Начало Сфера Регионалната здравна инспекция в Кюстендил ще съдейства на гражданите как да получат достъп до електронното си пациентско досие
9195
България

Регионалната здравна инспекция в Кюстендил ще съдейства на гражданите как да получат достъп до електронното си пациентско досие

За да се популяризира електронното здравно досие и приложението eЗдраве, служители на Регионална здравна инспекция (РЗИ) и представители на "Информационно обслужване" АД ще съдействат на желаещите да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, информират от РЗИ – Кюстендил.Специалистите ще бъдат на разположение на 4 и 5 септември от 10:00 ч. до 14:00 ч. в Информационния център на Община Кюстендил на площад "Велбъжд".

| 03 Септември 2024, 13:29 ч.
Регионалната здравна инспекция в Кюстендил ще съдейства на гражданите как да получат достъп до електронното си пациентско досие
Регионалната здравна инспекция в Кюстендил ще съдейства на гражданите как да получат достъп до електронното си пациентско досие
Снимка © БТА

За да се популяризира електронното здравно досие и приложението eЗдраве, служители на Регионална здравна инспекция (РЗИ) и представители на "Информационно обслужване" АД ще съдействат на желаещите да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, информират от РЗИ – Кюстендил. 

Мъж (32 г.) от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора. Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покрива на новострояща се масивна къща, разположена под магазин "Лидл".

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

За пръв път Ловеч е домакин на фестивала „Здравей, Здраве!”, който започва днес в сградата на Младежкия дом. Това съобщи Даниела Панайотова, координатор на организационния екип в Ловеч.

В програмата са предвидени седем лекции и пет практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот, посочи Панайотова.

През целия ден ще има и базар на здравословни продукти.

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емо

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е подаден от 15-годишен, който е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. Извършена е проверка. Установено е, че се касае за пълнолетен на 18 години.

Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в областния град. Установено е, че младежът е на 15 години, като не е влизал в дискотеката, а се е придвижвал към нея.

В града има мобилни групи и екипи, които извършват проверки около и в заведения в Шумен. В тях са включени униформени и цивилни полицаи, поясняват от ОД на МВР - Шумен. Проверки ще има и около заведения, за които е постъпила информация, че тази вечер ще организират събирания с ученици и бъдещи абитуриенти.

Екипи на "Пътна полиция" ще извършв

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

Специалистите ще бъдат на разположение на 4 и 5 септември от 10:00 ч. до 14:00 ч. в Информационния център на Община Кюстендил на площад "Велбъжд".

Мобилното приложение еЗдраве дава достъп на всички граждани до личното им пациентско досие с всички електронни здравни документи, вписани в Националната здравноинформационна система. Предоставената информацията е на достъпен за пациента език, пише в сайта на Националната здравноинформационна система (НЗИС).

Новата функционалност ще подпомогне предоставянето на персонална грижа и помощ за потребителите на здравни услуги, като им напомня чрез известия какво им се полага в рамките на профилактичните прегледи, покрити от Националната здравноосигурителна каса.

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

Служебният кабинет прие днес проект на Решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов.

Беше прието допълнение към програмата за компенсиране на небитовите клиенти, потребители на електрическа енергия, като с днешното решение към програмата бяха включени съответно и операторите на преносни мрежи, на електроразпределителните мрежи и електропреносната мрежа, информира министърът. По думите му с това решение на кабинета се разширява кръгът на потенциалните бенефициенти по програмата. Министър Малинов съобщи, че този механизъм предвижда компенсиране на 100% от разходите на цена над 180 лв. до реалните разходи, които всички дружества, бизнеса и операторите на електропреносни и електр

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, зая ...
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на ...
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село ...
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кмет ...
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:24 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9195
България

Регионалната здравна инспекция в Кюстендил ще съдейства на гражданите как да получат достъп до електронното си пациентско досие

За да се популяризира електронното здравно досие и приложението eЗдраве, служители на Регионална здравна инспекция (РЗИ) и представители на "Информационно обслужване" АД ще съдействат на желаещите да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, информират от РЗИ – Кюстендил.Специалистите ще бъдат на разположение на 4 и 5 септември от 10:00 ч. до 14:00 ч. в Информационния център на Община Кюстендил на площад "Велбъжд".

| 03 Септември 2024, 13:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Регионалната здравна инспекция в Кюстендил ще съдейства на гражданите как да получат достъп до електронното си пациентско досие
Регионалната здравна инспекция в Кюстендил ще съдейства на гражданите как да получат достъп до електронното си пациентско досие
Снимка © БТА

За да се популяризира електронното здравно досие и приложението eЗдраве, служители на Регионална здравна инспекция (РЗИ) и представители на "Информационно обслужване" АД ще съдействат на желаещите да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, информират от РЗИ – Кюстендил. 

Мъж (32 г.) от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора. Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покрива на новострояща се масивна къща, разположена под магазин "Лидл".

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

За пръв път Ловеч е домакин на фестивала „Здравей, Здраве!”, който започва днес в сградата на Младежкия дом. Това съобщи Даниела Панайотова, координатор на организационния екип в Ловеч.

В програмата са предвидени седем лекции и пет практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот, посочи Панайотова.

През целия ден ще има и базар на здравословни продукти.

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емо

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е подаден от 15-годишен, който е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. Извършена е проверка. Установено е, че се касае за пълнолетен на 18 години.

Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в областния град. Установено е, че младежът е на 15 години, като не е влизал в дискотеката, а се е придвижвал към нея.

В града има мобилни групи и екипи, които извършват проверки около и в заведения в Шумен. В тях са включени униформени и цивилни полицаи, поясняват от ОД на МВР - Шумен. Проверки ще има и около заведения, за които е постъпила информация, че тази вечер ще организират събирания с ученици и бъдещи абитуриенти.

Екипи на "Пътна полиция" ще извършв

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

Специалистите ще бъдат на разположение на 4 и 5 септември от 10:00 ч. до 14:00 ч. в Информационния център на Община Кюстендил на площад "Велбъжд".

Мобилното приложение еЗдраве дава достъп на всички граждани до личното им пациентско досие с всички електронни здравни документи, вписани в Националната здравноинформационна система. Предоставената информацията е на достъпен за пациента език, пише в сайта на Националната здравноинформационна система (НЗИС).

Новата функционалност ще подпомогне предоставянето на персонална грижа и помощ за потребителите на здравни услуги, като им напомня чрез известия какво им се полага в рамките на профилактичните прегледи, покрити от Националната здравноосигурителна каса.

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

Служебният кабинет прие днес проект на Решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов.

Беше прието допълнение към програмата за компенсиране на небитовите клиенти, потребители на електрическа енергия, като с днешното решение към програмата бяха включени съответно и операторите на преносни мрежи, на електроразпределителните мрежи и електропреносната мрежа, информира министърът. По думите му с това решение на кабинета се разширява кръгът на потенциалните бенефициенти по програмата. Министър Малинов съобщи, че този механизъм предвижда компенсиране на 100% от разходите на цена над 180 лв. до реалните разходи, които всички дружества, бизнеса и операторите на електропреносни и електр

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.