Начало Сфера Пожар унищожи стопански постройки, къща и фураж в любимецкото село Оряхово
11759
България

Пожар унищожи стопански постройки, къща и фураж в любимецкото село Оряхово

Необитаема къща, три стопански постройки и фураж изгоряха при пожар в село Оряхово, община Любимец, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.Пламъците са възникнали в сухи треви на пасище в землището на селото.

| 04 Септември 2024, 10:53 ч.
Пожар унищожи стопански постройки, къща и фураж в любимецкото село Оряхово
Пожар унищожи стопански постройки, къща и фураж в любимецкото село Оряхово
Снимка © БТА

Необитаема къща, три стопански постройки и фураж изгоряха при пожар в село Оряхово, община Любимец, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково. Сигнал за пожара е бил подаден в 12:00 часа вчера.

Атанас и Любомир Далчеви изживяха своя живот честно и като добри хора, както и предани към двете изкуства – поезията и скулптурата и изобразителното изкуство. Това заяви Виктория Далчева, дъщеря на поета Атанас Далчев, по време на днешното откриване на паметна плоча на двамата братя в родния им град Солун, Гърция. Плочата е съвместна инициатива на и Генералното консулство на България в Солун и е разположена в двора на сградата на консулството. 

„За нас е много вълнуващо това, макар и символично, завръщане на двамата солунски братя – Любомир и Атанас Далчеви, в родното място. Там, където са родени, и там, където баща им ги е научил да плуват, преди да могат да ходят. Дълго време съм прекарала и с двамата братя, които бяха много свързани помежду си“, посочи Виктория Далчева. 

„Ще направя и паралел с третия брат, който е архитект, но

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Пламъците са възникнали в сухи треви на пасище в землището на селото. Унищожените постройки са били собственост на 52-годишен от селото. Изгорели са и складирани в близост до имота 32 бали люцерна, 20 бали просо и 50 бали сено със собственик мъж от селото на 45 г. По данни на огнеборците най-вероятната причина за пожара е изхвърлен боклук и стъкла на пасището.

Къща е изгоряла вчера и при пожар в село Ефрем, община Маджарово.  В 14:55 часа на спешния телефон е позвънила стопанката - 59-годишна жена. Вследствие на самозапалил се вентилатор в банята  е изгоряла цялата къща с площ около 60 кв.м.. Няма данни за престъпление.

Преди седмица областният управител на Хасково Мехмед Атаман удължи заповедта си за забрана за косене на трева и машинно почистване при поддържане на пасища и обработваеми земи заради опасността от пожари.

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Неврохирургът проф. д-р Явор Енчев бе отличен със званието "Почетен гражданин на Силистра". Това стана на тържествено заседание по повод празника на Силистра на Общинския съвет в сградата на художествената галерия в града, в което участваха и гостуващи делегации от побратимени със Силистра градове от чужбина. 

Проф. Явор Енчев бе номиниран за званието ръководството на Народно читалище „Родолюбие 2006“ в село Айдемир. В мотивите се посочва, че проф. Енчев е спасил хиляди човешки животи. Той е университетски преподавател, известен е с многократната си финансова подкрепа за различни културни и социални организации, както и за участията на ученици в различни конкурси, олимпиади и състезания.

По време на празничната сесия бе връчена и наградата "Студент на годината", която по традиция се връчва на най-изявения студент от региона. Тази година неин носител стан

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Оряхово“, „Никопол", „Кардам“ и „Дуранкулак" е интензивен на изход от страната за товарни автомобили.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време ...
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана. На общ ...
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, ка ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 05:12 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11759
България

Пожар унищожи стопански постройки, къща и фураж в любимецкото село Оряхово

Необитаема къща, три стопански постройки и фураж изгоряха при пожар в село Оряхово, община Любимец, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.Пламъците са възникнали в сухи треви на пасище в землището на селото.

| 04 Септември 2024, 10:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожар унищожи стопански постройки, къща и фураж в любимецкото село Оряхово
Пожар унищожи стопански постройки, къща и фураж в любимецкото село Оряхово
Снимка © БТА

Необитаема къща, три стопански постройки и фураж изгоряха при пожар в село Оряхово, община Любимец, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково. Сигнал за пожара е бил подаден в 12:00 часа вчера.

Атанас и Любомир Далчеви изживяха своя живот честно и като добри хора, както и предани към двете изкуства – поезията и скулптурата и изобразителното изкуство. Това заяви Виктория Далчева, дъщеря на поета Атанас Далчев, по време на днешното откриване на паметна плоча на двамата братя в родния им град Солун, Гърция. Плочата е съвместна инициатива на и Генералното консулство на България в Солун и е разположена в двора на сградата на консулството. 

„За нас е много вълнуващо това, макар и символично, завръщане на двамата солунски братя – Любомир и Атанас Далчеви, в родното място. Там, където са родени, и там, където баща им ги е научил да плуват, преди да могат да ходят. Дълго време съм прекарала и с двамата братя, които бяха много свързани помежду си“, посочи Виктория Далчева. 

„Ще направя и паралел с третия брат, който е архитект, но

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Пламъците са възникнали в сухи треви на пасище в землището на селото. Унищожените постройки са били собственост на 52-годишен от селото. Изгорели са и складирани в близост до имота 32 бали люцерна, 20 бали просо и 50 бали сено със собственик мъж от селото на 45 г. По данни на огнеборците най-вероятната причина за пожара е изхвърлен боклук и стъкла на пасището.

Къща е изгоряла вчера и при пожар в село Ефрем, община Маджарово.  В 14:55 часа на спешния телефон е позвънила стопанката - 59-годишна жена. Вследствие на самозапалил се вентилатор в банята  е изгоряла цялата къща с площ около 60 кв.м.. Няма данни за престъпление.

Преди седмица областният управител на Хасково Мехмед Атаман удължи заповедта си за забрана за косене на трева и машинно почистване при поддържане на пасища и обработваеми земи заради опасността от пожари.

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Неврохирургът проф. д-р Явор Енчев бе отличен със званието "Почетен гражданин на Силистра". Това стана на тържествено заседание по повод празника на Силистра на Общинския съвет в сградата на художествената галерия в града, в което участваха и гостуващи делегации от побратимени със Силистра градове от чужбина. 

Проф. Явор Енчев бе номиниран за званието ръководството на Народно читалище „Родолюбие 2006“ в село Айдемир. В мотивите се посочва, че проф. Енчев е спасил хиляди човешки животи. Той е университетски преподавател, известен е с многократната си финансова подкрепа за различни културни и социални организации, както и за участията на ученици в различни конкурси, олимпиади и състезания.

По време на празничната сесия бе връчена и наградата "Студент на годината", която по традиция се връчва на най-изявения студент от региона. Тази година неин носител стан

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Оряхово“, „Никопол", „Кардам“ и „Дуранкулак" е интензивен на изход от страната за товарни автомобили.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.