Начало Контекст Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, каза Тимур Халилов
10924
България

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, каза Тимур Халилов

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана, каза нечленуващият парламентарна група депутат Тимур Халилов пред имота в кв. „Бояна“, който доскоро беше обитаван от почетния председател на ДПС. Във видео, разпространени във фейсбук страницата „ДПС пресцентър“, Халилов добави, че от 5 дни насам гражданите нямат достъп до улицата в квартала.Няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост.

| 03 Септември 2024, 20:43 ч.
Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, каза Тимур Халилов
Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, каза Тимур Халилов
Снимка © Владимир Шоков / БТА (ЛФ)

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана, каза нечленуващият парламентарна група депутат Тимур Халилов пред имота в кв. „Бояна“, който доскоро беше обитаван от почетния председател на ДПС. Във видео, разпространени във фейсбук страницата „ДПС пресцентър“, Халилов добави, че от 5 дни насам гражданите нямат достъп до улицата в квартала. Няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост. В имота влизат само определени лица и това, което се снима вътре нас ни интересува, допълва Тимур Халилов.

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Всеизвестен факт е, че този дом се е обитавал от д-р Ахмед Доган в продължение на 20 години и тук се е извършвала дейност, свързана с ДПС и сега да се поставя под съмнение, че този дом е бил обитаван от него, допълни народният представител, който подкрепя Джевдет Чакъров и почетния председател на ДПС.

В края на миналата седмица привърженици и симпатизанти на ДПС (без Пеевски и група) се събраха в столичния квартал „Бояна“, където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В петък се стига до ескалация на напрежението между хората и полицията, който охраняваше имота.  

Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 октомври. Председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков каза , че има и един регистриран инициативен комитет в подкрепа на Илиян Карагьозов, като независим кандидат за кмет на район „Приморски“.

Срокът за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети, които искат да се явят на вота, изтече днес. В изборите ще участват кандидати на партиите „Възраждане“, ГЕРБ и „Има такъв народ“, както и на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Пълномощията на избрания за кмет на "Одесос" Цветнен Цветков бяха прекратени с решение на ОИК в началото на февруари. По-късно комисията излезе с идентично решение и з

Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Министерството на електронното управление, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Процедурата ще започне в 10:30 часа.

Тегленето на номерата на случаен принцип е публично и ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев и служебния министър на електронното управление Валентин Мундров.

На събитието са поканени също представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание, като ще е открито и за медиите.

Публичното теглене е с цел да се гарантира прозрачността на процеса и е част от мерките на служебния кабинет за осигуряване на честни и демократични избори в страната.

На свикана от служебния пр

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Днес изтича срокът за регистрацията на партии и коалиции за частичните избори за кмет в село Бистрица, община Дупница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Дупница. Срокът за регистрацията на кандидатите е 24 септември.

Изборът ще се състои на 20 октомври, а в селото ще има две избирателни секции.

До предсрочния вот се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Дупница прекрати предсрочно пълномощията на Христо Христов като кмет на кметство Бистрица. Причина за това стана регистрирана на името му фирма, въпреки че по думите му тя не е осъществявала търговска дейност от 12 години.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 с ...
Съдът във Враца остави в ареста 29-годишен мъж за съучастие в телефонни измами
Районният съд във Враца постанови днес да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо мъж, обвинен за съучастие в телефонни измами, съобщ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Тер ...
Тикер в 18:27 ч.
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 2 ...
Начало Контекст
10924
България

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, каза Тимур Халилов

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана, каза нечленуващият парламентарна група депутат Тимур Халилов пред имота в кв. „Бояна“, който доскоро беше обитаван от почетния председател на ДПС. Във видео, разпространени във фейсбук страницата „ДПС пресцентър“, Халилов добави, че от 5 дни насам гражданите нямат достъп до улицата в квартала.Няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост.

| 03 Септември 2024, 20:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, каза Тимур Халилов
Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, каза Тимур Халилов
Снимка © Владимир Шоков / БТА (ЛФ)

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана, каза нечленуващият парламентарна група депутат Тимур Халилов пред имота в кв. „Бояна“, който доскоро беше обитаван от почетния председател на ДПС. Във видео, разпространени във фейсбук страницата „ДПС пресцентър“, Халилов добави, че от 5 дни насам гражданите нямат достъп до улицата в квартала. Няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост. В имота влизат само определени лица и това, което се снима вътре нас ни интересува, допълва Тимур Халилов.

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Всеизвестен факт е, че този дом се е обитавал от д-р Ахмед Доган в продължение на 20 години и тук се е извършвала дейност, свързана с ДПС и сега да се поставя под съмнение, че този дом е бил обитаван от него, допълни народният представител, който подкрепя Джевдет Чакъров и почетния председател на ДПС.

В края на миналата седмица привърженици и симпатизанти на ДПС (без Пеевски и група) се събраха в столичния квартал „Бояна“, където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В петък се стига до ескалация на напрежението между хората и полицията, който охраняваше имота.  

Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 октомври. Председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков каза , че има и един регистриран инициативен комитет в подкрепа на Илиян Карагьозов, като независим кандидат за кмет на район „Приморски“.

Срокът за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети, които искат да се явят на вота, изтече днес. В изборите ще участват кандидати на партиите „Възраждане“, ГЕРБ и „Има такъв народ“, както и на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Пълномощията на избрания за кмет на "Одесос" Цветнен Цветков бяха прекратени с решение на ОИК в началото на февруари. По-късно комисията излезе с идентично решение и з

Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Министерството на електронното управление, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Процедурата ще започне в 10:30 часа.

Тегленето на номерата на случаен принцип е публично и ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев и служебния министър на електронното управление Валентин Мундров.

На събитието са поканени също представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание, като ще е открито и за медиите.

Публичното теглене е с цел да се гарантира прозрачността на процеса и е част от мерките на служебния кабинет за осигуряване на честни и демократични избори в страната.

На свикана от служебния пр

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Днес изтича срокът за регистрацията на партии и коалиции за частичните избори за кмет в село Бистрица, община Дупница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Дупница. Срокът за регистрацията на кандидатите е 24 септември.

Изборът ще се състои на 20 октомври, а в селото ще има две избирателни секции.

До предсрочния вот се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Дупница прекрати предсрочно пълномощията на Христо Христов като кмет на кметство Бистрица. Причина за това стана регистрирана на името му фирма, въпреки че по думите му тя не е осъществявала търговска дейност от 12 години.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Съдът във Враца остави в ареста 29-годишен мъж за съучастие в телефонни измами
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Контекст
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Контекст
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
В детайли
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Сфера
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Сфера
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
В детайли
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Местен фокус
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
В детайли
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Сфера
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.