Начало Сфера Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия
9209
България

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“.На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните пунктове "Видин " , "Кардам",  ``Дуранкулак``, ``Оряхово ", ``Никопол`` и "Русе" на изход за всички автомобили.

| 01 Септември 2024, 18:40 ч.
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“. Данните са към 18:00 часа.  

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните пунктове "Видин " , "Кардам",  ``Дуранкулак``, ``Оряхово ", ``Никопол`` и "Русе" на изход за всички автомобили. Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП ``Русе``, шофьорите могат да се насочат и към граничните пунктове ``Силистра``, ``Кардам``, ``Дуранкулак``, ``Кайнарджа`` и ``Крушари``. Последните два са с работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч. всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е интензивен за изход за леки автомобили  на граничните пунктове ``Кулата`` , ``Илинден``  и ``Маказа``. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП ``Кулата`` и ГКПП ``Маказа`` на румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ``Гранична полиция“ препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП ``Илинден``, като алтернатива на ГКПП ``Кулата``. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП ``Капитан Петко войвода``. През граничните пунктове  "Маказа", ``Златоград“ и "Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът  е интензивен  за леки  автомобили  в двете посоки на ГКПП "Калотина".   На границата с Република Северна Македония  трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП "Гюешево" поради  изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. 

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

На две четения на извънредно заседание парламентът отложи с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битови отпадъци („замърсителят плаща“). Това стана с промени в Закона за местните данъци и такси, внесени от Николай Нанков, Теменужка Петкова и Александър Ненков от ГЕРБ-СДС. При второто гласуване поправките бяха приети анблок със 161 гласа „за“, двама – „против“ и четирима „въздържал се“.

Отменените днес текстове предвиждаха от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

От 1 януари догодина при действащите текстове таксата би поскъпнала между три и десет пъти във всяка българска община, обясни миналата седмица пред медии един от вносителите – Николай Нанко

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация, съобщиха от ведомството.

Документът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация.

Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване. Желаещите могат да се запознаят с проекта на методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване на официалния сайт на министерството. 

До 19 септември т. г. всички заинтересовани страни могат да предоставят становище по методиката в деловодството на министерството или имейл: mail@egov.government

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:19 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9209
България

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“.На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните пунктове "Видин " , "Кардам",  ``Дуранкулак``, ``Оряхово ", ``Никопол`` и "Русе" на изход за всички автомобили.

| 01 Септември 2024, 18:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“. Данните са към 18:00 часа.  

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните пунктове "Видин " , "Кардам",  ``Дуранкулак``, ``Оряхово ", ``Никопол`` и "Русе" на изход за всички автомобили. Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП ``Русе``, шофьорите могат да се насочат и към граничните пунктове ``Силистра``, ``Кардам``, ``Дуранкулак``, ``Кайнарджа`` и ``Крушари``. Последните два са с работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч. всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е интензивен за изход за леки автомобили  на граничните пунктове ``Кулата`` , ``Илинден``  и ``Маказа``. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП ``Кулата`` и ГКПП ``Маказа`` на румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ``Гранична полиция“ препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП ``Илинден``, като алтернатива на ГКПП ``Кулата``. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП ``Капитан Петко войвода``. През граничните пунктове  "Маказа", ``Златоград“ и "Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът  е интензивен  за леки  автомобили  в двете посоки на ГКПП "Калотина".   На границата с Република Северна Македония  трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП "Гюешево" поради  изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. 

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

На две четения на извънредно заседание парламентът отложи с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битови отпадъци („замърсителят плаща“). Това стана с промени в Закона за местните данъци и такси, внесени от Николай Нанков, Теменужка Петкова и Александър Ненков от ГЕРБ-СДС. При второто гласуване поправките бяха приети анблок със 161 гласа „за“, двама – „против“ и четирима „въздържал се“.

Отменените днес текстове предвиждаха от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

От 1 януари догодина при действащите текстове таксата би поскъпнала между три и десет пъти във всяка българска община, обясни миналата седмица пред медии един от вносителите – Николай Нанко

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация, съобщиха от ведомството.

Документът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация.

Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване. Желаещите могат да се запознаят с проекта на методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване на официалния сайт на министерството. 

До 19 септември т. г. всички заинтересовани страни могат да предоставят становище по методиката в деловодството на министерството или имейл: mail@egov.government

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.