Начало Сфера Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от парламента решения, каза Атанас Запрянов пред посланика на Украйна
8072
България

Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от парламента решения, каза Атанас Запрянов пред посланика на Украйна

Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от Народното събрание решения.Това потвърди служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пред извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

| 02 Септември 2024, 17:12 ч.
Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от парламента решения, каза Атанас Запрянов пред посланика на Украйна
Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от парламента решения, каза Атанас Запрянов пред посланика на Украйна
Снимка © Христо Касабов / БТА

Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от Народното събрание решения. Това потвърди служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пред извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница. Запрянов проведе среща с Илашчук днес.

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на страницата си във Фейсбук. Това стана след среща, организирана от председателя на ДПС Джевдет Чакъров днес в София, на която беше обсъдена актуалната политическа обстановка в партията и в страната.

„Ние учредителите и строителите на структурите на Движението за права и свободи, подтикнати от ситуацията в нашата партия и в страната, изразяваме своето притеснение от завладяната държава. Споделяме тревогата на обществото от дейността на правораздавателните органи и намесата им в политическия живот“, се казва в декларацията.

Според подкрепилите документа, гражданите губят доверието си към политическата система и държавните институции, за което способствала и пасивността на останалите пол

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално развитие (КСУ) „Вижън“ и от Защитеното жилище в село Лиляк, съобщиха от ръководството на институцията.

От Комплекса информират, че творческият базар на Трудотерапевтично ателие "Лавандула" с ръководител Лидия Гюрова печели първо място. Емран Мемишев и изпълнението на песента „Девушка“, заедно с танцовата формация на КСУ и танцът "Гошко хубавеца" с ръководител Нермин Раимова носят златни медали.

От екипа на комплекса допълват, че Юлия Панайотова, с изпълнението си на "Имала Марияна“, Светла с нежното изпълнение на "Лаленце се люлее" и артистичният рецитал на Исус, който представи стихове на Петя Дубарова, радваха със сребърни медали, под ръководството на колегите от ком

Тема на разговора бе и проведената преди дни среща на министрите на отбраната на страните членки на Европейския съюз, както и предстоящото заседание на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Отбранителната готовност на Европейския съюз и военната подкрепа на Съюза за Украйна бяха във фокуса на неформалната среща на министрите на отбраната, съобщи МО след срещата в Брюксел. 

Посланик Олеся Илашчук благодари за оказаната помощ и подчерта нейното важно значение за Украйна. В разговора днес участваха директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Любомир Монов и генерал-майор Здравко Пехливанов, директор на Щаба на отбраната.

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата.

Според предложението цените на административни услуги по електронен път ще бъдат намалени с десет процента, като същите няма да надвишават 20 лева. 

По време на общественото обсъждане директорът на Международния младежки център (ММЦ) Радостина Раданова внесе предложение, с което бе подложено на обсъждане и изменението на Наредба №2 във връзка с определянето на цените за наемане и настаняване на външни ползватели на центъра. 

Така за предоставяне на нощувки настаняването в двойна стая ще струва 80 лв., а единичното 50 лв. Фиксирани са и такси за наемане и на озвучителна техника, възлизаща на 60 лв. (за 60 мин.). ММЦ предлага използването и на допълнителни услуги и приспособления, сред които шатра, маса за кетъринг, стативи за изложби, лапто

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Тикер в 20:25 ч.
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще ...
Начало Сфера
8072
България

Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от парламента решения, каза Атанас Запрянов пред посланика на Украйна

Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от Народното събрание решения.Това потвърди служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пред извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

| 02 Септември 2024, 17:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от парламента решения, каза Атанас Запрянов пред посланика на Украйна
Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от парламента решения, каза Атанас Запрянов пред посланика на Украйна
Снимка © Христо Касабов / БТА

Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от Народното събрание решения. Това потвърди служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пред извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница. Запрянов проведе среща с Илашчук днес.

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на страницата си във Фейсбук. Това стана след среща, организирана от председателя на ДПС Джевдет Чакъров днес в София, на която беше обсъдена актуалната политическа обстановка в партията и в страната.

„Ние учредителите и строителите на структурите на Движението за права и свободи, подтикнати от ситуацията в нашата партия и в страната, изразяваме своето притеснение от завладяната държава. Споделяме тревогата на обществото от дейността на правораздавателните органи и намесата им в политическия живот“, се казва в декларацията.

Според подкрепилите документа, гражданите губят доверието си към политическата система и държавните институции, за което способствала и пасивността на останалите пол

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално развитие (КСУ) „Вижън“ и от Защитеното жилище в село Лиляк, съобщиха от ръководството на институцията.

От Комплекса информират, че творческият базар на Трудотерапевтично ателие "Лавандула" с ръководител Лидия Гюрова печели първо място. Емран Мемишев и изпълнението на песента „Девушка“, заедно с танцовата формация на КСУ и танцът "Гошко хубавеца" с ръководител Нермин Раимова носят златни медали.

От екипа на комплекса допълват, че Юлия Панайотова, с изпълнението си на "Имала Марияна“, Светла с нежното изпълнение на "Лаленце се люлее" и артистичният рецитал на Исус, който представи стихове на Петя Дубарова, радваха със сребърни медали, под ръководството на колегите от ком

Тема на разговора бе и проведената преди дни среща на министрите на отбраната на страните членки на Европейския съюз, както и предстоящото заседание на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Отбранителната готовност на Европейския съюз и военната подкрепа на Съюза за Украйна бяха във фокуса на неформалната среща на министрите на отбраната, съобщи МО след срещата в Брюксел. 

Посланик Олеся Илашчук благодари за оказаната помощ и подчерта нейното важно значение за Украйна. В разговора днес участваха директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Любомир Монов и генерал-майор Здравко Пехливанов, директор на Щаба на отбраната.

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата.

Според предложението цените на административни услуги по електронен път ще бъдат намалени с десет процента, като същите няма да надвишават 20 лева. 

По време на общественото обсъждане директорът на Международния младежки център (ММЦ) Радостина Раданова внесе предложение, с което бе подложено на обсъждане и изменението на Наредба №2 във връзка с определянето на цените за наемане и настаняване на външни ползватели на центъра. 

Така за предоставяне на нощувки настаняването в двойна стая ще струва 80 лв., а единичното 50 лв. Фиксирани са и такси за наемане и на озвучителна техника, възлизаща на 60 лв. (за 60 мин.). ММЦ предлага използването и на допълнителни услуги и приспособления, сред които шатра, маса за кетъринг, стативи за изложби, лапто

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Контекст
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Контекст
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Местен фокус
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.