Начало В детайли Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
12120
България

Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков

В началото на следващата седмица ще имаме национално съвещание с всички директори на областни дирекции, каза той и обясни, че на него ще бъдат изведени основните приоритети, по които ще се работи във връзка с купения вот. Попитан може ли да се очакват промени, поискани оставки, Илков посочи, че са направили няколко промени.Голям брой смени на директори не се очаква и няма да има такива.

| 04 Септември 2024, 09:35 ч.
Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Снимка © DFA

Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в ефира на БНТ.

Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са част от предвидените атракции по време на Празника на плодородието в Кюстендил, съобщи на пресконференция кметът Огнян Атанасов.

Той посочи, че ще продължи и благотворителната инициатива, в която доброволци доставят на хора в неравностойно положение свежи и сушени плодове, пресни печива и сокове. По думите му инициатива продължава, след като за първи път такива дарения бяха направени за Празника на черешата. Община Кюстендил подсигурява печивата, а останалите продукти са дарение от местни фирми.

Грозни сцени в пленарна зала и аргументи за конфликт на интереси очакват при обсъждането на проекта на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите на председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това коментираха пред журналисти в парламента народните представители Лена Бориславова и Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната - Демократична България". Точката с искането за освобождаването му е предвидена като точка в програмата за работа на депутатите за днес. 

Ние настояваме Антон Славчев да бъде освободен като председател на антикорупционната комисия, понеже с дейността си е доказал, че опъва чадър над определени лица, а когато е необходимо, го свива, заяви Лена Бориславова. Тя даде пример с Румен Гайтански и ощетяването на държавния бюджет със 150 млн. лв., както и с отс

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличността на лицето, което е взело и пренася парите.

Сигналът за телефонната измама е получен вчера. Полицейските екипи, посетили потърпевшата, установили, че измамата е извършена чрез стационарния телефон на жената. На 80-годишната жена се обажда непознат мъж, който се представя за служител на криминална полиция. Чрез въвеждане в заблуждение мнимият полицай успява да убеди жената, че синът се нуждае от голяма сума пари и дрехи. Жената е събрала сумата от 15 630 лева и задно с малко дрехи ги слага в сак, който предава на непознат мъж, посетил адреса в Балчик. 

След незабавно предприетите оперативно- издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на Районно управление на

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

В началото на следващата седмица ще имаме национално съвещание с всички директори на областни дирекции, каза той и обясни, че на него ще бъдат изведени основните приоритети, по които ще се работи във връзка с купения вот. Попитан може ли да се очакват промени, поискани оставки, Илков посочи, че са направили няколко промени. Голям брой смени на директори не се очаква и няма да има такива. Дори и да има, те ще бъдат в ограничен обем, така че да не създаваме допълнителен стрес в системата, добави той. 

На въпрос как се чувства на най-високия пост в МВР, Илков посочи, че отговорностите, пред които е поставен лично той и неговите колеги, са изключително големи. Очакванията на обществото са изключително големи към нас, най-вече за гарантиране на честни и прозрачни избори, и това до голяма степен ни кара да бъдем много мобилизирани и отговорно да подходим към целия този процес, така че да оправдаем очакванията на обществото с оглед на това да има едни действително честни и прозрачни избори, добави той.

Положих усилия да се успокои системата, защото действително имаше видимо напрежение в нея с оглед последните седмици в публичното пространство, фокусът непрекъснато беше в МВР и това до голяма степен създава дискомфорт и в атмосферата, и между колегите, каза Илков, попитан какво е обещал на своите колеги. За мен е важно те да бъдат концентрирани основно във функционалните си задължения тогава, когато са на работа и трябва да изпълняват конкретните си задачи, каза министърът. 

Когато сме на определено място по сигнали и се осъществява определена превантивна дейност или такава, която е свързана с обществен ред и други обстоятелства, не трябва да се възприема като натиск. Нашето присъствие до голяма степен е необходимо да бъде там от една друга позиция - да даде спокойствие на гражданите, че ние сме там, и колегите с присъствието си гарантират добър обществен ред, спокойствие, каза Илков във връзка с изборите. Може би месец преди изборния ден ние започваме национална специализирана полицейска операция на територията на цялата страна във всички рискови зони, включително ромските махали, посочи той.

Има лица, които назад в годините са установени, които се занимават с купуване и продаване на гласове, каза той. Основните наши превантивни мероприятия вървят рамо до рамо с информацията, която ние придобиваме за тези лица, и тогава, когато имаме достатъчно данни, се започват действия, отбеляза Илков. 

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
При специализирана операция е разбита наркооранжерия в село Просечен, съобщиха днес от полицията във Варна. Открити са близо 100 растения. Те са били засадени в две стаи в къща в с ...
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и обл ...
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събра ...
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия, съобщи МВР
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на въ ...
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута"
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация " ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на се ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в ...
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 с ...
Тикер в 17:34 ч.
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен къ ...
Начало В детайли
12120
България

Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков

В началото на следващата седмица ще имаме национално съвещание с всички директори на областни дирекции, каза той и обясни, че на него ще бъдат изведени основните приоритети, по които ще се работи във връзка с купения вот. Попитан може ли да се очакват промени, поискани оставки, Илков посочи, че са направили няколко промени.Голям брой смени на директори не се очаква и няма да има такива.

| 04 Септември 2024, 09:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Снимка © DFA

Голям брой смени на директори на областни дирекции не се очаква, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в ефира на БНТ.

Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са част от предвидените атракции по време на Празника на плодородието в Кюстендил, съобщи на пресконференция кметът Огнян Атанасов.

Той посочи, че ще продължи и благотворителната инициатива, в която доброволци доставят на хора в неравностойно положение свежи и сушени плодове, пресни печива и сокове. По думите му инициатива продължава, след като за първи път такива дарения бяха направени за Празника на черешата. Община Кюстендил подсигурява печивата, а останалите продукти са дарение от местни фирми.

Грозни сцени в пленарна зала и аргументи за конфликт на интереси очакват при обсъждането на проекта на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите на председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това коментираха пред журналисти в парламента народните представители Лена Бориславова и Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната - Демократична България". Точката с искането за освобождаването му е предвидена като точка в програмата за работа на депутатите за днес. 

Ние настояваме Антон Славчев да бъде освободен като председател на антикорупционната комисия, понеже с дейността си е доказал, че опъва чадър над определени лица, а когато е необходимо, го свива, заяви Лена Бориславова. Тя даде пример с Румен Гайтански и ощетяването на държавния бюджет със 150 млн. лв., както и с отс

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличността на лицето, което е взело и пренася парите.

Сигналът за телефонната измама е получен вчера. Полицейските екипи, посетили потърпевшата, установили, че измамата е извършена чрез стационарния телефон на жената. На 80-годишната жена се обажда непознат мъж, който се представя за служител на криминална полиция. Чрез въвеждане в заблуждение мнимият полицай успява да убеди жената, че синът се нуждае от голяма сума пари и дрехи. Жената е събрала сумата от 15 630 лева и задно с малко дрехи ги слага в сак, който предава на непознат мъж, посетил адреса в Балчик. 

След незабавно предприетите оперативно- издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на Районно управление на

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

В началото на следващата седмица ще имаме национално съвещание с всички директори на областни дирекции, каза той и обясни, че на него ще бъдат изведени основните приоритети, по които ще се работи във връзка с купения вот. Попитан може ли да се очакват промени, поискани оставки, Илков посочи, че са направили няколко промени. Голям брой смени на директори не се очаква и няма да има такива. Дори и да има, те ще бъдат в ограничен обем, така че да не създаваме допълнителен стрес в системата, добави той. 

На въпрос как се чувства на най-високия пост в МВР, Илков посочи, че отговорностите, пред които е поставен лично той и неговите колеги, са изключително големи. Очакванията на обществото са изключително големи към нас, най-вече за гарантиране на честни и прозрачни избори, и това до голяма степен ни кара да бъдем много мобилизирани и отговорно да подходим към целия този процес, така че да оправдаем очакванията на обществото с оглед на това да има едни действително честни и прозрачни избори, добави той.

Положих усилия да се успокои системата, защото действително имаше видимо напрежение в нея с оглед последните седмици в публичното пространство, фокусът непрекъснато беше в МВР и това до голяма степен създава дискомфорт и в атмосферата, и между колегите, каза Илков, попитан какво е обещал на своите колеги. За мен е важно те да бъдат концентрирани основно във функционалните си задължения тогава, когато са на работа и трябва да изпълняват конкретните си задачи, каза министърът. 

Когато сме на определено място по сигнали и се осъществява определена превантивна дейност или такава, която е свързана с обществен ред и други обстоятелства, не трябва да се възприема като натиск. Нашето присъствие до голяма степен е необходимо да бъде там от една друга позиция - да даде спокойствие на гражданите, че ние сме там, и колегите с присъствието си гарантират добър обществен ред, спокойствие, каза Илков във връзка с изборите. Може би месец преди изборния ден ние започваме национална специализирана полицейска операция на територията на цялата страна във всички рискови зони, включително ромските махали, посочи той.

Има лица, които назад в годините са установени, които се занимават с купуване и продаване на гласове, каза той. Основните наши превантивни мероприятия вървят рамо до рамо с информацията, която ние придобиваме за тези лица, и тогава, когато имаме достатъчно данни, се започват действия, отбеляза Илков. 

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия, съобщи МВР
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Местен фокус
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
В детайли
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Сфера
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
В детайли
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Местен фокус
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Основна линия
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Сфера
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен, каза министър Петър Димитров
В детайли
Съдът във Враца остави в ареста 29-годишен мъж за съучастие в телефонни измами
Сфера
Общо 30 са регистрираните нови случаи на туберколоза и рецидиви от началото на годината в Хасково
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.