Начало Сфера Парламентът отхвърли предложението на "Възраждане" и "Има такъв народ" за национален референдум за запазване на българския лев до 2043 г.
11775
България

Парламентът отхвърли предложението на "Възраждане" и "Има такъв народ" за национален референдум за запазване на българския лев до 2043 г.

Парламентът отхвърли предложението на народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за провеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?".Предложението беше подкрепено от 63 депутати ( "Възраждане", "Има такъв народ", "БСП за България" и 12 нечленуващи в парламентарна група).

| 04 Септември 2024, 11:29 ч.
Парламентът отхвърли предложението на
Парламентът отхвърли предложението на "Възраждане" и "Има такъв народ" за национален референдум за запазване на българския лев до 2043 г.
Снимка © DFA

Парламентът отхвърли предложението на народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за провеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?".  

Хора в неравностойно положение ще покажат умения и талант на фестивал в поповското село Медовина. Деветото издание на форума, на който среща си дават хора с увреждания от Североизточна България, ще бъде утре, 19 септември, съобщи секретарят на народно читалище „Иван Иванов-1891“ и организатор на събитието Йорданка Николова. 

Всяка година лотого на фестивала е „Да подарим мечта“, сега той ще премине под мотото „Заедно можем повече“. 

По думите на Николова, целта на фестивала е да приобщава хората в неравностойно положение в обществото. Традиционно културната институция и потребители от дома в село Медовина работят в сътрудничество, обясни секретарят. Хората с увреждания се включват в читалищните прояви, имат изяви и извън населеното място. Тъкмо заради това се роди идеята за организирането на фестивала, спомня си Николова. Ощ

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Предложението беше подкрепено от 63 депутати ( "Възраждане", "Има такъв народ", "БСП за България" и 12 нечленуващи в парламентарна група). 

"Против" бяха общо 107 народни представители, двама се въздържаха.

Срещу предложението бяха от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ПГ на ДПС и двама независими депутати.

Служебният кабинет прие днес проект на Решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов.

Беше прието допълнение към програмата за компенсиране на небитовите клиенти, потребители на електрическа енергия, като с днешното решение към програмата бяха включени съответно и операторите на преносни мрежи, на електроразпределителните мрежи и електропреносната мрежа, информира министърът. По думите му с това решение на кабинета се разширява кръгът на потенциалните бенефициенти по програмата. Министър Малинов съобщи, че този механизъм предвижда компенсиране на 100% от разходите на цена над 180 лв. до реалните разходи, които всички дружества, бизнеса и операторите на електропреносни и електр

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Загиналият е 28-годишен от селото. При управлението на собствения си лек автомобил БМВ на участък с десен завой е изгубил контрол над управлението му. Колата се е блъснала челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобилът се е самозапалил. говорителят на дирекцията поясни, че колата е била с газова уредба. Мъжът е починал на място.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредната жертва по пътищата в областта от началото на годината. През пролетта мотоциклетист загина при пътен инцидент край Попово. По-късно през юли 61-годишна жена почина при катастрофа в Попово на изхода за село Медовина. Дни по-късно мъж на 65 години наме

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

"Възможности за развитие на дамския бизнес чрез европейски проекти и програми" е тема на Дамски бизнес форум. Събитието е насрочено за 8 ноември и отваря врати към нови хоризонти и възможности за успех, посочи Гюлджан Ахмедова от Търговище, която е регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб – организатор на форума.

Подобно събитие се проведе в Търговище през юни и в него се включиха около 130 участници от двете страни, припомня . 

Вече тече записването за участие. Предварителната програма включва няколко панела. Първият е на тема "Европейски програми и проекти за женско предприемачество". По думите на Ахледова ще бъдат представени вдъхновяващи истории, които описват успеха на дамския бизнес в България и Турция. Вторият панел ще даде практически съвети и насоки за това как се кандидатства успешно за финансиране. Ще бъдат обсъдени предизвикателс

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:56 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11775
България

Парламентът отхвърли предложението на "Възраждане" и "Има такъв народ" за национален референдум за запазване на българския лев до 2043 г.

Парламентът отхвърли предложението на народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за провеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?".Предложението беше подкрепено от 63 депутати ( "Възраждане", "Има такъв народ", "БСП за България" и 12 нечленуващи в парламентарна група).

| 04 Септември 2024, 11:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Парламентът отхвърли предложението на
Парламентът отхвърли предложението на "Възраждане" и "Има такъв народ" за национален референдум за запазване на българския лев до 2043 г.
Снимка © DFA

Парламентът отхвърли предложението на народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за провеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?".  

Хора в неравностойно положение ще покажат умения и талант на фестивал в поповското село Медовина. Деветото издание на форума, на който среща си дават хора с увреждания от Североизточна България, ще бъде утре, 19 септември, съобщи секретарят на народно читалище „Иван Иванов-1891“ и организатор на събитието Йорданка Николова. 

Всяка година лотого на фестивала е „Да подарим мечта“, сега той ще премине под мотото „Заедно можем повече“. 

По думите на Николова, целта на фестивала е да приобщава хората в неравностойно положение в обществото. Традиционно културната институция и потребители от дома в село Медовина работят в сътрудничество, обясни секретарят. Хората с увреждания се включват в читалищните прояви, имат изяви и извън населеното място. Тъкмо заради това се роди идеята за организирането на фестивала, спомня си Николова. Ощ

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Предложението беше подкрепено от 63 депутати ( "Възраждане", "Има такъв народ", "БСП за България" и 12 нечленуващи в парламентарна група). 

"Против" бяха общо 107 народни представители, двама се въздържаха.

Срещу предложението бяха от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ПГ на ДПС и двама независими депутати.

Служебният кабинет прие днес проект на Решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов.

Беше прието допълнение към програмата за компенсиране на небитовите клиенти, потребители на електрическа енергия, като с днешното решение към програмата бяха включени съответно и операторите на преносни мрежи, на електроразпределителните мрежи и електропреносната мрежа, информира министърът. По думите му с това решение на кабинета се разширява кръгът на потенциалните бенефициенти по програмата. Министър Малинов съобщи, че този механизъм предвижда компенсиране на 100% от разходите на цена над 180 лв. до реалните разходи, които всички дружества, бизнеса и операторите на електропреносни и електр

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Загиналият е 28-годишен от селото. При управлението на собствения си лек автомобил БМВ на участък с десен завой е изгубил контрол над управлението му. Колата се е блъснала челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобилът се е самозапалил. говорителят на дирекцията поясни, че колата е била с газова уредба. Мъжът е починал на място.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредната жертва по пътищата в областта от началото на годината. През пролетта мотоциклетист загина при пътен инцидент край Попово. По-късно през юли 61-годишна жена почина при катастрофа в Попово на изхода за село Медовина. Дни по-късно мъж на 65 години наме

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

"Възможности за развитие на дамския бизнес чрез европейски проекти и програми" е тема на Дамски бизнес форум. Събитието е насрочено за 8 ноември и отваря врати към нови хоризонти и възможности за успех, посочи Гюлджан Ахмедова от Търговище, която е регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб – организатор на форума.

Подобно събитие се проведе в Търговище през юни и в него се включиха около 130 участници от двете страни, припомня . 

Вече тече записването за участие. Предварителната програма включва няколко панела. Първият е на тема "Европейски програми и проекти за женско предприемачество". По думите на Ахледова ще бъдат представени вдъхновяващи истории, които описват успеха на дамския бизнес в България и Турция. Вторият панел ще даде практически съвети и насоки за това как се кандидатства успешно за финансиране. Ще бъдат обсъдени предизвикателс

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.