Начало Сфера Около километър е опашката от камиони в района на "Дунав мост" при Русе
7400
България

Около километър е опашката от камиони в района на "Дунав мост" при Русе

Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг.От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2455 камиона.

| 03 Септември 2024, 12:25 ч.
Около километър е опашката от камиони в района на
Около километър е опашката от камиони в района на "Дунав мост" при Русе
Снимка © БТА

Около километър е опашката от камиони в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе днес по обед, .

Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Марин Киров, цитиран на официалната фейсбук страница на общинската администрация.

Община Царево се включи в инициативата „Искам бебе“ с благотворителен щанд за ръчно изработени изделия. Събраната сума е в размер от 550 лв., която ще бъде дарена на лица и двойки с репродуктивни проблеми, съобщи координаторът на фондация „Искам бебе“ и организатор на събитието Марина Маринова.

Повече от 17 години фондация „Искам бебе“ работи в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, като до този момент са изградени доброволчески мрежи в над 45 града от страната, каза Маринова. Благодарение на активната им работа с Министерството на здравеопазването и социално отговорни организ

Община Девин обяви конкурс за графична рисунка – портрет на Христо Ботев, Васил Левски или Иван Вазов (по избор), съобщиха от общинската администрация. Конкурсът е по повод 112 г. от освобождението на Девин и Родопите.

В него могат да участват деца и ученици от 7 до 18 г., уточняват от общинската администрация. Наградите ще бъдат присъдени в три възрастови групи – от 7 до 10 г., от 11 до 14 г. и от 15 до 18 години. Графичните портрети трябва да бъдат с размери минимум А4 формат, а техниката е по избор – молив, туш, въглен или други материали. Отличените на 1-во, 2-ро и 3-то място във всяка категория ще получат награди. Творбите за конкурса се представят в сградата на общинската администрация до 3 октомври.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на церемония на 7 октомври, каза кметът на общината Здравко Иванов. Девин ще празнува на 8 октомври 112 г.

Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Сигнал за кражбата е приет в полицейското управление в Шумен на 18 септември. Съобщено е, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни като клиенти в търговски обект на ул.“ Ген. Скобелев“ извършили многократно кражба на продукти. След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града са извършили множество оперативни действия, които са дали резултат, допълват от полицията.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти. Задържани са за срок до 24 часа в Районно управление

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. Времето за престой там е около 18 часа. 

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2455 камиона. От тях 1173 са влезли в България, а от страната са излезли 1282.

Трафикът на леки автомобили днес по обед е нормален. Шофьорите изчакват между пет и десет минути, за да преминат по моста. От граничния пункт посочиха, че се очаква в следобедните часове движението на леки автомобили да се засили. 

Припомняме, че на 10 юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бя

Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

България е предвидим партньор, лоялен на ЕС. Няма с какво да изненадаме останалите държави членки, заяви Главчев. Подкрепяме разширяването и европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, каза още той.

Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, добави Главчев.

Преди дни президентството, Министерството на външните работи (МВнР) и политиците в парламента реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на нефо

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Заради подобни нарушения за последните два дни са глобени четирима шофьори.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Тикер в 20:46 ч.
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще ...
Начало Сфера
7400
България

Около километър е опашката от камиони в района на "Дунав мост" при Русе

Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг.От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2455 камиона.

| 03 Септември 2024, 12:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Около километър е опашката от камиони в района на
Около километър е опашката от камиони в района на "Дунав мост" при Русе
Снимка © БТА

Около километър е опашката от камиони в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе днес по обед, .

Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Марин Киров, цитиран на официалната фейсбук страница на общинската администрация.

Община Царево се включи в инициативата „Искам бебе“ с благотворителен щанд за ръчно изработени изделия. Събраната сума е в размер от 550 лв., която ще бъде дарена на лица и двойки с репродуктивни проблеми, съобщи координаторът на фондация „Искам бебе“ и организатор на събитието Марина Маринова.

Повече от 17 години фондация „Искам бебе“ работи в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, като до този момент са изградени доброволчески мрежи в над 45 града от страната, каза Маринова. Благодарение на активната им работа с Министерството на здравеопазването и социално отговорни организ

Община Девин обяви конкурс за графична рисунка – портрет на Христо Ботев, Васил Левски или Иван Вазов (по избор), съобщиха от общинската администрация. Конкурсът е по повод 112 г. от освобождението на Девин и Родопите.

В него могат да участват деца и ученици от 7 до 18 г., уточняват от общинската администрация. Наградите ще бъдат присъдени в три възрастови групи – от 7 до 10 г., от 11 до 14 г. и от 15 до 18 години. Графичните портрети трябва да бъдат с размери минимум А4 формат, а техниката е по избор – молив, туш, въглен или други материали. Отличените на 1-во, 2-ро и 3-то място във всяка категория ще получат награди. Творбите за конкурса се представят в сградата на общинската администрация до 3 октомври.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на церемония на 7 октомври, каза кметът на общината Здравко Иванов. Девин ще празнува на 8 октомври 112 г.

Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Сигнал за кражбата е приет в полицейското управление в Шумен на 18 септември. Съобщено е, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни като клиенти в търговски обект на ул.“ Ген. Скобелев“ извършили многократно кражба на продукти. След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града са извършили множество оперативни действия, които са дали резултат, допълват от полицията.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти. Задържани са за срок до 24 часа в Районно управление

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. Времето за престой там е около 18 часа. 

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2455 камиона. От тях 1173 са влезли в България, а от страната са излезли 1282.

Трафикът на леки автомобили днес по обед е нормален. Шофьорите изчакват между пет и десет минути, за да преминат по моста. От граничния пункт посочиха, че се очаква в следобедните часове движението на леки автомобили да се засили. 

Припомняме, че на 10 юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бя

Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

България е предвидим партньор, лоялен на ЕС. Няма с какво да изненадаме останалите държави членки, заяви Главчев. Подкрепяме разширяването и европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, каза още той.

Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, добави Главчев.

Преди дни президентството, Министерството на външните работи (МВнР) и политиците в парламента реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на нефо

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Заради подобни нарушения за последните два дни са глобени четирима шофьори.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
На преден план
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Контекст
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Контекст
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Местен фокус
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.