Начало Сфера Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива, смята Станислав Балабанов от „Има такъв народ“
10516
България

Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива, смята Станислав Балабанов от „Има такъв народ“

Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива.Това заяви зам.-председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос дали разпадът на партии няма да доведе до по-ниска избирателна активност и по-малка легитимност на партиите в следващия парламент.

| 04 Септември 2024, 09:08 ч.
Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива, смята Станислав Балабанов от „Има такъв народ“
Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива, смята Станислав Балабанов от „Има такъв народ“
Снимка © Благой Кирилов / БТА (ЛФ)

Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос дали разпадът на партии няма да доведе до по-ниска избирателна активност и по-малка легитимност на партиите в следващия парламент.

Парламентът прие на първо и второ четене в рамките на едно заседание Законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано във Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г. 

Министерството на образованието и науката оценява като успешно участието на страната в предходните три етапа на програмата CEEPUS и изразява надежди, че това ще продължи и при изпълнението на четвъртия етап, след ратифициране на този законопроект, се посочва в доклада на Комисията по образованието и науката в Народното събрание. 

Централноевропейската програма за академичен обмен (CEEPUS) е дългосрочна програма за академичен обмен и мобилност на преподаватели, студенти, докторанти и специализанти от университети на следните 15 държави - Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Х

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Животните в зоокъта в Разград посрещат есента в обновени домове. След ремонтни дейности са подобрени зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите, каза зооинженер Ивелин Неделчев, ръководител направление „Зоокът“.

Той обясни, че са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават животните през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят "пясъчни бани". По думите на Неделчев ще бъде поставена козирка и на помещението на ламите. Предстои също обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете, ще се направи и алпинеум в зоната, където се отглежда гривестият козирог. 

Дейностите са част от поетапното обновяване на

"Възможности за развитие на дамския бизнес чрез европейски проекти и програми" е тема на Дамски бизнес форум. Събитието е насрочено за 8 ноември и отваря врати към нови хоризонти и възможности за успех, посочи Гюлджан Ахмедова от Търговище, която е регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб – организатор на форума.

Подобно събитие се проведе в Търговище през юни и в него се включиха около 130 участници от двете страни, припомня . 

Вече тече записването за участие. Предварителната програма включва няколко панела. Първият е на тема "Европейски програми и проекти за женско предприемачество". По думите на Ахледова ще бъдат представени вдъхновяващи истории, които описват успеха на дамския бизнес в България и Турция. Вторият панел ще даде практически съвети и насоки за това как се кандидатства успешно за финансиране. Ще бъдат обсъдени предизвикателс

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

По-ниската избирателна активност прави услуги на такива, които се мислят за държавници в момента, а всъщност отдавна трябваше да са на друго място, коментира депутатът и посочи имената на Делян Пеевски и Бойко Борисов. Тежестта на гражданите ще определи каква ще бъде представителността на 51-ия парламент, каза също Балабанов преди началото на новата сесия на 50-ия парламент, която се открива днес.

Изненада беше за всички в този 50-и парламент да видим разпад в тези политико-икономически структури в държавата, но в крайна сметка гражданите гледат и ще си направят сериозно изводите какво ще изберат след малко повече от месец – ще изберат разпада или разума, заяви депутатът от ИТН. Балабанов счита, че неговата формация е показала на цялото общество, че може да си говори с останалите политически сили, когато на масата са поставени не личностите и постовете, а важните за държавата законопроекти и приоритети.

За съжаление обаче егото на конкретни политически лидери хвърли държавата в криза, каза той. По думите му виновниците за сегашната политическа криза са Бойко Борисов и Кирил Петков. Запомнете името на Кирил Петков, защото в последния момент на третия мандат имаше възможност и мнозинство за правителство извън ДПС и ГЕРБ, каза Балабанов. Имаше мнозинство за антикорупционна и съдебна реформа, но човекът, който избра да ходи на избори, се казваше Кирил Петков, твърди депутатът от ИТН.

Депутатите се събират отново на заседание след лятната си ваканция, която прекъснаха за извънредно заседание на 27 август за клетвата на втория служебен кабинет с премиер Димитър Главчев. Предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври. 

Над 160 български организации изпращат Отворено писмо до множество европейски институции заради изменения в Закона за предучилищното и училищно образование и т. нар. законопроект за чуждестранните агенти, съобщиха от Национална мрежа за децата. Според организацията чрез законовите промени се „заплашват демокрацията, свободата на словото и човешките права“. 

В писмото се посочва, че новите текстове в Закона за предучилищното и училищно образование нарушават Конвенцията на ООН за правата на детето, на Конституцията на Република България, на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, на правото на ЕС и българското национално право, в т.ч. на Закона за защита от дискриминация. 

В изложението се споменава и за публичното оповестяване от „Възраждане” на имената на български учители, изразили гражданската си пози

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Какво е демокрацията за българите и защо е важно да я разбираме и отстояваме коментираха политологът Любомир Стефанов, политическият психолог Антоанета Христова и председателят на младежката неправителствена организация „България на младите“ Цветомир Николов по повод днешния Международен ден на демокрацията. 

Какво е демокрация

Демокрацията в днешно време свързваме със системата на представителната демокрация и политическите партии. Te позволяват на гражданите да участват директно в политическото управление, излъчвайки свои представители чрез честни и прозрачни избори по дефиницията на международните наблюдателски организации, обясни Любомир Стефанов. По думите му демокрацията е възможност за свобода, равноправие и върховенство на закона. 

Демокрацията не е най-добрата политическа система от хората, но досега друга по-добра

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, зая ...
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на ...
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село ...
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кмет ...
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:26 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
10516
България

Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива, смята Станислав Балабанов от „Има такъв народ“

Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива.Това заяви зам.-председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос дали разпадът на партии няма да доведе до по-ниска избирателна активност и по-малка легитимност на партиите в следващия парламент.

| 04 Септември 2024, 09:08 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива, смята Станислав Балабанов от „Има такъв народ“
Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива, смята Станислав Балабанов от „Има такъв народ“
Снимка © Благой Кирилов / БТА (ЛФ)

Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос дали разпадът на партии няма да доведе до по-ниска избирателна активност и по-малка легитимност на партиите в следващия парламент.

Парламентът прие на първо и второ четене в рамките на едно заседание Законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано във Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г. 

Министерството на образованието и науката оценява като успешно участието на страната в предходните три етапа на програмата CEEPUS и изразява надежди, че това ще продължи и при изпълнението на четвъртия етап, след ратифициране на този законопроект, се посочва в доклада на Комисията по образованието и науката в Народното събрание. 

Централноевропейската програма за академичен обмен (CEEPUS) е дългосрочна програма за академичен обмен и мобилност на преподаватели, студенти, докторанти и специализанти от университети на следните 15 държави - Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Х

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Животните в зоокъта в Разград посрещат есента в обновени домове. След ремонтни дейности са подобрени зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите, каза зооинженер Ивелин Неделчев, ръководител направление „Зоокът“.

Той обясни, че са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават животните през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят "пясъчни бани". По думите на Неделчев ще бъде поставена козирка и на помещението на ламите. Предстои също обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете, ще се направи и алпинеум в зоната, където се отглежда гривестият козирог. 

Дейностите са част от поетапното обновяване на

"Възможности за развитие на дамския бизнес чрез европейски проекти и програми" е тема на Дамски бизнес форум. Събитието е насрочено за 8 ноември и отваря врати към нови хоризонти и възможности за успех, посочи Гюлджан Ахмедова от Търговище, която е регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб – организатор на форума.

Подобно събитие се проведе в Търговище през юни и в него се включиха около 130 участници от двете страни, припомня . 

Вече тече записването за участие. Предварителната програма включва няколко панела. Първият е на тема "Европейски програми и проекти за женско предприемачество". По думите на Ахледова ще бъдат представени вдъхновяващи истории, които описват успеха на дамския бизнес в България и Турция. Вторият панел ще даде практически съвети и насоки за това как се кандидатства успешно за финансиране. Ще бъдат обсъдени предизвикателс

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

По-ниската избирателна активност прави услуги на такива, които се мислят за държавници в момента, а всъщност отдавна трябваше да са на друго място, коментира депутатът и посочи имената на Делян Пеевски и Бойко Борисов. Тежестта на гражданите ще определи каква ще бъде представителността на 51-ия парламент, каза също Балабанов преди началото на новата сесия на 50-ия парламент, която се открива днес.

Изненада беше за всички в този 50-и парламент да видим разпад в тези политико-икономически структури в държавата, но в крайна сметка гражданите гледат и ще си направят сериозно изводите какво ще изберат след малко повече от месец – ще изберат разпада или разума, заяви депутатът от ИТН. Балабанов счита, че неговата формация е показала на цялото общество, че може да си говори с останалите политически сили, когато на масата са поставени не личностите и постовете, а важните за държавата законопроекти и приоритети.

За съжаление обаче егото на конкретни политически лидери хвърли държавата в криза, каза той. По думите му виновниците за сегашната политическа криза са Бойко Борисов и Кирил Петков. Запомнете името на Кирил Петков, защото в последния момент на третия мандат имаше възможност и мнозинство за правителство извън ДПС и ГЕРБ, каза Балабанов. Имаше мнозинство за антикорупционна и съдебна реформа, но човекът, който избра да ходи на избори, се казваше Кирил Петков, твърди депутатът от ИТН.

Депутатите се събират отново на заседание след лятната си ваканция, която прекъснаха за извънредно заседание на 27 август за клетвата на втория служебен кабинет с премиер Димитър Главчев. Предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври. 

Над 160 български организации изпращат Отворено писмо до множество европейски институции заради изменения в Закона за предучилищното и училищно образование и т. нар. законопроект за чуждестранните агенти, съобщиха от Национална мрежа за децата. Според организацията чрез законовите промени се „заплашват демокрацията, свободата на словото и човешките права“. 

В писмото се посочва, че новите текстове в Закона за предучилищното и училищно образование нарушават Конвенцията на ООН за правата на детето, на Конституцията на Република България, на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, на правото на ЕС и българското национално право, в т.ч. на Закона за защита от дискриминация. 

В изложението се споменава и за публичното оповестяване от „Възраждане” на имената на български учители, изразили гражданската си пози

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Какво е демокрацията за българите и защо е важно да я разбираме и отстояваме коментираха политологът Любомир Стефанов, политическият психолог Антоанета Христова и председателят на младежката неправителствена организация „България на младите“ Цветомир Николов по повод днешния Международен ден на демокрацията. 

Какво е демокрация

Демокрацията в днешно време свързваме със системата на представителната демокрация и политическите партии. Te позволяват на гражданите да участват директно в политическото управление, излъчвайки свои представители чрез честни и прозрачни избори по дефиницията на международните наблюдателски организации, обясни Любомир Стефанов. По думите му демокрацията е възможност за свобода, равноправие и върховенство на закона. 

Демокрацията не е най-добрата политическа система от хората, но досега друга по-добра

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.