Начало Сфера Започва новата сесия на 50-ото Народно събрание
10227
България

Започва новата сесия на 50-ото Народно събрание

Депутатите се събират днес на първо заседание от новата сесия на 50-ото Народно събрание (НС). Началото е в 9:00 часа, съобщават на сайта на парламента.Народните представители бяха в лятна ваканция от 17 август до 31 август т.г., която прекъснаха за извънредно заседание на 27 август за клетвата на втория служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.

| 04 Септември 2024, 07:00 ч.
Започва новата сесия на 50-ото Народно събрание
Започва новата сесия на 50-ото Народно събрание
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Депутатите се събират днес на първо заседание от новата сесия на 50-ото Народно събрание (НС). Началото е в 9:00 часа, съобщават на сайта на парламента.

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

От „Възраждане“ не очакват законопроекта им, с който се дава правна възможност за поставяне на автомати за продажба на лекарства в населени места с недостиг на аптеки, да бъде разгледан на второ четене в пленарна зала. Това коментира в парламента Цончо Ганев, член на парламентарната група на „Възраждане“. Той припомни, че според предлаганите текстове решението къде да се поставят автоматите за лекарства зависи от Министерството на здравеопазването и няма да засегне бизнеса на фармацевтите. Със становища срещу предлаганите промени вече реагираха от Инициативния комитет на магистър-фармацевтите в България, както и от Българския фармацевтичен съюз. 

Цончо Ганев защити законопроекта. Той бе категоричен, че подобни вендинг автомати за продажба на лекарства има в цяла Западна Европа и положението в селата в България е „пълен геноцид“. Говорим

В Кюстендил наградиха 90 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи двама служители на РДПБЗН са наградени с „индивидуална парична награда“ заради постигнати високи професионални резултати. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов със своя заповед награждава 12 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“, а директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев със своя заповед награди 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“.

По случай професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, директор

Народните представители бяха в лятна ваканция от 17 август до 31 август т.г., която прекъснаха за извънредно заседание на 27 август за клетвата на втория служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.

Очаква се настоящото Народно събрание да има още няколко седмици работа преди началото на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври т.г. Според парламентарния правилник не се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на комисии за времето от откриване на предизборна кампания за избори за народни представители до свикване на новоизбраното Народно събрание.

След откриването на новата сесия, парламентът ще обсъди предложение от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?". Проекторешението е включено в програмата по предложение на парламентарната група (ПГ) на "Възраждане". Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред. 

По искане на ПГ на "БСП За България" парламентът ще изслуша днес служебните министри на околната среда и водите Петър Димитров, на земеделието и храните Георги Тахов, на енергетиката Владимир Малинов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за задълбочаването на водната криза в страната.

От "Има такъв народ" са предложили депутатите да разгледат проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене", което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“.

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

В активния туристически сезон наблюдавахме изключително динамичен трафик, всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) работеха в пълен обем, нямаше служители, които да почиват. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на изслушване в парламента относно затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния.

Той посочи, че през активния туристически сезон е въвеждан и облекчен режим на проверка. 

Вътрешният министър посочи, че са направили всичко, което е зависело от МВР, така че да облекчат трафика, но инфраструктурата не може да поеме този огромен брой от тежкотоварни и леки автомобили в активния туристически сезон. Той посочи, че много граждани са пътували за Република Турция и после са се връщали, и това е създало изключително голямо затруднение на границите. 

При настоящата инфраструктура ня

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Предложението на ПГ на ГЕРБ-СДС за първата сряда от месеца е парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за независимия финансов одит.   

Проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, е за 4 и 5 септември. Сред включените в нея точки са проекторешение за избиране на Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, както и обсъждане на второ четене на промени в Закона за закрила на детето.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:09 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
10227
България

Започва новата сесия на 50-ото Народно събрание

Депутатите се събират днес на първо заседание от новата сесия на 50-ото Народно събрание (НС). Началото е в 9:00 часа, съобщават на сайта на парламента.Народните представители бяха в лятна ваканция от 17 август до 31 август т.г., която прекъснаха за извънредно заседание на 27 август за клетвата на втория служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.

| 04 Септември 2024, 07:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започва новата сесия на 50-ото Народно събрание
Започва новата сесия на 50-ото Народно събрание
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Депутатите се събират днес на първо заседание от новата сесия на 50-ото Народно събрание (НС). Началото е в 9:00 часа, съобщават на сайта на парламента.

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

От „Възраждане“ не очакват законопроекта им, с който се дава правна възможност за поставяне на автомати за продажба на лекарства в населени места с недостиг на аптеки, да бъде разгледан на второ четене в пленарна зала. Това коментира в парламента Цончо Ганев, член на парламентарната група на „Възраждане“. Той припомни, че според предлаганите текстове решението къде да се поставят автоматите за лекарства зависи от Министерството на здравеопазването и няма да засегне бизнеса на фармацевтите. Със становища срещу предлаганите промени вече реагираха от Инициативния комитет на магистър-фармацевтите в България, както и от Българския фармацевтичен съюз. 

Цончо Ганев защити законопроекта. Той бе категоричен, че подобни вендинг автомати за продажба на лекарства има в цяла Западна Европа и положението в селата в България е „пълен геноцид“. Говорим

В Кюстендил наградиха 90 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи двама служители на РДПБЗН са наградени с „индивидуална парична награда“ заради постигнати високи професионални резултати. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов със своя заповед награждава 12 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“, а директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев със своя заповед награди 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“.

По случай професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, директор

Народните представители бяха в лятна ваканция от 17 август до 31 август т.г., която прекъснаха за извънредно заседание на 27 август за клетвата на втория служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.

Очаква се настоящото Народно събрание да има още няколко седмици работа преди началото на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври т.г. Според парламентарния правилник не се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на комисии за времето от откриване на предизборна кампания за избори за народни представители до свикване на новоизбраното Народно събрание.

След откриването на новата сесия, парламентът ще обсъди предложение от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?". Проекторешението е включено в програмата по предложение на парламентарната група (ПГ) на "Възраждане". Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред. 

По искане на ПГ на "БСП За България" парламентът ще изслуша днес служебните министри на околната среда и водите Петър Димитров, на земеделието и храните Георги Тахов, на енергетиката Владимир Малинов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за задълбочаването на водната криза в страната.

От "Има такъв народ" са предложили депутатите да разгледат проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене", което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“.

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

В активния туристически сезон наблюдавахме изключително динамичен трафик, всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) работеха в пълен обем, нямаше служители, които да почиват. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на изслушване в парламента относно затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния.

Той посочи, че през активния туристически сезон е въвеждан и облекчен режим на проверка. 

Вътрешният министър посочи, че са направили всичко, което е зависело от МВР, така че да облекчат трафика, но инфраструктурата не може да поеме този огромен брой от тежкотоварни и леки автомобили в активния туристически сезон. Той посочи, че много граждани са пътували за Република Турция и после са се връщали, и това е създало изключително голямо затруднение на границите. 

При настоящата инфраструктура ня

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Предложението на ПГ на ГЕРБ-СДС за първата сряда от месеца е парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за независимия финансов одит.   

Проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, е за 4 и 5 септември. Сред включените в нея точки са проекторешение за избиране на Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, както и обсъждане на второ четене на промени в Закона за закрила на детето.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.