Начало Контекст Граждани се събраха на протест заради бездействие по отношение на ремонта на мостовото съоръжение на столичния бул. „България“
8963
България

Граждани се събраха на протест заради бездействие по отношение на ремонта на мостовото съоръжение на столичния бул. „България“

Протестиращи се събраха под моста на бул. "България" в София. Гражданите обясниха, че причината за недоволството им е, че от месеци се бездейства по отношение на ремонта на надлеза на Софийския околовръстен път (СОП) на бул. „България“ до кв. „Бояна“.Протестиращите обясниха, че в края на май са подали сигнал, че една от подпорните колони на мостовото съоръжение на пътен възел „Бояна“ е компрометирана.

| 02 Септември 2024, 20:29 ч.
Граждани се събраха на протест заради бездействие по отношение на ремонта на мостовото съоръжение на столичния бул. „България“
Граждани се събраха на протест заради бездействие по отношение на ремонта на мостовото съоръжение на столичния бул. „България“
Снимка © Никола Узунов / БТА (БТ)

Протестиращи се събраха под моста на бул. "България" в София. Гражданите обясниха, че причината за недоволството им е, че от месеци се бездейства по отношение на ремонта на надлеза на Софийския околовръстен път (СОП) на бул. „България“ до кв. „Бояна“. 

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бя

Международният фестивал „Балканска черга“ събра хора от Балканите в село Шишковци, община Кюстендил. В 12-ото издание се включиха участници от България, Сърбия и Република Северна Македония.

Идеята е да се съберем на една обща черга, да бъдем заедно, на едно място да се веселим, да си покажем бита и традициите, каза Борислав Крумов, който е организатор на изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ - акцент на фестивала.

Всички балкански народи живеем на една черга, животът ни е подобен, всички се печем на един огън и манталитетът ни е един, коментира той.

„Всяка година на фестивала правим тематични неща. Тази година акцент е изложбата, която показва облеклото от началото на 20 век в региона“, обясни Крумов.

Фестивалът предложи богата фолклорна програма, кулинарни изкушения и работилници за деца. В програмата

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклуб в града от ръководството на местната структура на формацията, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“ Светослав Иванов. И от двете партии подчертаха, че партньорството е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

Според Барийски отношението на управляващите града през последните години е нанесло сериозни щети върху район „Одесос“, а той е визитната картичка на Варна. По думите му, акцент за него ще бъдат чистотата, поддръжката на инфраструктурата,

Протестиращите обясниха, че в края на май са подали сигнал, че една от подпорните колони на мостовото съоръжение на пътен възел „Бояна“ е компрометирана. На 30 май кметът на София Васил Терзиев съобщи, че е наложително да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. "Младост". Според експерти на Университета по архитектура, строителство и геодезия имаме сериозен проблем, каза тогава кметът. 

По-рано днес заместник-кметът на София Иван Василев съобщи, че през септември движението под моста на бул. "България" ще бъде възстановено. В момента сме предприели действия по аварийно подпиране на съоръжението. Работата започна вчера, прави се изкоп, който да осигури възможността за бетонова основа, върху която да стъпи скеле, което да подпре моста, обясни зам.-кметът. Той увери, че Столичната община прави всичко възможно ремонтът да се случи във възможно най-кратки срокове.

Днес се събрахме, защото вече месеци след като Столичната община затвори мостовото съоръжение на детелината, не правят нищо. Това каза организаторът на протеста Добромир Тасев. Той обясни, че вчера от районната администрация на "Витоша" са били на място, като по думите на Тасев са дошли "да изкопаят една дупка и да се снимат". Обявиха, че започват ремонт на съоръжението с цел укрепване, добави още Тасев.

Три месеца чакахме и нищо не се случваше, каза още организаторът на протеста. Той обясни, че след като е изкопана дупка, ще се направи фундамент, с който ще бъде поправено съоръжението. "Бетонът който ще изсипят ще е около 1,2 метра и ще съхне една седмица, което ще удължи срока", добави Тасев. Ако Столичната община не пусне движението под оста, на 25 септември ще се съберем отново на протест, като този път ще затворим бул. "България", заяви организаторът.  

Новият, четвърти, сезон на „БНР подкасти“ започва днес - в Деня на столицата и на празника на светите великомъченици Вяра, Надежда и Любов, и майка им София. В него Българското национално радио (БНР) представя нови поредици видеокаст, съобщават от медията.

„Говори Дора Габе“ е първият епизод, част от новия сезон на „БНР подкасти“, и ще бъде достъпен за гледане тази вечер. Той е с гласа на писателката и представя малко известни факти за нейното творчество.

Сред новите поредици е DamaCast, който се реализира съвместно с Българската национална телевизия (БНТ). Водещи са Анелия Мангърова и Бисерка Граматикова от БНР и Антоанета Данаилова и Паола Арсова от БНТ, които ще говорят на „женски теми“, разказват от радиото. Премиерата е на 19 септември.

„Тегава раб

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен към този час и няма струпване от автомобили, чакащи да преминат, . 

През почивните дни движението през пункта на изход отново беше без изчакване. Миналата седмица на изход се преминаваше бързо. На вход трафикът беше интензивен.

По данни от Гърция, през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Тер ...
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
"Продължаваме промяната - Дeмократична България" (ПП-ДБ) отново ще предложат възнаграждението за особените представители, предвидени в Закона за адвокатурата, да се определя от съд ...
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в ...
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен, каза министър Петър Димитров
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен – не се вземат никакви мерки, каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Пет ...
Общо 30 са регистрираните нови случаи на туберколоза и рецидиви от началото на годината в Хасково
От началото на годината до 15 септември общо 30 са новите случаи на туберколоза и на рецидиви, регистрирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заб ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал То ...
Тикер в 19:40 ч.
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно ...
Начало Контекст
8963
България

Граждани се събраха на протест заради бездействие по отношение на ремонта на мостовото съоръжение на столичния бул. „България“

Протестиращи се събраха под моста на бул. "България" в София. Гражданите обясниха, че причината за недоволството им е, че от месеци се бездейства по отношение на ремонта на надлеза на Софийския околовръстен път (СОП) на бул. „България“ до кв. „Бояна“.Протестиращите обясниха, че в края на май са подали сигнал, че една от подпорните колони на мостовото съоръжение на пътен възел „Бояна“ е компрометирана.

| 02 Септември 2024, 20:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Граждани се събраха на протест заради бездействие по отношение на ремонта на мостовото съоръжение на столичния бул. „България“
Граждани се събраха на протест заради бездействие по отношение на ремонта на мостовото съоръжение на столичния бул. „България“
Снимка © Никола Узунов / БТА (БТ)

Протестиращи се събраха под моста на бул. "България" в София. Гражданите обясниха, че причината за недоволството им е, че от месеци се бездейства по отношение на ремонта на надлеза на Софийския околовръстен път (СОП) на бул. „България“ до кв. „Бояна“. 

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бя

Международният фестивал „Балканска черга“ събра хора от Балканите в село Шишковци, община Кюстендил. В 12-ото издание се включиха участници от България, Сърбия и Република Северна Македония.

Идеята е да се съберем на една обща черга, да бъдем заедно, на едно място да се веселим, да си покажем бита и традициите, каза Борислав Крумов, който е организатор на изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ - акцент на фестивала.

Всички балкански народи живеем на една черга, животът ни е подобен, всички се печем на един огън и манталитетът ни е един, коментира той.

„Всяка година на фестивала правим тематични неща. Тази година акцент е изложбата, която показва облеклото от началото на 20 век в региона“, обясни Крумов.

Фестивалът предложи богата фолклорна програма, кулинарни изкушения и работилници за деца. В програмата

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклуб в града от ръководството на местната структура на формацията, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“ Светослав Иванов. И от двете партии подчертаха, че партньорството е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

Според Барийски отношението на управляващите града през последните години е нанесло сериозни щети върху район „Одесос“, а той е визитната картичка на Варна. По думите му, акцент за него ще бъдат чистотата, поддръжката на инфраструктурата,

Протестиращите обясниха, че в края на май са подали сигнал, че една от подпорните колони на мостовото съоръжение на пътен възел „Бояна“ е компрометирана. На 30 май кметът на София Васил Терзиев съобщи, че е наложително да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. "Младост". Според експерти на Университета по архитектура, строителство и геодезия имаме сериозен проблем, каза тогава кметът. 

По-рано днес заместник-кметът на София Иван Василев съобщи, че през септември движението под моста на бул. "България" ще бъде възстановено. В момента сме предприели действия по аварийно подпиране на съоръжението. Работата започна вчера, прави се изкоп, който да осигури възможността за бетонова основа, върху която да стъпи скеле, което да подпре моста, обясни зам.-кметът. Той увери, че Столичната община прави всичко възможно ремонтът да се случи във възможно най-кратки срокове.

Днес се събрахме, защото вече месеци след като Столичната община затвори мостовото съоръжение на детелината, не правят нищо. Това каза организаторът на протеста Добромир Тасев. Той обясни, че вчера от районната администрация на "Витоша" са били на място, като по думите на Тасев са дошли "да изкопаят една дупка и да се снимат". Обявиха, че започват ремонт на съоръжението с цел укрепване, добави още Тасев.

Три месеца чакахме и нищо не се случваше, каза още организаторът на протеста. Той обясни, че след като е изкопана дупка, ще се направи фундамент, с който ще бъде поправено съоръжението. "Бетонът който ще изсипят ще е около 1,2 метра и ще съхне една седмица, което ще удължи срока", добави Тасев. Ако Столичната община не пусне движението под оста, на 25 септември ще се съберем отново на протест, като този път ще затворим бул. "България", заяви организаторът.  

Новият, четвърти, сезон на „БНР подкасти“ започва днес - в Деня на столицата и на празника на светите великомъченици Вяра, Надежда и Любов, и майка им София. В него Българското национално радио (БНР) представя нови поредици видеокаст, съобщават от медията.

„Говори Дора Габе“ е първият епизод, част от новия сезон на „БНР подкасти“, и ще бъде достъпен за гледане тази вечер. Той е с гласа на писателката и представя малко известни факти за нейното творчество.

Сред новите поредици е DamaCast, който се реализира съвместно с Българската национална телевизия (БНТ). Водещи са Анелия Мангърова и Бисерка Граматикова от БНР и Антоанета Данаилова и Паола Арсова от БНТ, които ще говорят на „женски теми“, разказват от радиото. Премиерата е на 19 септември.

„Тегава раб

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен към този час и няма струпване от автомобили, чакащи да преминат, . 

През почивните дни движението през пункта на изход отново беше без изчакване. Миналата седмица на изход се преминаваше бързо. На вход трафикът беше интензивен.

По данни от Гърция, през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен, каза министър Петър Димитров
Общо 30 са регистрираните нови случаи на туберколоза и рецидиви от началото на годината в Хасково
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Контекст
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Контекст
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Местен фокус
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
В детайли
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
На преден план
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Контекст
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Контекст
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
В детайли
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.