Начало Контекст Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали
10389
България

Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали

Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, на сайта на ведомството.Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

| 04 Септември 2024, 07:22 ч.
Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали
Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали
Снимка © DFA

Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, на сайта на ведомството. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Мотоциклетист на 20 години от Шумен е пострадал тежко при пътно произшествие вчера следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Инцидентът е станал около 13:30 часа на шуменския булевард „Велики Преслав“. Младият мъж загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Сузуки“, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво. 

Той е бил откаран за преглед в шуменската болница, където е било установено, че има фрактура на четири ребра, контузия на бял дроб, фрактура на лопатка на лява ръка, след което е настанен за лечение, с опасност за живота, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на своя уебсайт по-рано днес. От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни п

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали, съобщиха в позиция от президентската институция. Тя беше разпратена след отправени към „Дондуков“ 2 въпроси за обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония, добавят от президентството. 

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

Пожарникарите са реагирали на 174 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които: 10 в жилищни сгради; две в спомагателни, временни или паянтови постройки; 9 в транспортни средства; три -други. 

Без нанесени материални щети са възникнали 118 пожара, от които: 68 в сухи треви, горска постеля и храсти; пет в стърнища; 38 в отпадъци; седем други.

Извършени са 29 спасителни дейности и помощни операции, от които: пет при катастрофи в транспортни средства; 23 техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР – седем, отстраняване на опасни предмети – една, оказване съдействие на граждани – шест, оказване съдействие на други структури и ведомства – пет, други – четири); една за оказване помощ на пострадали граждани (организиране на транспорт до лечебно заведение).

Лъжливите повиквания са три. 

Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата им, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

След получени сигнали заместник-кметът по строителството Иван Василев лично посети вчера обекта, за да се увери как протичат ремонтните дейности и дали се спазват обещаните ангажименти към жителите на района за достъп до домовете им. Още преди да започнат строителните работи, фирмата изпълнител пое ангажимент строителството да се извършва на етапи с цел да се създават минимални затруднения за жителите. Този ангажимент обаче не беше спазен, което доведе до сериозни неудобства за хората в района. Те бяха принудени да преминават през калта  без осигурена алтернатива за достъп до домовете си, посочват общината.

След проведената среща на терен, в 200-метровия участък вече е изградена нова временна на

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри). Това съобщиха от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От агенцията допълват, че не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

В съобщението е допълнено, че ДАНС извършва съвместни проверки с Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

При две вълни от експлозии на безжични комуникационни устройства в Ливан и Сирия 

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на се ...
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на М ...
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на ВАС по казуса с Андрей Гюров
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на Върховния административен (ВАС) съд по казуса с предсрочно освободения подуправител на Българската народна ба ...
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата. Според предложението цените на административни услуги по електр ...
Община Шумен осигурява безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“
Община Шумен ще осигури безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ на 28 септември, когато през целия ден край Шуменската ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
Тикер в 18:41 ч.
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) &nda ...
Начало Контекст
10389
България

Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали

Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, на сайта на ведомството.Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

| 04 Септември 2024, 07:22 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали
Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали
Снимка © DFA

Общо 142 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, на сайта на ведомството. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Мотоциклетист на 20 години от Шумен е пострадал тежко при пътно произшествие вчера следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Инцидентът е станал около 13:30 часа на шуменския булевард „Велики Преслав“. Младият мъж загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Сузуки“, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво. 

Той е бил откаран за преглед в шуменската болница, където е било установено, че има фрактура на четири ребра, контузия на бял дроб, фрактура на лопатка на лява ръка, след което е настанен за лечение, с опасност за живота, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на своя уебсайт по-рано днес. От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни п

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали, съобщиха в позиция от президентската институция. Тя беше разпратена след отправени към „Дондуков“ 2 въпроси за обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония, добавят от президентството. 

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

Пожарникарите са реагирали на 174 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които: 10 в жилищни сгради; две в спомагателни, временни или паянтови постройки; 9 в транспортни средства; три -други. 

Без нанесени материални щети са възникнали 118 пожара, от които: 68 в сухи треви, горска постеля и храсти; пет в стърнища; 38 в отпадъци; седем други.

Извършени са 29 спасителни дейности и помощни операции, от които: пет при катастрофи в транспортни средства; 23 техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР – седем, отстраняване на опасни предмети – една, оказване съдействие на граждани – шест, оказване съдействие на други структури и ведомства – пет, други – четири); една за оказване помощ на пострадали граждани (организиране на транспорт до лечебно заведение).

Лъжливите повиквания са три. 

Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата им, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

След получени сигнали заместник-кметът по строителството Иван Василев лично посети вчера обекта, за да се увери как протичат ремонтните дейности и дали се спазват обещаните ангажименти към жителите на района за достъп до домовете им. Още преди да започнат строителните работи, фирмата изпълнител пое ангажимент строителството да се извършва на етапи с цел да се създават минимални затруднения за жителите. Този ангажимент обаче не беше спазен, което доведе до сериозни неудобства за хората в района. Те бяха принудени да преминават през калта  без осигурена алтернатива за достъп до домовете си, посочват общината.

След проведената среща на терен, в 200-метровия участък вече е изградена нова временна на

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри). Това съобщиха от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От агенцията допълват, че не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

В съобщението е допълнено, че ДАНС извършва съвместни проверки с Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

При две вълни от експлозии на безжични комуникационни устройства в Ливан и Сирия 

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на ВАС по казуса с Андрей Гюров
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Община Шумен осигурява безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
На преден план
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Контекст
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Контекст
Изписаха от УМБАЛ Бургас мъж на 54 г., след месец в реанимация с опасност за живота
В детайли
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Сфера
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Сфера
ПП-ДБ отново ще предложат възнаграждението за особените представители в Закона за адвокатурата да се определя от съда
В детайли
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Местен фокус
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
В детайли
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.