, отбеляза премиерът и допълни, че като продължение на това действие в понеделник шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК, където проведоха ползотворни разговори. Засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес, тъй като основният организатор и орган, който провежда изборите е ЦИК, каза Главчев.

Той припомни, че орга

През последните години вече се говори и за електрификация на ретро автомобилите, каза Кристиян Желев, който бе председател на журито на националния конкурс за елегантност на стари коли, който се проведе във Варна. Самият Желев не е почитател на идеята тези машини да бъдат снабдявани с батерии. Единият от аргументите му е, че ретро автомобилите няма как да бъдат обвинявани, че са големи замърсители на въздуха, при положение, че излизат на пътя между три и пет пъти годишно.

Най-старите коли, представени на конкурса във Варна, са две BMW-та, произведени през 1936 и 1938 година. Желев посочи, че автомобилът от 1936 година е на мъж от Поморие. Колата е абсолютно автентична и може да се каже, че е историческа, защото е била притежание на известния български състезател Димитър Соколов, а настоящият собственик я е съхранил изцяло.

У нас вече има официална дефиниция какво е рет

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 05:13 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9173
България

Заради западнонилската треска пръскат с по-ранен график срещу комари в Хасково

Четвъртата обработка по график през сезона срещу комари в Хасково ще бъде изтеглена със седмица по-рано, съобщиха от пресслужбата на Общинска администрация.Единият от констатираните заболели до момента у нас е именно от Хасковска област.

| 01 Септември 2024, 14:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Заради западнонилската треска пръскат с по-ранен график срещу комари в Хасково
Заради западнонилската треска пръскат с по-ранен график срещу комари в Хасково
Снимка © Община Хасково

Четвъртата обработка по график през сезона срещу комари в Хасково ще бъде изтеглена със седмица по-рано, съобщиха от пресслужбата на Общинска администрация.

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на партия „Движение за права и свободи“ срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрацията на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

 Определението не подлежи на обжалване и на отмяна.

Делото бе образувано по жалба на партия ДПС, подадена чрез адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров.

Според съда обаче жалбата е недопустима, тъй като оспорването цели отмяната на акт, изключен от кръга на административните актове, подлежащи на оспорване пред съд.

Вчера върховните магистрати оставиха без разглеждане и други две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия. 

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Промяната в графика се налага заради съобщенията за случаи на западнонилска треска у нас, и зачестилите запитвания на граждани, уточниха от пресслужбата на кмета. 

Единият от констатираните заболели до момента у нас е именно от Хасковска област. Мъжът, който е на 74 години, е оздравял, информира директорът на Регионалната здравна инспекция  (РЗИ) д-р Станимира Тананова. 

С треска той се е заразил в Гърция, където има вила и е пребивавал дългосрочно. Почувствал се е зле и това е било повод да се върне в България, за да потърси медицинска помощ, разказа д-р Тананова. Тя обясни, че пациентът все още се възстановява, но вече в домашни условия.

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

В петък в Министерството на електронното управление ще се теглят номерата на машините за гласуване, които предстои да бъдат удостоверени, съобщи преди началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

По традиция то ще бъде публично, прозрачно, за да покажем нашите намерения да изпълним всичките си задължения, посочи Главчев.

Изпратихме писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което направихме свои предложения, отбеляза премиерът и допълни, че като продължение на това действие в понеделник шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК, където проведоха ползотворни разговори. Засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес, тъй като основният организатор и орган, който провежда изборите е ЦИК, каза Главчев.

Той припомни, че орга

През последните години вече се говори и за електрификация на ретро автомобилите, каза Кристиян Желев, който бе председател на журито на националния конкурс за елегантност на стари коли, който се проведе във Варна. Самият Желев не е почитател на идеята тези машини да бъдат снабдявани с батерии. Единият от аргументите му е, че ретро автомобилите няма как да бъдат обвинявани, че са големи замърсители на въздуха, при положение, че излизат на пътя между три и пет пъти годишно.

Най-старите коли, представени на конкурса във Варна, са две BMW-та, произведени през 1936 и 1938 година. Желев посочи, че автомобилът от 1936 година е на мъж от Поморие. Колата е абсолютно автентична и може да се каже, че е историческа, защото е била притежание на известния български състезател Димитър Соколов, а настоящият собственик я е съхранил изцяло.

У нас вече има официална дефиниция какво е рет

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

"Продължаваме промяната - Демократична България" внесоха промени в Закона за гражданската регистрация, с които ще се улесни издаването на лични карти за десетки хиляди българи, съобщи пресцентърът на формацията.

Над 50 хил. българи нямат постоянен адрес и лична карта, заради което нямат достъп до здравеопазване, образование и работа. С промени в Закона за гражданската регистрация, внесени в Народното събрание тази седмица, ще се даде възможност на гражданите да получат служебен адрес, с който да им се издаде лична карта, заявяват от ПП-ДБ. 

Целта на изготвения законопроект е да създаде възможност за гражданите, които нямат и не могат да представят документи за адресна регистрация (за собственост или за ползване на имота, договор за наем и др.), да заявят адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес, заявяват вносителите. Със законопроекта се въвежда понятието

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.