Начало Сфера Михаил Ставрев напуска парламентарната група на „БСП за България“
11689
България

Михаил Ставрев напуска парламентарната група на „БСП за България“

Михаил Ставрев напуска парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“.За постъпило от него заявление за напускане на групата съобщи председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян в началото на пленарното заседание.

| 04 Септември 2024, 09:24 ч.
Михаил Ставрев напуска парламентарната група на „БСП за България“
Михаил Ставрев напуска парламентарната група на „БСП за България“
Снимка © Пресцентър на БСП

Михаил Ставрев напуска парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“. За постъпило от него заявление за напускане на групата съобщи председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян в началото на пленарното заседание. 

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев.

Не отстъпваме от критериите, които сме заложили – да бъдат физически здрави, подготвени на натоварвания. Кандидатите имат психологически изпити и след това преминават през комисия, каза още генерал-майор Емил Тонев.

Никой не отразява свършената работа, но най-малкият пропуск веднага става сензация, което ни кара да бъдем много бдителни и подготвени, заяви началникът на НСО.

На 12 септември Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си.

Днес НСО е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осиг

Стара Загора ще отбележи годишнината от обявяването на независимостта на България на 22 септември с полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци. Ритуалът в парк „Александър Стамболийски“ ще започне в 10:30 часа. Това съобщиха от местната администрация на официалния си сайт. 

В ритуала ще участват почетният караул и знаменната група от Втора Тунджанска механизирана бригада, както и Общинският духов оркестър. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Ивелин Керанов.

По повод празника на площада пред общината ще има празничен концерт на творчески формации при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.

Припомняме, че на 16 септември с поднасяне на венци и цветя старозагорци отбелязаха 149-ата годишнина от Старозагорското въстание.

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Преди това депутатите приеха програмата за двата пленарни дни на 4 и 5 септември тази година.

Първа точка е предложение от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?". Проекторешението е включено в програмата по предложение на парламентарната група (ПГ) на "Възраждане". Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред. 

По предложение на ПГ на "БСП За България" парламентът ще изслуша днес служебните министри на околната среда и водите Петър Димитров, на земеделието и храните Георги Тахов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за задълбочаването на водната криза в страната. Рая Назарян съобщи, че служебният министър на енергетиката Владимир Малинов няма да може да участва в изслушването, защото е в чужбина, вместо него ще дойде заместник-министър.

Програмата предвижда още по предложение на "Има такъв народ" депутатите да разгледат проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене", което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“.

Предложението на ПГ на ГЕРБ-СДС за първата сряда от месеца е парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за независимия финансов одит.   

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:16 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11689
България

Михаил Ставрев напуска парламентарната група на „БСП за България“

Михаил Ставрев напуска парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“.За постъпило от него заявление за напускане на групата съобщи председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян в началото на пленарното заседание.

| 04 Септември 2024, 09:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Михаил Ставрев напуска парламентарната група на „БСП за България“
Михаил Ставрев напуска парламентарната група на „БСП за България“
Снимка © Пресцентър на БСП

Михаил Ставрев напуска парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“. За постъпило от него заявление за напускане на групата съобщи председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян в началото на пленарното заседание. 

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев.

Не отстъпваме от критериите, които сме заложили – да бъдат физически здрави, подготвени на натоварвания. Кандидатите имат психологически изпити и след това преминават през комисия, каза още генерал-майор Емил Тонев.

Никой не отразява свършената работа, но най-малкият пропуск веднага става сензация, което ни кара да бъдем много бдителни и подготвени, заяви началникът на НСО.

На 12 септември Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си.

Днес НСО е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осиг

Стара Загора ще отбележи годишнината от обявяването на независимостта на България на 22 септември с полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци. Ритуалът в парк „Александър Стамболийски“ ще започне в 10:30 часа. Това съобщиха от местната администрация на официалния си сайт. 

В ритуала ще участват почетният караул и знаменната група от Втора Тунджанска механизирана бригада, както и Общинският духов оркестър. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Ивелин Керанов.

По повод празника на площада пред общината ще има празничен концерт на творчески формации при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.

Припомняме, че на 16 септември с поднасяне на венци и цветя старозагорци отбелязаха 149-ата годишнина от Старозагорското въстание.

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Преди това депутатите приеха програмата за двата пленарни дни на 4 и 5 септември тази година.

Първа точка е предложение от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?". Проекторешението е включено в програмата по предложение на парламентарната група (ПГ) на "Възраждане". Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред. 

По предложение на ПГ на "БСП За България" парламентът ще изслуша днес служебните министри на околната среда и водите Петър Димитров, на земеделието и храните Георги Тахов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за задълбочаването на водната криза в страната. Рая Назарян съобщи, че служебният министър на енергетиката Владимир Малинов няма да може да участва в изслушването, защото е в чужбина, вместо него ще дойде заместник-министър.

Програмата предвижда още по предложение на "Има такъв народ" депутатите да разгледат проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене", което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“.

Предложението на ПГ на ГЕРБ-СДС за първата сряда от месеца е парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за независимия финансов одит.   

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.