Начало Сфера Проблем с доставките на инсулините и на антибиотиците на суспензии и гранули е установила РЗИ в Ловеч при проверка на 10 процента от аптеките в областта
7212
България

Проблем с доставките на инсулините и на антибиотиците на суспензии и гранули е установила РЗИ в Ловеч при проверка на 10 процента от аптеките в областта

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч са извършили проверки на 10% от аптеките относно доставките на някои лекарствени продукти.Те са разпоредени с писмо на Министерство на здравеопазването за лекарствени продукти, класифицирани в следните групи: „Инсулини и аналози“; “Понижаващи кръвната захар лекарства с изключение на инсулини“; „Антиинфекциозни лекарствени продукти за системна употреба“.

| 02 Септември 2024, 15:04 ч.
Проблем с доставките на инсулините и на антибиотиците на суспензии и гранули е установила РЗИ в Ловеч при проверка на 10 процента от аптеките в областта
Проблем с доставките на инсулините и на антибиотиците на суспензии и гранули е установила РЗИ в Ловеч при проверка на 10 процента от аптеките в областта
Снимка © БТА

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч са извършили проверки на 10% от аптеките относно доставките на някои лекарствени продукти. Те са разпоредени с писмо на Министерство на здравеопазването за лекарствени продукти, класифицирани в следните групи: „Инсулини и аналози“; “Понижаващи кръвната захар лекарства с изключение на инсулини“; „Антиинфекциозни лекарствени продукти за системна употреба“. Това съобщи Маруся Върбанчева от РЗИ.

Мъж (32 г.) от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора. Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покрива на новострояща се масивна къща, разположена под магазин "Лидл".

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната, . Към момента няма колона от автомобили, които да изчакват да преминат границата. 

Вчера трафикът на граничния пункт беше спокоен. В петък следобяд, пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По гръцки данни през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

 

 

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители, „Против“ – шестима. Двама дадоха вот „Въздържал се“.

Законопроектът е внесен от Костадин Костадинов от „Въздраждане“ и група народни представители. 

(следва)

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Проверени са три аптеки в Ловеч и две в Троян. 

От групата на инсулините са констатирани откази от складовете на търговците на едро, нерегулярни доставки от складовете на едро, забавени доставки и доставени по-малки количества от заявените.

От групата на понижаващите кръвната захар лекарства не са установени проблеми с доставките от складовете на едро.

От групата на антиинфекциозните лекарствени продукти за системна употреба - антибиотици на суспензии и гранули, които се прилагат на деца, са констатирани откази от складовете на търговците на едро, нерегулярни доставки и доставени по-малки количества от заявените.

Припомняме, че срокът за забрана за износ на инсулин и някои антибиотици се бе удължен до 19 септември със заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парламентарните избори на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров ще води листата в т.нар. лидерски 25 МИР-София, а председателят на Младежкото обединение на БСП Габриел Вълков е начело в 23 МИР-София.

Заместник-председателят на 50-ото Народно събрание Драгомир Стойнев води две листи - в Разград и в Стара Загора, а председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов - във Варна. 

Водачите на листите на КП „БСП-Обединена Левица” са както следва:

1 МИР Благоевград – Кирил Добрев;
2 МИР Бургас – Петър Кънев;
3 МИР Варна – Борислав Гуцанов;
4 МИР Велико

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Тикер в 20:25 ч.
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще ...
Начало Сфера
7212
България

Проблем с доставките на инсулините и на антибиотиците на суспензии и гранули е установила РЗИ в Ловеч при проверка на 10 процента от аптеките в областта

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч са извършили проверки на 10% от аптеките относно доставките на някои лекарствени продукти.Те са разпоредени с писмо на Министерство на здравеопазването за лекарствени продукти, класифицирани в следните групи: „Инсулини и аналози“; “Понижаващи кръвната захар лекарства с изключение на инсулини“; „Антиинфекциозни лекарствени продукти за системна употреба“.

| 02 Септември 2024, 15:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Проблем с доставките на инсулините и на антибиотиците на суспензии и гранули е установила РЗИ в Ловеч при проверка на 10 процента от аптеките в областта
Проблем с доставките на инсулините и на антибиотиците на суспензии и гранули е установила РЗИ в Ловеч при проверка на 10 процента от аптеките в областта
Снимка © БТА

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч са извършили проверки на 10% от аптеките относно доставките на някои лекарствени продукти. Те са разпоредени с писмо на Министерство на здравеопазването за лекарствени продукти, класифицирани в следните групи: „Инсулини и аналози“; “Понижаващи кръвната захар лекарства с изключение на инсулини“; „Антиинфекциозни лекарствени продукти за системна употреба“. Това съобщи Маруся Върбанчева от РЗИ.

Мъж (32 г.) от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора. Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покрива на новострояща се масивна къща, разположена под магазин "Лидл".

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната, . Към момента няма колона от автомобили, които да изчакват да преминат границата. 

Вчера трафикът на граничния пункт беше спокоен. В петък следобяд, пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По гръцки данни през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

 

 

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители, „Против“ – шестима. Двама дадоха вот „Въздържал се“.

Законопроектът е внесен от Костадин Костадинов от „Въздраждане“ и група народни представители. 

(следва)

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Проверени са три аптеки в Ловеч и две в Троян. 

От групата на инсулините са констатирани откази от складовете на търговците на едро, нерегулярни доставки от складовете на едро, забавени доставки и доставени по-малки количества от заявените.

От групата на понижаващите кръвната захар лекарства не са установени проблеми с доставките от складовете на едро.

От групата на антиинфекциозните лекарствени продукти за системна употреба - антибиотици на суспензии и гранули, които се прилагат на деца, са констатирани откази от складовете на търговците на едро, нерегулярни доставки и доставени по-малки количества от заявените.

Припомняме, че срокът за забрана за износ на инсулин и някои антибиотици се бе удължен до 19 септември със заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парламентарните избори на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров ще води листата в т.нар. лидерски 25 МИР-София, а председателят на Младежкото обединение на БСП Габриел Вълков е начело в 23 МИР-София.

Заместник-председателят на 50-ото Народно събрание Драгомир Стойнев води две листи - в Разград и в Стара Загора, а председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов - във Варна. 

Водачите на листите на КП „БСП-Обединена Левица” са както следва:

1 МИР Благоевград – Кирил Добрев;
2 МИР Бургас – Петър Кънев;
3 МИР Варна – Борислав Гуцанов;
4 МИР Велико

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Контекст
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Контекст
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Местен фокус
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.