Начало Контекст В Пещера започна основен ремонт на водопровод и улица
9328
България

В Пещера започна основен ремонт на водопровод и улица

В Пещера започна основен ремонт на водопровод и пътна част на ул. "Петър Горанов" и ул. "Симон Налбант".На церемонията за началото на дейностите кметът на родопската община Йордан Младенов посочи, че ул. "Симон Налбант" свързва центъра на града с най-големия жилищен квартал- "Изгрев", и осъществява връзка с околовръстния път. На улицата са разположени Дневният център за пълнолетни лица с увреждания, Центърът за деца и младежи с увреждания и Домашният социален патронаж, които обслужват жителите на Пещера и населените места от общината.

| 03 Септември 2024, 16:40 ч.
В Пещера започна основен ремонт на водопровод и улица
В Пещера започна основен ремонт на водопровод и улица
Снимка © БТА

В Пещера започна основен ремонт на водопровод и пътна част на ул. "Петър Горанов" и ул. "Симон Налбант".

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите, свикани от кмета Дарин Димитров на 19 септември, участваха представители на всички парламентарно представени политически сили, информират от пресцентъра на общинската администрация. 

Общо 844 ще са членовете на всички 105 секционни избирателни комисии в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция "ГЕРБ – СДС" – 250, от които 104 са на ръководни позиции в комисиите. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ има 143 места. От тях 61 са на ръководни позиции. „Възраждане“ е със 139 места, от които 60 са ръководни. С по 104 места в комисиите са ДПС, Коалиция „БСП за България“ и партия „И

Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) апелира към Столичната община (СО) за по-бързи и адекватни действия при решаването на всички въпроси около надлеза при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“, съобщиха от АПИ. С всеки изминал ден, след края на летните отпуски и началото на новата учебна година, трафикът в София нараства и затова е важно час по-скоро да се приложат работещи решения в полза на гражданите, отбелязват от Агенцията.

АПИ е готова да помогне на Столичната община и както обеща, изготви и одобри заповед за въвеждането на временна организация на движение, с която преминаването под моста да бъде възстановено преди началото на учебната година, се посочва в съобщението. В него се припомня, че на база на техническия доклад, разработен по поръчка на СО, АПИ  е из

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богданова.

В дневния ред са включени 18 докладни, като по-голямата част от тях засягат именно както отчети, така и разпоредителни действия с общинската собственост и промяна на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, става известно от докладните, публикувани на сайта на Общинския съвет. 

Тринайсетимата общински съветници в органа на местната власт ще трябва да обсъдят и гласуват отчет за изпълнението на бюджета на общината за миналата година, който вече е преминал и през обществено обсъждане, както и доклад за състоянието на общинския дълг.

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

На церемонията за началото на дейностите кметът на родопската община Йордан Младенов посочи, че ул. "Симон Налбант" свързва центъра на града с най-големия жилищен квартал- "Изгрев", и осъществява връзка с околовръстния път. На улицата са разположени Дневният център за пълнолетни лица с увреждания, Центърът за деца и младежи с увреждания и Домашният социален патронаж, които обслужват жителите на Пещера и населените места от общината.  

 В края на месец варт Младенов подписа споразумение за финансова подкрепа с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за реализация на проект "Основен ремонт на водопровод и пътна част на ул. "Петър Горанов" и ул. "Симон Налбант" на обща стойност 2 318 000 лева.

С част от средствата- 1 102 000 лева, ще бъде подмена амортизираната и неподменена част от водопровода с дължина 525 м. Ще бъдат монтирани и надземни пожарни хидранти. Новата пътна настилка ще бъде с площ от 4 150 кв. м. Ще бъдат положени нови бордюри и тротоари, хоризонтална маркировка и вертикална пътна сигнализация.

Срокът за изпълнение на обекта е 105 календарни дни.

Както информирахме, в края на август започна ремонт на отсечката от гр. Пещера до кръстовището за гр. Брацигово, а през месец юни бе открит обновеният изцяло път  между родопския град и курортното селище Свети Константин.

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на концертната дейност, бяха обсъдени на среща в президентството, съобщиха от институцията.

Изграждането е под патронажа на президента Румен Радев. 

„Важно е да се намери воля и единомислие за осъществяване на тази инициатива, защото страната ни е в дълг към българските музиканти, за да могат те да разгърнат таланта си достойно пред публика“, заяви президентът Радев по време на разговора с кмета на София Васил Терзиев и служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков. 

По повод на възможните терени, фокус на срещата беше поставен върху сътрудничеството между Столичната община и Министерството на младежта и спорта при избора на подходящо място за сградата. През

Международният фестивал „Балканска черга“ събра хора от Балканите в село Шишковци, община Кюстендил. В 12-ото издание се включиха участници от България, Сърбия и Република Северна Македония.

Идеята е да се съберем на една обща черга, да бъдем заедно, на едно място да се веселим, да си покажем бита и традициите, каза Борислав Крумов, който е организатор на изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ - акцент на фестивала.

Всички балкански народи живеем на една черга, животът ни е подобен, всички се печем на един огън и манталитетът ни е един, коментира той.

„Всяка година на фестивала правим тематични неща. Тази година акцент е изложбата, която показва облеклото от началото на 20 век в региона“, обясни Крумов.

Фестивалът предложи богата фолклорна програма, кулинарни изкушения и работилници за деца. В програмата

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Тикер в 18:33 ч.
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) &nda ...
Начало Контекст
9328
България

В Пещера започна основен ремонт на водопровод и улица

В Пещера започна основен ремонт на водопровод и пътна част на ул. "Петър Горанов" и ул. "Симон Налбант".На церемонията за началото на дейностите кметът на родопската община Йордан Младенов посочи, че ул. "Симон Налбант" свързва центъра на града с най-големия жилищен квартал- "Изгрев", и осъществява връзка с околовръстния път. На улицата са разположени Дневният център за пълнолетни лица с увреждания, Центърът за деца и младежи с увреждания и Домашният социален патронаж, които обслужват жителите на Пещера и населените места от общината.

| 03 Септември 2024, 16:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Пещера започна основен ремонт на водопровод и улица
В Пещера започна основен ремонт на водопровод и улица
Снимка © БТА

В Пещера започна основен ремонт на водопровод и пътна част на ул. "Петър Горанов" и ул. "Симон Налбант".

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите, свикани от кмета Дарин Димитров на 19 септември, участваха представители на всички парламентарно представени политически сили, информират от пресцентъра на общинската администрация. 

Общо 844 ще са членовете на всички 105 секционни избирателни комисии в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция "ГЕРБ – СДС" – 250, от които 104 са на ръководни позиции в комисиите. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ има 143 места. От тях 61 са на ръководни позиции. „Възраждане“ е със 139 места, от които 60 са ръководни. С по 104 места в комисиите са ДПС, Коалиция „БСП за България“ и партия „И

Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) апелира към Столичната община (СО) за по-бързи и адекватни действия при решаването на всички въпроси около надлеза при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“, съобщиха от АПИ. С всеки изминал ден, след края на летните отпуски и началото на новата учебна година, трафикът в София нараства и затова е важно час по-скоро да се приложат работещи решения в полза на гражданите, отбелязват от Агенцията.

АПИ е готова да помогне на Столичната община и както обеща, изготви и одобри заповед за въвеждането на временна организация на движение, с която преминаването под моста да бъде възстановено преди началото на учебната година, се посочва в съобщението. В него се припомня, че на база на техническия доклад, разработен по поръчка на СО, АПИ  е из

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богданова.

В дневния ред са включени 18 докладни, като по-голямата част от тях засягат именно както отчети, така и разпоредителни действия с общинската собственост и промяна на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, става известно от докладните, публикувани на сайта на Общинския съвет. 

Тринайсетимата общински съветници в органа на местната власт ще трябва да обсъдят и гласуват отчет за изпълнението на бюджета на общината за миналата година, който вече е преминал и през обществено обсъждане, както и доклад за състоянието на общинския дълг.

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

На церемонията за началото на дейностите кметът на родопската община Йордан Младенов посочи, че ул. "Симон Налбант" свързва центъра на града с най-големия жилищен квартал- "Изгрев", и осъществява връзка с околовръстния път. На улицата са разположени Дневният център за пълнолетни лица с увреждания, Центърът за деца и младежи с увреждания и Домашният социален патронаж, които обслужват жителите на Пещера и населените места от общината.  

 В края на месец варт Младенов подписа споразумение за финансова подкрепа с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за реализация на проект "Основен ремонт на водопровод и пътна част на ул. "Петър Горанов" и ул. "Симон Налбант" на обща стойност 2 318 000 лева.

С част от средствата- 1 102 000 лева, ще бъде подмена амортизираната и неподменена част от водопровода с дължина 525 м. Ще бъдат монтирани и надземни пожарни хидранти. Новата пътна настилка ще бъде с площ от 4 150 кв. м. Ще бъдат положени нови бордюри и тротоари, хоризонтална маркировка и вертикална пътна сигнализация.

Срокът за изпълнение на обекта е 105 календарни дни.

Както информирахме, в края на август започна ремонт на отсечката от гр. Пещера до кръстовището за гр. Брацигово, а през месец юни бе открит обновеният изцяло път  между родопския град и курортното селище Свети Константин.

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на концертната дейност, бяха обсъдени на среща в президентството, съобщиха от институцията.

Изграждането е под патронажа на президента Румен Радев. 

„Важно е да се намери воля и единомислие за осъществяване на тази инициатива, защото страната ни е в дълг към българските музиканти, за да могат те да разгърнат таланта си достойно пред публика“, заяви президентът Радев по време на разговора с кмета на София Васил Терзиев и служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков. 

По повод на възможните терени, фокус на срещата беше поставен върху сътрудничеството между Столичната община и Министерството на младежта и спорта при избора на подходящо място за сградата. През

Международният фестивал „Балканска черга“ събра хора от Балканите в село Шишковци, община Кюстендил. В 12-ото издание се включиха участници от България, Сърбия и Република Северна Македония.

Идеята е да се съберем на една обща черга, да бъдем заедно, на едно място да се веселим, да си покажем бита и традициите, каза Борислав Крумов, който е организатор на изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ - акцент на фестивала.

Всички балкански народи живеем на една черга, животът ни е подобен, всички се печем на един огън и манталитетът ни е един, коментира той.

„Всяка година на фестивала правим тематични неща. Тази година акцент е изложбата, която показва облеклото от началото на 20 век в региона“, обясни Крумов.

Фестивалът предложи богата фолклорна програма, кулинарни изкушения и работилници за деца. В програмата

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
На преден план
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Контекст
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Контекст
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
В детайли
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Сфера
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Сфера
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
В детайли
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Местен фокус
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
В детайли
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.