Начало Сфера Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец
9275
България

Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец

Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец, каза областният управител на Ямбол Николай Костадинов.Ако постъпи искане от кмета на общината, което вероятно ще се случи, имаме готовност да бъде удължено, посочи областният управител.

| 03 Септември 2024, 16:56 ч.
Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец
Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец
Снимка © Минко Чернев / БТА

Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец, каза областният управител на Ямбол Николай Костадинов. Ако постъпи искане от кмета на общината, което вероятно ще се случи, имаме готовност да бъде удължено, посочи областният управител.

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Общо 6811 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистени в рамките на 12-ото издание на „Да изчистим България заедно“. Това е пореден нов рекорд, като за миналата година броят на изчистените зони е бил 6092, съобщават от Би Ти Ви.

По думите им възстановените и облагородени пространства тази година са 175.

В 12-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ са се включили 699 детски градини и учебни заведения от цялата страна. Техният брой е с 100 повече от предходното издание, като през 2023 г. общият им брой бе 596, а през 2022 г. – 575, отбелязват от Би Ти Ви. 

„Тази кампания отдавна се превърна в нещо много по-голямо от ежегодна инициатива – тя е символ на сплотеност, грижа и надежда за по-чиста България. Заедно, с постоянство и личен пример, можем да продължим да променяме света около нас и да ост

В момента в 20 от общо 22 населени места в общината е в сила частично бедствено положение. То е обявено на 29 август със заповед на кмета Атанас Киров за 7-дневен срок. След изтичане на този срок може да бъде удължено с още един месец, след съгласуване с областния управител. 

С обявяването на частично бедствено положение община Стралджа може да претендира пред междуведомствената комисия за възстановяване на всички разходи, които са направени, за да съдействат на ВиК оператора в тази ситуация, уточни Костадинов. 

Припомняме, че община Стралджа е в частично бедствено положение заради безводие от 17 юли насам.

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Общинските съветници на Добрич не приеха предложението на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов за изменение в структурата на общинската администрация и създаването на нова длъжност – заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“. 

В мотивите за създаване на това звено е записано, че в общинска администрация постъпват много сигнали за извършени нарушения по спазване на нормативните актове, издадени от Общинския съвет, които определят като контролиращ кмета на общината. По своята същност сигналите са от разнороден характер, което означава, че е необходимо да участват инспектори с различни професионални компетентности от различни звена на общинската администрация. "Стиковането на контролни групи се оказва труден процес, от една страна като организация, а от друга - като подчиненост. Това води до риск за ефективната защита на обществения ред и сигурнос

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:07 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9275
България

Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец

Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец, каза областният управител на Ямбол Николай Костадинов.Ако постъпи искане от кмета на общината, което вероятно ще се случи, имаме готовност да бъде удължено, посочи областният управител.

| 03 Септември 2024, 16:56 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец
Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец
Снимка © Минко Чернев / БТА

Частичното бедствено положение заради безводието в община Стралджа вероятно ще бъде удължено с още един месец, каза областният управител на Ямбол Николай Костадинов. Ако постъпи искане от кмета на общината, което вероятно ще се случи, имаме готовност да бъде удължено, посочи областният управител.

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Общо 6811 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистени в рамките на 12-ото издание на „Да изчистим България заедно“. Това е пореден нов рекорд, като за миналата година броят на изчистените зони е бил 6092, съобщават от Би Ти Ви.

По думите им възстановените и облагородени пространства тази година са 175.

В 12-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ са се включили 699 детски градини и учебни заведения от цялата страна. Техният брой е с 100 повече от предходното издание, като през 2023 г. общият им брой бе 596, а през 2022 г. – 575, отбелязват от Би Ти Ви. 

„Тази кампания отдавна се превърна в нещо много по-голямо от ежегодна инициатива – тя е символ на сплотеност, грижа и надежда за по-чиста България. Заедно, с постоянство и личен пример, можем да продължим да променяме света около нас и да ост

В момента в 20 от общо 22 населени места в общината е в сила частично бедствено положение. То е обявено на 29 август със заповед на кмета Атанас Киров за 7-дневен срок. След изтичане на този срок може да бъде удължено с още един месец, след съгласуване с областния управител. 

С обявяването на частично бедствено положение община Стралджа може да претендира пред междуведомствената комисия за възстановяване на всички разходи, които са направени, за да съдействат на ВиК оператора в тази ситуация, уточни Костадинов. 

Припомняме, че община Стралджа е в частично бедствено положение заради безводие от 17 юли насам.

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Общинските съветници на Добрич не приеха предложението на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов за изменение в структурата на общинската администрация и създаването на нова длъжност – заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“. 

В мотивите за създаване на това звено е записано, че в общинска администрация постъпват много сигнали за извършени нарушения по спазване на нормативните актове, издадени от Общинския съвет, които определят като контролиращ кмета на общината. По своята същност сигналите са от разнороден характер, което означава, че е необходимо да участват инспектори с различни професионални компетентности от различни звена на общинската администрация. "Стиковането на контролни групи се оказва труден процес, от една страна като организация, а от друга - като подчиненост. Това води до риск за ефективната защита на обществения ред и сигурнос

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.