Начало Контекст От днес започва набирането на млади висшисти без опит за започване на професионална кариера, съобщават от Агенция по заетостта
7424
България

От днес започва набирането на млади висшисти без опит за започване на професионална кариера, съобщават от Агенция по заетостта

От днес до 26 септември Агенцията по заетостта (АЗ) ще набира заявки от областни и общински администрации за разкриване на работни места за млади висшисти по Националната програма „Старт на кариерата“.Това се посочва на официалния сайт на ведомството.

| 02 Септември 2024, 15:23 ч.
От днес започва набирането на млади висшисти без опит за започване на професионална кариера, съобщават от Агенция по заетостта
От днес започва набирането на млади висшисти без опит за започване на професионална кариера, съобщават от Агенция по заетостта
Снимка © DFA

От днес до 26 септември Агенцията по заетостта (АЗ) ще набира заявки от областни и общински администрации за разкриване на работни места за млади висшисти по Националната програма „Старт на кариерата“. Това се посочва на официалния сайт на ведомството. Програмата е част от Националния план за действие по заетостта на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Тя дава възможност на младежи с висше образование до 29 г. без професионален опит да кандидатстват за работни места в областните и общинските администрации в цяла България, информират от АЗ.

От „Възраждане“ не очакват законопроекта им, с който се дава правна възможност за поставяне на автомати за продажба на лекарства в населени места с недостиг на аптеки, да бъде разгледан на второ четене в пленарна зала. Това коментира в парламента Цончо Ганев, член на парламентарната група на „Възраждане“. Той припомни, че според предлаганите текстове решението къде да се поставят автоматите за лекарства зависи от Министерството на здравеопазването и няма да засегне бизнеса на фармацевтите. Със становища срещу предлаганите промени вече реагираха от Инициативния комитет на магистър-фармацевтите в България, както и от Българския фармацевтичен съюз. 

Цончо Ганев защити законопроекта. Той бе категоричен, че подобни вендинг автомати за продажба на лекарства има в цяла Западна Европа и положението в селата в България е „пълен геноцид“. Говорим

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

В рамките на 12 месеца желаещите ще могат да натрупат първия си трудов стаж, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие. За да участват в програмата, кандидатите трябва да са на възраст до 30 ненавършени години до 27 септември 2024 г. включително. Те трябва да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за конкретното работно място. Задължително условие е младежите да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа лица, и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование, уточняват от АЗ.

Преди да кандидатстват, нека младежите да се запознаят с пълния списък на обявените работни места по процедурата, който е публикуван на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката Национална програма „Старт на кариерата“. Там те могат да се информират и за реда, условията и необходимите документи за включване в програмата, съветват още от ведомството.  Документи за участие могат да бъдат подадени и по електронен път чрез формуляр. Младежите могат да намерят информация за програма „Старт на кариерата“ и на информационните табла във всички бюра по труда в страната, където ще получат консултации и съдействие за кандидатстване.

Забелязваме добра тенденция при броя регистрирани безработни младежки до 29 г. Ако в началото на годината те са били около 19 000, то през юни са около 17 000, каза заместник изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Габриела Горанова-Димчева в интервю през юли. Тя призова неработещите младежи да потърсят услугите на ведомството, за да успеят да намерят както подходяща работа, така и да повишат компетентностите си. 

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регулярна среща във връзка организацията на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

На срещата е станало ясно, че продължават срещите на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов с областните управители по региони, като предстоят разговори във Велико Търново и Варна. В петък публично ще бъдат изтеглени номерата на машините, които ще минат удостоверяване на типа на техническите устройства на машинното гласуване. По график вървят и дейностите за осигуряване на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна твърдия ангажимент на минис

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Творческа седянка за изработка на цветя от вълна с техниката „филц с игла“ ще бъде организирана на 22 септември в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Торонто, Канада. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ инициаторът и ръководител на творческата работилница Ваня Попова. 

„На 22 септември в 13:00 ч. местно време ще бъде организирана поредната наша творческа седянка, по време на която ще презентирам техниката за изработка на цветя от вълна“, сподели Ваня Попова. 

От споделената информация става ясно още, че всички необходими материали и инструменти за работа с филц ще бъдат осигурени, а който желае, може да занесе „нещо за хапване и обща почерпка“. 

„Всеки е добре дошъл да си измайстори сам аксесоар за коса, брошка за дреха, гривна или обеци

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал То ...
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на се ...
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на М ...
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на ВАС по казуса с Андрей Гюров
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на Върховния административен (ВАС) съд по казуса с предсрочно освободения подуправител на Българската народна ба ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Тикер в 20:54 ч.
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), коя ...
Начало Контекст
7424
България

От днес започва набирането на млади висшисти без опит за започване на професионална кариера, съобщават от Агенция по заетостта

От днес до 26 септември Агенцията по заетостта (АЗ) ще набира заявки от областни и общински администрации за разкриване на работни места за млади висшисти по Националната програма „Старт на кариерата“.Това се посочва на официалния сайт на ведомството.

| 02 Септември 2024, 15:23 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От днес започва набирането на млади висшисти без опит за започване на професионална кариера, съобщават от Агенция по заетостта
От днес започва набирането на млади висшисти без опит за започване на професионална кариера, съобщават от Агенция по заетостта
Снимка © DFA

От днес до 26 септември Агенцията по заетостта (АЗ) ще набира заявки от областни и общински администрации за разкриване на работни места за млади висшисти по Националната програма „Старт на кариерата“. Това се посочва на официалния сайт на ведомството. Програмата е част от Националния план за действие по заетостта на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Тя дава възможност на младежи с висше образование до 29 г. без професионален опит да кандидатстват за работни места в областните и общинските администрации в цяла България, информират от АЗ.

От „Възраждане“ не очакват законопроекта им, с който се дава правна възможност за поставяне на автомати за продажба на лекарства в населени места с недостиг на аптеки, да бъде разгледан на второ четене в пленарна зала. Това коментира в парламента Цончо Ганев, член на парламентарната група на „Възраждане“. Той припомни, че според предлаганите текстове решението къде да се поставят автоматите за лекарства зависи от Министерството на здравеопазването и няма да засегне бизнеса на фармацевтите. Със становища срещу предлаганите промени вече реагираха от Инициативния комитет на магистър-фармацевтите в България, както и от Българския фармацевтичен съюз. 

Цончо Ганев защити законопроекта. Той бе категоричен, че подобни вендинг автомати за продажба на лекарства има в цяла Западна Европа и положението в селата в България е „пълен геноцид“. Говорим

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

В рамките на 12 месеца желаещите ще могат да натрупат първия си трудов стаж, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие. За да участват в програмата, кандидатите трябва да са на възраст до 30 ненавършени години до 27 септември 2024 г. включително. Те трябва да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за конкретното работно място. Задължително условие е младежите да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа лица, и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование, уточняват от АЗ.

Преди да кандидатстват, нека младежите да се запознаят с пълния списък на обявените работни места по процедурата, който е публикуван на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката Национална програма „Старт на кариерата“. Там те могат да се информират и за реда, условията и необходимите документи за включване в програмата, съветват още от ведомството.  Документи за участие могат да бъдат подадени и по електронен път чрез формуляр. Младежите могат да намерят информация за програма „Старт на кариерата“ и на информационните табла във всички бюра по труда в страната, където ще получат консултации и съдействие за кандидатстване.

Забелязваме добра тенденция при броя регистрирани безработни младежки до 29 г. Ако в началото на годината те са били около 19 000, то през юни са около 17 000, каза заместник изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Габриела Горанова-Димчева в интервю през юли. Тя призова неработещите младежи да потърсят услугите на ведомството, за да успеят да намерят както подходяща работа, така и да повишат компетентностите си. 

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регулярна среща във връзка организацията на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

На срещата е станало ясно, че продължават срещите на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов с областните управители по региони, като предстоят разговори във Велико Търново и Варна. В петък публично ще бъдат изтеглени номерата на машините, които ще минат удостоверяване на типа на техническите устройства на машинното гласуване. По график вървят и дейностите за осигуряване на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна твърдия ангажимент на минис

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Творческа седянка за изработка на цветя от вълна с техниката „филц с игла“ ще бъде организирана на 22 септември в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Торонто, Канада. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ инициаторът и ръководител на творческата работилница Ваня Попова. 

„На 22 септември в 13:00 ч. местно време ще бъде организирана поредната наша творческа седянка, по време на която ще презентирам техниката за изработка на цветя от вълна“, сподели Ваня Попова. 

От споделената информация става ясно още, че всички необходими материали и инструменти за работа с филц ще бъдат осигурени, а който желае, може да занесе „нещо за хапване и обща почерпка“. 

„Всеки е добре дошъл да си измайстори сам аксесоар за коса, брошка за дреха, гривна или обеци

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на ВАС по казуса с Андрей Гюров
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Контекст
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Контекст
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.