Начало Контекст Служебното правителство предстои да определи своите представители в тристранния съвет
9815
България

Служебното правителство предстои да определи своите представители в тристранния съвет

Предвижда се да бъде определен и председател на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.В дневния ред е още проект на решение за признаване на Сдружение „Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите“ за представителна организация на национално равнище.

| 03 Септември 2024, 18:51 ч.
Служебното правителство предстои да определи своите представители в тристранния съвет
Служебното правителство предстои да определи своите представители в тристранния съвет
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Проект на решение за определяне на представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество предстои да определи утре служебното правителство на редовно заседание, което започва в 11:00 часа. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявиха служебният министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Франция Жоел Мейер, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, които през 2024 г. отбелязват 145 години от установяването си. Подчертано бе желанието за продължаване на активния диалог на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО.

Подчертано бе интензивното взаимодействие в областта на отбраната и споделена обща визия за създаване на силна европейска отбранителна индустрия, която представлява важен фактор за гарантиране на стратегически нужди и която е от съществено значение за сигурността в Европа, се допълва в съобщен

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Районна прокуратура – Видин приключи дело с осъдителна присъда за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери, по което като обвиняем е бил привлечен гражданинът на Беларус М.Б, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

С определение на съда му е наложено наказание две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 12 август т.г. на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат като водач на товарна композиция е държал 37 500 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предмета на престъплението е в големи размери – 281 250 лева, като размерът на избегнатия и незаплатен акциз е 145 500 лева, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при В

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бя

Предвижда се да бъде определен и председател на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

В дневния ред е още проект на решение за признаване на Сдружение „Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите“ за представителна организация на национално равнище.

Служебният кабинет се очаква още да разгледа решение за предложение до Президента на България за издаване на Указ за награждаване на Любомир Стойков с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие.

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Водач от панагюрското село Елшица е заловен с 2,98 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Автопатрул на магистрална полиция при ОД на МВР-Пазарджик е извършил снощи проверка на автомобил „Сеат“ в близост до бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът на автомобила е бил с почти три  промила концентрация на алкохол. Той е задържан в Районното управление в областния град, добавят от полицията. 

Припомняме, че в началото на септември шофьор в Монтана беше заловен с 2,71 промила. Той направи катастрофа със сериозни материални щети.

 

"Продължаваме промяната - Дeмократична България" (ПП-ДБ) отново ще предложат възнаграждението за особените представители, предвидени в Закона за адвокатурата, да се определя от съда в рамките на Наредбата за адвокатските възнаграждения, а местните адвокатски съвети да определят единствено конкретния особен представител. Това съобщиха от пресцентъра на коалицията. 

Предложението от ПП-ДБ ще внесат при повторното разглеждане на законопроекта, който бе върнат с наложеното от президента Румен Радев вето. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, обясниха мотивите за ветото от прессекретариата на държавния глава. Според него това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз,

Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на влизане в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

„Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи на партията“, каза Тончев.

Той допълни, че от структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев, от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упраж

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината ...
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Тикер в 18:35 ч.
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) &nda ...
Начало Контекст
9815
България

Служебното правителство предстои да определи своите представители в тристранния съвет

Предвижда се да бъде определен и председател на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.В дневния ред е още проект на решение за признаване на Сдружение „Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите“ за представителна организация на национално равнище.

| 03 Септември 2024, 18:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служебното правителство предстои да определи своите представители в тристранния съвет
Служебното правителство предстои да определи своите представители в тристранния съвет
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Проект на решение за определяне на представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество предстои да определи утре служебното правителство на редовно заседание, което започва в 11:00 часа. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година, обявиха служебният министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Франция Жоел Мейер, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, които през 2024 г. отбелязват 145 години от установяването си. Подчертано бе желанието за продължаване на активния диалог на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО.

Подчертано бе интензивното взаимодействие в областта на отбраната и споделена обща визия за създаване на силна европейска отбранителна индустрия, която представлява важен фактор за гарантиране на стратегически нужди и която е от съществено значение за сигурността в Европа, се допълва в съобщен

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Районна прокуратура – Видин приключи дело с осъдителна присъда за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери, по което като обвиняем е бил привлечен гражданинът на Беларус М.Б, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

С определение на съда му е наложено наказание две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 12 август т.г. на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат като водач на товарна композиция е държал 37 500 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предмета на престъплението е в големи размери – 281 250 лева, като размерът на избегнатия и незаплатен акциз е 145 500 лева, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при В

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бя

Предвижда се да бъде определен и председател на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

В дневния ред е още проект на решение за признаване на Сдружение „Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите“ за представителна организация на национално равнище.

Служебният кабинет се очаква още да разгледа решение за предложение до Президента на България за издаване на Указ за награждаване на Любомир Стойков с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие.

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Водач от панагюрското село Елшица е заловен с 2,98 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Автопатрул на магистрална полиция при ОД на МВР-Пазарджик е извършил снощи проверка на автомобил „Сеат“ в близост до бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът на автомобила е бил с почти три  промила концентрация на алкохол. Той е задържан в Районното управление в областния град, добавят от полицията. 

Припомняме, че в началото на септември шофьор в Монтана беше заловен с 2,71 промила. Той направи катастрофа със сериозни материални щети.

 

"Продължаваме промяната - Дeмократична България" (ПП-ДБ) отново ще предложат възнаграждението за особените представители, предвидени в Закона за адвокатурата, да се определя от съда в рамките на Наредбата за адвокатските възнаграждения, а местните адвокатски съвети да определят единствено конкретния особен представител. Това съобщиха от пресцентъра на коалицията. 

Предложението от ПП-ДБ ще внесат при повторното разглеждане на законопроекта, който бе върнат с наложеното от президента Румен Радев вето. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, обясниха мотивите за ветото от прессекретариата на държавния глава. Според него това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз,

Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на влизане в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

„Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи на партията“, каза Тончев.

Той допълни, че от структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев, от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упраж

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
На преден план
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Контекст
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Контекст
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
В детайли
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Сфера
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Сфера
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
В детайли
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Местен фокус
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
В детайли
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.