Начало Сфера За седмица полицейска акция е установила 1043 нарушения на пътния закон в област Стара Загора
7498
България

За седмица полицейска акция е установила 1043 нарушения на пътния закон в област Стара Загора

Общо 1043 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в област Стара Загора за седмица в рамките на специализирана полицейска операция.Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. За тях са съставени 853 фиша и 190 акта. Акцията се е състояла в периода от 26 август до 1 септември, а акцент е недопускането на управление на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни.

| 02 Септември 2024, 15:34 ч.
За седмица полицейска акция е установила 1043 нарушения на пътния закон в област Стара Загора
За седмица полицейска акция е установила 1043 нарушения на пътния закон в област Стара Загора
Снимка © DFA

Общо 1043 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в област Стара Загора за седмица в рамките на специализирана полицейска операция. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. За тях са съставени 853 фиша и 190 акта. Акцията се е състояла в периода от 26 август до 1 септември, а акцент е недопускането на управление на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни. 

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Хората с атопичен дерматит могат да определят тежестта на заболяването с нов „Атопиметър“ – онлайн инструмент, определящ влиянието на болестта върху ежедневието на пациента. Това обяви Елена Папунджиева в началото на среща с експерти по повод Световния ден за информираност за атопичен дерматит.

Атопиметърът е достъпен на Портал на пациента и позволява на пациентите в реално време да получат персонализиран отчет с резултатите си. QR код за новия онлайн инструмент е представен на постерни табла в над 36 метростанции.

В Световния ден Папунджиева обяви, че близо 200 хиляди възрастни и 400 хиляди деца в България живеят с атопичен дерматит и имат нужда от ежедневна грижа и подкрепа, за да се контролира състоянието им. В срещата участваха водещи специалисти – д-р Катя Захариева, д-р Нейко Нейков и доц. Жана Казанджиева.  

В мащабно проучване

Общо 6811 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистени в рамките на 12-ото издание на „Да изчистим България заедно“. Това е пореден нов рекорд, като за миналата година броят на изчистените зони е бил 6092, съобщават от Би Ти Ви.

По думите им възстановените и облагородени пространства тази година са 175.

В 12-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ са се включили 699 детски градини и учебни заведения от цялата страна. Техният брой е с 100 повече от предходното издание, като през 2023 г. общият им брой бе 596, а през 2022 г. – 575, отбелязват от Би Ти Ви. 

„Тази кампания отдавна се превърна в нещо много по-голямо от ежегодна инициатива – тя е символ на сплотеност, грижа и надежда за по-чиста България. Заедно, с постоянство и личен пример, можем да продължим да променяме света около нас и да ост

Доброволци в област Разград събраха 41,68 тона отпадъци рамките на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от областната администрация в града. В рамките на 12-ото издание на националната доброволческа инициатива се включи и Областна администрация - Разград. Екипът на администрацията организира в петък в късния следобед почистване в местността Пчелина, в района около втория язовир. В инициативата участва и ръководството – областният управител Владимир Димитров и двамата заместник областни управители Надя Йорданова и Назиф Зюлкяр, така и голяма част от областната администрация, добавиха от институцията. 

В чистенето участват и  големите предприятия в Разград. Днес в цялата област Разград чистиха близо 1500 доброволци, като до 14:30 часа бяха събрани и депонирани 41,68 тона отпадъци, посочиха от областната администрация.

Тази г

В рамките на полицейската операция са били проверени 2707 моторни превозни средства и 5388 лица. Установени са общо тринадесет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като от тях седем водачи са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, а шестима са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират седем водачи, а петима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. 

Установени са петима неправоспособни водачи, както и 1046 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 197 проверки, установени са 73 нарушения.

Припомняме, че данните от предишната едноседмична специализирана операция на ОД на МВР в Стара Загора бяха оповестени на 26 август. За седмицата от 19 юли до 25 август са били установени 1281 нарушения на Закона за движение по пътищата. За тях са били съставени съставени са 1041 фиша и 240 акта за установени административни нарушения. 

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:14 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
7498
България

За седмица полицейска акция е установила 1043 нарушения на пътния закон в област Стара Загора

Общо 1043 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в област Стара Загора за седмица в рамките на специализирана полицейска операция.Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. За тях са съставени 853 фиша и 190 акта. Акцията се е състояла в периода от 26 август до 1 септември, а акцент е недопускането на управление на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни.

| 02 Септември 2024, 15:34 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
За седмица полицейска акция е установила 1043 нарушения на пътния закон в област Стара Загора
За седмица полицейска акция е установила 1043 нарушения на пътния закон в област Стара Загора
Снимка © DFA

Общо 1043 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в област Стара Загора за седмица в рамките на специализирана полицейска операция. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. За тях са съставени 853 фиша и 190 акта. Акцията се е състояла в периода от 26 август до 1 септември, а акцент е недопускането на управление на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни. 

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Хората с атопичен дерматит могат да определят тежестта на заболяването с нов „Атопиметър“ – онлайн инструмент, определящ влиянието на болестта върху ежедневието на пациента. Това обяви Елена Папунджиева в началото на среща с експерти по повод Световния ден за информираност за атопичен дерматит.

Атопиметърът е достъпен на Портал на пациента и позволява на пациентите в реално време да получат персонализиран отчет с резултатите си. QR код за новия онлайн инструмент е представен на постерни табла в над 36 метростанции.

В Световния ден Папунджиева обяви, че близо 200 хиляди възрастни и 400 хиляди деца в България живеят с атопичен дерматит и имат нужда от ежедневна грижа и подкрепа, за да се контролира състоянието им. В срещата участваха водещи специалисти – д-р Катя Захариева, д-р Нейко Нейков и доц. Жана Казанджиева.  

В мащабно проучване

Общо 6811 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистени в рамките на 12-ото издание на „Да изчистим България заедно“. Това е пореден нов рекорд, като за миналата година броят на изчистените зони е бил 6092, съобщават от Би Ти Ви.

По думите им възстановените и облагородени пространства тази година са 175.

В 12-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ са се включили 699 детски градини и учебни заведения от цялата страна. Техният брой е с 100 повече от предходното издание, като през 2023 г. общият им брой бе 596, а през 2022 г. – 575, отбелязват от Би Ти Ви. 

„Тази кампания отдавна се превърна в нещо много по-голямо от ежегодна инициатива – тя е символ на сплотеност, грижа и надежда за по-чиста България. Заедно, с постоянство и личен пример, можем да продължим да променяме света около нас и да ост

Доброволци в област Разград събраха 41,68 тона отпадъци рамките на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от областната администрация в града. В рамките на 12-ото издание на националната доброволческа инициатива се включи и Областна администрация - Разград. Екипът на администрацията организира в петък в късния следобед почистване в местността Пчелина, в района около втория язовир. В инициативата участва и ръководството – областният управител Владимир Димитров и двамата заместник областни управители Надя Йорданова и Назиф Зюлкяр, така и голяма част от областната администрация, добавиха от институцията. 

В чистенето участват и  големите предприятия в Разград. Днес в цялата област Разград чистиха близо 1500 доброволци, като до 14:30 часа бяха събрани и депонирани 41,68 тона отпадъци, посочиха от областната администрация.

Тази г

В рамките на полицейската операция са били проверени 2707 моторни превозни средства и 5388 лица. Установени са общо тринадесет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като от тях седем водачи са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, а шестима са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират седем водачи, а петима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. 

Установени са петима неправоспособни водачи, както и 1046 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 197 проверки, установени са 73 нарушения.

Припомняме, че данните от предишната едноседмична специализирана операция на ОД на МВР в Стара Загора бяха оповестени на 26 август. За седмицата от 19 юли до 25 август са били установени 1281 нарушения на Закона за движение по пътищата. За тях са били съставени съставени са 1041 фиша и 240 акта за установени административни нарушения. 

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.