Начало Сфера В декларация за новата сесия на Народното събрание Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ
11827
България

В декларация за новата сесия на Народното събрание Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ

Един български гражданин вече почти две години гние в чужди затвори, година и половина в гръцки и вече повече от месец в американски затвор.Българският гражданин се казва Милан Димитров, той на практика е заложник на една чужда държава – САЩ, каза лидерът на „Възраждане“.

| 04 Септември 2024, 10:19 ч.
В декларация за новата сесия на Народното събрание Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ
В декларация за новата сесия на Народното събрание Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ
Снимка © Минко Чернев / БТА

В декларация за новата сесия на Народното събрание, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ. Тъй като на това Народно събрание му остава по-малко от три седмици живот, ще говорим в нашата декларация не за държавата, а за един човек от държавата, посочи той.   

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Общинските съветници на Добрич не приеха предложението на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов за изменение в структурата на общинската администрация и създаването на нова длъжност – заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“. 

В мотивите за създаване на това звено е записано, че в общинска администрация постъпват много сигнали за извършени нарушения по спазване на нормативните актове, издадени от Общинския съвет, които определят като контролиращ кмета на общината. По своята същност сигналите са от разнороден характер, което означава, че е необходимо да участват инспектори с различни професионални компетентности от различни звена на общинската администрация. "Стиковането на контролни групи се оказва труден процес, от една страна като организация, а от друга - като подчиненост. Това води до риск за ефективната защита на обществения ред и сигурнос

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от местната администрация.

Мостовете ще бъдат възстановени с 1,2 милиона лева от държавата. Те бяха разрушени от придошлите води на Ботуня на 11 юни 2022 г., когато във Вършец и в Стара планина над града продължително валя пороен дъжд и реката излезе от коритото си, разрушавайки мостове и корекцията си, и носейки бетонни блокове, автомобили, контейнери за смет.

Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вто

Един български гражданин вече почти две години гние в чужди затвори, година и половина в гръцки и вече повече от месец в американски затвор. Българският гражданин се казва Милан Димитров, той на практика е заложник на една чужда държава – САЩ, каза лидерът на „Възраждане“. Процесът срещу милан Димитров е единствено и само политически, коментира Костадинов. 

Той посочи, че са получили не любезен, а много твърд отказ, когато са поискали от българската държава в лицето на правителството на Главчев да се ангажира със защитата на Милан Димитров. 

Изпратихме писмо до българския министър-председател, в което поискахме две неща – българската държава да се ангажира с неговата защита политически и финансово, каза председателят на „Възраждане“. Той посочи, че в отговора на българския министър-председател се казва, че българската държава може да настоява пред местните власти да се назначи служебен защитник и преводач и да се спазват основните човешки права на задържания. С други думи – отказ, коментира Костадинов.

Той добави, че в заключение българският министър-председател посочва, че политизирането на случая не допринася за благоприятното му разрешаване в съда в полза на нашия съгражданин. "Главчев казва две неща – първо няма да дадем пари за защитата на българския гражданин, второ и вие не се занимавайте, защото ще стане по-лошо", коментира Костадинов. По думите му това писмо на Главчев е позор. 

Лидерът на "Възраждане" каза, че след отказа на държавата да се ангажира, са се свързали с български емигранти в САЩ, които са намерили добър адвокат. Сумата за адвокатския хонорар е 150 хиляди долара, което е 265 хиляди лева, посочи той. Костадинов съобщи, че са започнали дарителска кампания и до момента са събрани 41 хиляди лева, което се равнява на 22 хиляди долара. Той се обърна към народните представители с призив за подкрепа на дарителската кампания. Тук сме 240 човека, ако всеки един от нас дари по хиляда лева, сумата сме я събрали днес, даже ще останат пари, изчисли Костадинов. Всеки един от вас нека помогне колкото може като човек, като българин, на един наш сънародник, попаднал в беда, призова той.

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Конфискувани препарирани животни от мъж от Разград са предадени на музея в Русе, съобщиха от пресцентъра на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе. Иззетите в полза на държавата над 30 броя препарирани екземпляри или части от тях са предадени на Регионалния исторически музей в Русе за препариране или попълване на музейната сбирка.  

С това приключва случаят, който датира от 2021 г., когато бяха установени участници в нерегламентиран лов на територията на резервата "Воден". При извършен обиск от страна на служители на Областната дирекция на МВР в Разград са конфискувани в полза на държавата установените защитени птици и бозайници – мъртви и препарирани. Сред тях преобладават ловни и пойни видове птици, видри, дива котка, дива коза, ловни трофеи и др. От страна на Районна прокуратура – Разград срещу лицето са предприети процесуално-следс

Трима души са загинали, а 33-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.

От началото на септември в страната са регистрирани 310 тежки катастрофи с 18 загинали и 414 ранени. От началото на годината 316 души са загинали, а 6378 са ранени при 5074 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 53 жертви на пътя по-малко.

 

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време ...
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана. На общ ...
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, ка ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:53 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11827
България

В декларация за новата сесия на Народното събрание Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ

Един български гражданин вече почти две години гние в чужди затвори, година и половина в гръцки и вече повече от месец в американски затвор.Българският гражданин се казва Милан Димитров, той на практика е заложник на една чужда държава – САЩ, каза лидерът на „Възраждане“.

| 04 Септември 2024, 10:19 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В декларация за новата сесия на Народното събрание Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ
В декларация за новата сесия на Народното събрание Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ
Снимка © Минко Чернев / БТА

В декларация за новата сесия на Народното събрание, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов призова депутатите да дарят средства за защитата на Милан Димитров в САЩ. Тъй като на това Народно събрание му остава по-малко от три седмици живот, ще говорим в нашата декларация не за държавата, а за един човек от държавата, посочи той.   

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Общинските съветници на Добрич не приеха предложението на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов за изменение в структурата на общинската администрация и създаването на нова длъжност – заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“. 

В мотивите за създаване на това звено е записано, че в общинска администрация постъпват много сигнали за извършени нарушения по спазване на нормативните актове, издадени от Общинския съвет, които определят като контролиращ кмета на общината. По своята същност сигналите са от разнороден характер, което означава, че е необходимо да участват инспектори с различни професионални компетентности от различни звена на общинската администрация. "Стиковането на контролни групи се оказва труден процес, от една страна като организация, а от друга - като подчиненост. Това води до риск за ефективната защита на обществения ред и сигурнос

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от местната администрация.

Мостовете ще бъдат възстановени с 1,2 милиона лева от държавата. Те бяха разрушени от придошлите води на Ботуня на 11 юни 2022 г., когато във Вършец и в Стара планина над града продължително валя пороен дъжд и реката излезе от коритото си, разрушавайки мостове и корекцията си, и носейки бетонни блокове, автомобили, контейнери за смет.

Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вто

Един български гражданин вече почти две години гние в чужди затвори, година и половина в гръцки и вече повече от месец в американски затвор. Българският гражданин се казва Милан Димитров, той на практика е заложник на една чужда държава – САЩ, каза лидерът на „Възраждане“. Процесът срещу милан Димитров е единствено и само политически, коментира Костадинов. 

Той посочи, че са получили не любезен, а много твърд отказ, когато са поискали от българската държава в лицето на правителството на Главчев да се ангажира със защитата на Милан Димитров. 

Изпратихме писмо до българския министър-председател, в което поискахме две неща – българската държава да се ангажира с неговата защита политически и финансово, каза председателят на „Възраждане“. Той посочи, че в отговора на българския министър-председател се казва, че българската държава може да настоява пред местните власти да се назначи служебен защитник и преводач и да се спазват основните човешки права на задържания. С други думи – отказ, коментира Костадинов.

Той добави, че в заключение българският министър-председател посочва, че политизирането на случая не допринася за благоприятното му разрешаване в съда в полза на нашия съгражданин. "Главчев казва две неща – първо няма да дадем пари за защитата на българския гражданин, второ и вие не се занимавайте, защото ще стане по-лошо", коментира Костадинов. По думите му това писмо на Главчев е позор. 

Лидерът на "Възраждане" каза, че след отказа на държавата да се ангажира, са се свързали с български емигранти в САЩ, които са намерили добър адвокат. Сумата за адвокатския хонорар е 150 хиляди долара, което е 265 хиляди лева, посочи той. Костадинов съобщи, че са започнали дарителска кампания и до момента са събрани 41 хиляди лева, което се равнява на 22 хиляди долара. Той се обърна към народните представители с призив за подкрепа на дарителската кампания. Тук сме 240 човека, ако всеки един от нас дари по хиляда лева, сумата сме я събрали днес, даже ще останат пари, изчисли Костадинов. Всеки един от вас нека помогне колкото може като човек, като българин, на един наш сънародник, попаднал в беда, призова той.

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Конфискувани препарирани животни от мъж от Разград са предадени на музея в Русе, съобщиха от пресцентъра на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе. Иззетите в полза на държавата над 30 броя препарирани екземпляри или части от тях са предадени на Регионалния исторически музей в Русе за препариране или попълване на музейната сбирка.  

С това приключва случаят, който датира от 2021 г., когато бяха установени участници в нерегламентиран лов на територията на резервата "Воден". При извършен обиск от страна на служители на Областната дирекция на МВР в Разград са конфискувани в полза на държавата установените защитени птици и бозайници – мъртви и препарирани. Сред тях преобладават ловни и пойни видове птици, видри, дива котка, дива коза, ловни трофеи и др. От страна на Районна прокуратура – Разград срещу лицето са предприети процесуално-следс

Трима души са загинали, а 33-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.

От началото на септември в страната са регистрирани 310 тежки катастрофи с 18 загинали и 414 ранени. От началото на годината 316 души са загинали, а 6378 са ранени при 5074 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 53 жертви на пътя по-малко.

 

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.